Tomaatit halkeilevat. Kuinka välttää tomaatin halkeilu.

Vinkkimme, kuinka vältät tomaatin halkeilun ja saat terveen sadon. Emme yritä vain kasvattaa tomaatteja puutarhassa, vaan tehdä niistä silmää miellyttäviä kaikkien kateudelle ja olla mahdollisimman hyödyllisiä, ilman haavoja sisällä.

Olen jälleen kerran vakuuttunut siitä, että sinun on istutettava todistettuja lajikkeita ja hybridejä. Tomaatti Richie F1 aikaisin.

Älkäämme teeskennelkö, jokainen puutarhuri tietää kuinka kasvattaa tomaatteja ja kurkkuja oikein sivustollaan. Mutta kaikki eivät tiedä kuinka varmistaa, että tomaatit eivät halkeile. Itse asiassa tämä on melko vakava ongelma.

On monia syitä, miksi tomaatit halkeilevat. Täällä on lajikkeen ominaisuuksia (kuoren tiheys ja joustavuus), luonnolliset lämpötilan muutokset, tiettyjen ravintoaineiden puute, kastelujärjestelmän rikkomukset. Näin se on, suoraan sanottuna. Varmasti monet teistä tietävät omat syynsä, jaa kokemuksesi lukijoiden kanssa kommenteissa.

No, puhutaanpa banaalisimmasta. Tämän vuoden kesä osoittautui erittäin kuumaksi, eikä vain ihmiset, vaan myös kasvit kärsivät säästä. Ja Senor Tomato on epätavallisen oikukas hedelmä. Enemmän kuin vihannes. Se ei ole oikein hänelle, se ei ole sellaista. Esimerkiksi merentakaisten jättiläisemme eivät sidoneet munasarjaa, tomaatin lehdet vääntyivät ja kasvoivat täplillä. Ja jotkut jopa murskasivat kasvonsa.

tomaatit halkeilevat

Selvitetään se.

Syy numero yksi. Väärä kastelu.

Tässä olet, kun olet janoinen, mitä teet? Siemaile vettä. Tomaatit tekevät täsmälleen saman asian. Ne imevät vettä, ikään kuin ne olisivat tulleet Hangover-planeetalta. Ja sitten satoi viisitoista tuntia peräkkäin. Tässä on tulos. Tai tulet mökille vain viikonlopuksi ja kastelet tomaattejasi niin paljon kuin voit, etkä tarvitse, vähintään kerran 3 päivässä helteessä,

Syy numero kaksi. Ei noita päällyssidoksia.

Kaikki puutarhurit tietävät, että tomaatit tarvitsevat lannoitetta. Tee se väärin – vahingoita hedelmiä ja ne halkeilevat suuttumuksesta. Tomaatit tarvitsevat pintakastiketta kahdesti kuukaudessa. Ja yhdistämme sen kasteluun. Hedelmien muodostuessa tarvittiin kaliumia, mutta typpi ja fosfori pystyttiin jo poistamaan. Nyt, kun hedelmät kaatuvat, on järkevintä valita magnesiumsulfaatti.

tomaatit halkeilevat

Resepti kanavaltamme House of Flowers

Tee liuos – 2 ruokalusikallista magnesiumsulfaattia 10 litraa vettä kohti, kaada 1 puolen litran purkki jokaisen kasvin alle.

Tämä annos puolen litran purkki liuosta, joka koostuu kahdesta ruokalusikallisesta 10 litraa vettä kohti, tulisi mennä jokaiseen kasviin.

Seuraamme keskittymistä. Muista laimentaa lannoitteet vedellä, tiivistetyillä valmisteilla joudut varmasti halkeilemaan.

Mitä istuttaa tomaattien jalkoihin – vinkkejä käytännön puutarhanhoitoon.

Syy numero kolme. Liiallinen puristaminen ja lehtien poistaminen.

Kaikki tietävät kuvan, kun pensaassa on jo paljon hedelmiä, jotkut kesäasukkaat puristavat latvoja pensaan ja sivuversoja? Näyttää siltä, ​​​​että kaikki on oikein ja kasvi ohjaa kaikki voimansa hedelmien kypsymiseen. Mutta ei! Menetettyään merkittävän osan vihreästä massasta, pensas ohjaa kaiken kosteuden hedelmiin. Paljon kosteutta – saada halkeama. Tässä on mitalin ”For Garden Valor” kääntöpuoli.

tomaatit halkeilevat

Tänä vuonna Tutti Frutti F1 ja Ulisse F1 olivat erityisen tyytyväisiä

Tehdään yhteenveto.

Emme halua saada halkeilevia tomaatteja, noudatamme yksinkertaisia ​​sääntöjä:

  • Kastelu on systeemistä. Kuumassa joka kolmas päivä, päivinä ilman aurinkoa, kerran viidessä seitsemässä päivässä. Mikä parasta – tippakastelu. Sinulle tarjotaan jatkuva kosteustaso. Vaikka laittaisit vettä pulloon, se ei pahene.
  • Mulching on puutarhurin luotettavin liittolainen. Valitse materiaalit mielesi mukaan (olki, leikattu ruoho, mäntykuivike jne.)
  • Varjoa kasvit kuumalla säällä, erityisesti kasvihuoneissa.
  • Valitse oikeat tomaattilajikkeet, jotka kestävät halkeilua. Esimerkiksi Lady’s fingers, Favorit, hybrideistä Vladimir F1, Hercules F1, Our Masha F1.
  • Emme pidä liiallisista lapsipuolisista, vaan noudatamme kultaista keskitietä.

5 tapaa levittää liljoja: sipulit, sipulit, suomukset.

5 yleisintä virhettä istuttaessa valkosipulia ennen talvea