Top dressing mansikoita keväällä | Kaunis koti ja puutarha

Mansikka on herkullisin ja suosikkimarja, jota kasvatamme puutarhoissa ja hedelmätarhoissa. Kesäkauden alkaessa herää kysymys: ”Kuinka lannoittaa mansikoita keväällä sadon lisäämiseksi ja millainen kevään mansikan pintakastike on paras?” Koska haluat aina saada paljon suuria marjoja. Käytä samalla saatavilla olevia lannoitteita pintakäsittelyyn. Sellaisia, etteivät ne antaneet kasveja yliruokkia.

Kuinka lannoittaa mansikoita keväällä?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu pensaiden iästä. Jos ne istutettiin vasta viime kesänä, mansikoiden pintakäsittelyä aikaisin keväällä ei tarvita. Toinen ja neljäs vuosi vaativat lannoitteiden levittämistä kompleksiin, eli mineraaleihin ja orgaanisiin aineisiin. Kolmas vuosi sisältää vain mineraalien käytön.

Toisen ja neljännen vuoden mansikoiden lannoitteena on suositeltavaa käyttää:

  1. ensimmäistä kevään ruokintaa varten – laimenna ruokalusikallinen ammoniumsulfaattia 10 litran vesiämpäriin, lisää puoli litraa mulleiinia;
  2. toiselle (mansikoiden ruokinta ennen kukintaa) – samalle määrälle vettä sinun on otettava kaksi ruokalusikallista nitrofoskaa ja kaliumsulfaattia yhden teelusikallisen määränä, ja jokaiselle pensaalle sinun on kaadattava puolen litran purkki tällaista sekoitus.

Kolmannen vuoden pensaat, riittää, kun levitetään niitä lannoitteita, joita käytettiin mansikoiden istutuksessa. Vain niiden lukumäärää on vähennettävä tasan puoleen. Sekoita esimerkiksi ämpäri kompostia kaliumsuolan kanssa (20 g), täydennä sitä urealla (25 g) ja vahvista sitä superfosfaatilla (40 g).

On syytä huomata, että kukinnan alussa ja hedelmien kypsymisen aikana mansikat tarvitsevat kaliumia. Siksi kaliumlisäaineilla on suuri kysyntä. Kaliumin lähde voi olla kaliumnitraatti tai kananlanta.

Säännöt mansikoiden kevätruokinnasta

On suositeltavaa levittää lannoitetta suoraan jokaisen pensaan alle. Tässä tapauksessa pintakastike tulee ripotella maalla, jonka paksuus on noin kaksi senttimetriä.

Lisäksi keväällä mansikoiden lannoite on sallittua kaivaa rivien väliin. Tällaisen reiän syvyyden oletetaan olevan 8-10 cm.

Lannoituksen jälkeen kaikki pensaat on kasteltava hyvin.

Tehokkainta on keväällä mansikoiden lehtipintakäsittely. Koska tänä aikana lehdet kasvavat aktiivisesti, eikä lannoitetta häviä käytännössä. Lisäksi tällainen pintakäsittely on tarkoitus tehdä kolme kertaa. Ensin nuorilla vihreillä lehdillä, sitten kukinnan alussa, ja tällainen pintakäsittely tulee suorittaa vihreillä munasarjoilla. Lisäksi ruiskutus suoritetaan vasta kastelun jälkeen, jotta lannoite ei huuhtoudu pois. Ja valitse tälle kuiva päivä.

Kokeellisesti on todettu, että kasvien lehtien alaosa imee 10 kertaa enemmän lannoitteita. Siksi käsittelyä suositellaan lehtien molemmille puolille.

Mansikoiden lehtipeite keväällä

Vaihtoehtoisesti voit tuoda seuraavan liuoksen ruiskutukseen: ota 3 g kaliumpermanganaattia ja 2 g boorihappoa 10 litraan vettä, lisää istutuksen aikana käytetyt lannoitteet. Tällainen seos sopii, jos kysymys on siitä, kuinka mansikoita ruokitaan keväällä ennen kukintaa.

Kun ensimmäiset kukat ovat jo ilmestyneet pensaisiin, lannoitteiden ilmoitetut arvot on tarkoitus puolittaa. Lisäksi kaliumsulfaatin käyttö on sallittua. Se kestää 2 vuotta.

