Säilytän porkkanoita asunnossa koko talven ja ne eivät pilaannu. Jakamassa tietäni

Porkkanat ovat maukkaita ja terveellisiä vihanneksia, joita käytetään aktiivisesti ruoanlaitossa. Lisään esimerkiksi porkkanoita salaatteihin, erilaisiin paistamiseen ja jopa leivon piirakoita sen pohjalta, joten tiedäthän, varaan tätä vihannesta talveksi, niinkuin pitääkin.

Jos porkkanoiden kasvatuksessa ei pitäisi olla ongelmia, niin monella on kysymyksiä porkkanoiden pitkäaikaisesta säilytyksestä – yksi väärä askel voi saada kaikki porkkanavarastot mätänemään, mikä tekee porkkanoista yksinkertaisesti ihmisravinnoksi kelpaamattomia.

kuinka säilyttää porkkanoita sisätiloissa

Onneksi tämä ongelma ohittaa minut aina, koska valmistelen joka vuosi porkkanoita varastointia varten saman kaavan mukaan, mikä muuten ei ole koskaan pettänyt minua.

Kerron sinulle tarkalleen, kuinka sadon porkkanasadon ja kuinka pidän sitä koko talven asunnossa – olen varma, että neuvoni ovat hyödyllisiä monille!

Joten aloitan ehkä kaukaa, nimittäin sadonkorjuuprosessista, koska puolet porkkanoiden pitkäaikaisen varastoinnin onnistumisesta riippuu siitä.

Älä anna porkkanoiden ”istua” puutarhassa, tässä asiassa navigoin kasvien alalehtien mukaan – heti kun huomaan, että ne ovat alkaneet kellastua, aloitan heti sadonkorjuun.

Jossain 7 päivää ennen kaivamista kastan porkkanapenkin hyvin, jonka vuoksi juurikasveista tulee vieläkin makeampia ja mehukkaampia. Sanon myös muutaman sanan porkkanoiden maasta poistamisprosessista – tämä on tehtävä erittäin huolellisesti, koska vahingoittunutta satoa ei varmasti säilytetä pitkään aikaan.

Leikkaan aina topit enkä missään tapauksessa leikkaa poisälä myöskään pese porkkanaa – puhdista vain siihen tarttunut maa käsilläsi.

Kun sato on kaivettu, jätän porkkanat kuivaan paikkaan 24 tunniksi kuivumaan ja lajittelen sitten vihannekset huolellisesti ”ruokaa” ja ”varastointia varten”.

kuinka säilyttää porkkanoita sisätiloissa

Porkkanoiden paras paikka asunnossa on katettu parveke. Siirrän vihannekset puulaatikkoon ja peitän ne peitolla suojaamaan niitä auringonsäteiltä. Tässä muodossa porkkanat säilyvät täydellisesti, joten voit olla tyytyväinen maukkaaseen satoon koko talven!

Kuinka ruokkia mansikoita syksyllä | Kaunis koti ja puutarha

Milloin leikata mansikoiden viikset kesällä sadon lisäämiseksi ensi vuonna