Vaatimaton monivuotinen keltainen kukka – näyttää löydön

Pidän todella kukista kirkkaissa väreissä. Suosittelen punaisia ​​tai oransseja silmuja, laimenna ne lilalla tai vaaleanpunaisella. Olen pitkään halunnut istuttaa keltaisen ”auringon” heidän seuraansa. Vaatimaton monivuotinen keltainen kukka – näytän löydön. Tämä on nyt suosikkiperennaani!

Kokeillut erilaisia ​​koostumuksia, mutta ei samaa. Kunnes eräänä päivänä näin kirkkaan keltaisia ​​pilkkuja naapurin dacha-kukkapenkissä. Tietenkin halusin tietää, millainen kukka koristaa hänen istutuksiaan. Hän kertoi minulle tämän keltaisen kukan lajikkeen ja nimen, ja seuraavalla kaudella se näkyi sivustollani.

Kyse on Enotherasta. Luonnossa sitä on kahta päätyyppiä – tuoksuvia yökukkia ja päiväsaikaan perennoja, jotka ovat hajuttomia. Kansassa niitä kutsutaan myös ”aasiksi”. Legendan mukaan aasi eksyi yöllä, pelästyi, itki ja metsän omistaja säälistä muutti hänet kukkaksi, etteivät saalistajat syö häntä.

Tämä monivuotinen kasvi voi kasvaa jopa 1 metrin pituiseksi. Kauden aikana keskikaistalla se kukkii vain kerran suurilla keltaisilla kukilla, mutta serkkullaan Krasnodarin alueella hän miellyttää omistajia koko kesän: heti kun ensimmäinen kukinnan aalto ohittaa ja siemenlaatikot ilmestyvät pensaille, hän katkaisee ne välittömästi.

Pari päivää kasvi seisoo alasti, mutta sitten alkaa muodostua uusia kukkia. Huomasin tämän itse, kotona yritin tehdä samaa työtä, mutta toisella kerralla pensas ei kukkinut.

keltainen kukka

Muuten, terälehtien keltainen pigmentti on niin kestävää, että se ei haalistu edes aggressiivisimmassa auringossa.

Alueellamme runsas kukinta saadaan aikaan laadukkaalla kastelulla ja säännöllisellä pintakäsittelyllä. Poistan siemenpalot, jotta pensas ei kasva. Mutta iltahelokki voidaan istuttaa myös juurihanoilla – joten jaoin sen puutarhan eri päihin. Useiden vuosien ystävyyden aikana tämän komean miehen kanssa tajusin, että hänen kasvuaan piti hidastaa ja kaivaa rajoittimia. Jos annat hänelle vapaat kädet, hän leviää nopeasti koko puutarhaan.

keltainen kukka

Night Oenothera ansaitsee erityistä huomiota. Sinun olisi pitänyt nähdä tämä henkeäsalpaava spektaakkeli, kun hämärän tullessa kukat alkavat kukkia silmiesi edessä muutamassa sekunnissa peittäen ympärillään olevan tilan tuoksulla. Todellakin, todellinen ihme. Mitä keltaisia ​​kukkia puutarhassasi kasvaa?


Kuinka ruokkia kurkkuja kasvua varten kasvihuoneessa – 5 kansanreseptiä

Kasvatin porkkanoita ”älykkäissä” sängyissä. Näytä sato!