Päätarkoitus, jonka vuoksi mansikoiden kevätruokinta suoritetaan, on vahvistaa pensaita ja nopeuttaa niiden kasvua. Joten niihin muodostuu vahvat munasarjat. Siksi ruiskutus hivenaineseoksen liuoksella on tehokasta. Ei ole ylimääräistä ureaa.

Kuinka ruokkia mansikoita keväällä ilman kemiaa?

Mansikoiden lannoitteena sadon lisäämiseksi voit käyttää kansanlääkkeitä.

Ensimmäinen tällä listalla on puutuhka. Se toimii kaliumin lähteenä. Lisäksi tämä on lannoite, joka ei vaadi esikäsittelyä. Riittää, kun ripottelet maaperän tuhkalla ja löysäät sen. Optimaalisena kulutuksena pidetään 200 ml tuhkaa (tämä on suunnilleen yhden lasin tilavuus) sänkyjen neliömetriä kohti. Tällainen mansikkalannoite suoritetaan aikaisin keväällä, kun kukinta on jo alkanut.

Lista jatkuu mulleinilla. Se vaatii ennakkovalmistelua. Kaada ensin lanta vedellä suhteessa 1:15, eli ota yksi lanta 15 litraa vettä kohti. Anna seoksen vaikuttaa kaksi viikkoa. Lisää infuusioon tulitikkurasian tilavuudessa ureaa ja puutuhkaa (100 g) jokaista 10 litraa kohden. Ennen mansikoiden ruokkimista keväällä tämä infuusio on laimennettava. Puoli litraa tällaista mulleinia on kaadettava ämpäriin vettä ja kaada mansikoiden päälle. Tällainen pintakäsittely on suositeltavaa suorittaa kukinnan aikana. Toista toimenpide 10 ja 20 päivän kuluttua.

Kolmas kohta on mansikoiden ruokinta keväällä kanan jätöksillä. Tällainen lannoite on valmistettava samalla tavalla kuin mullein. Vain osuuden odotetaan muuttuvan hieman. Joten 30 litraa vettä varten sinun on otettava 1 litra kuiviketta. Kaikki muu toistetaan ilman muutoksia.

Seuraava on muistaa nokkosen infuusio. Sillä on myönteinen vaikutus mansikoiden kasvuun. Sinun on valmistettava lannoite seuraavasti:

  • leikattu nokkonen;
  • laita se ämpäriin;
  • kaada lämmintä vettä;
  • peittää kannella;
  • jättää muutamaksi päiväksi.

Tämä mansikoiden pintakäsittely osoittautuu hyödyllisimmäksi aikana, jolloin sato on jo korjattu pensaista.

Luonnonlannoitteiden viides kohta on rukiin kuori. On suositeltavaa laittaa ne ämpäriin täyttämällä se 2/3. Kaada ämpäriin vettä ja anna seistä viikoksi lämpimässä huoneessa. Kun levität mansikoiden lannoitetta, laimenna se vedellä suhteessa 1:3.

Viimeisenä mainittava hera tai mikä tahansa muu fermentoitu maitotuote. Mansikoiden lannoittamiseksi se on laimennettava (on suositeltavaa ottaa 3 osaa vettä yhtä osaa heraa kohden).

On syytä huomata, että jos alueella käytetään säännöllisesti orgaanista multaa, suurta määrää lannoitetta ei tarvita, joskus mansikoiden pintakäsittelyä keväällä ei tarvita ollenkaan. Tarkkaile lehtien kuntoa. Koska mansikat ovat alttiimpia maaperän laadulle kuin ravinteiden läsnäololle siinä. Multaa ja kompostia myötävaikuttavat siihen, että maaperä on löysä, madot lisääntyvät siinä aktiivisesti. Tällaisessa tilanteessa riittää, että keväällä lisätään uusi kerros kompostia tai humusta.

Isoäiti torilla kertoi, kuinka jousi istutetaan niin, ettei siellä ole nuolia. Sitä minä teen juuri nyt

Kuinka päästä eroon kurkkujen tyhjistä kukista – 5 syytä