Säännöt tomaattien suojaamiseksi ruiskuttamiseksi

Suosittelen ruiskuttamaan tomaatteja säännöllisesti erityisillä ravinne- ja suojaliuoksilla. Ne auttavat vahvistamaan varsia, lisäämään sadon vastustuskykyä tuholaisten tunkeutumisia ja infektioita vastaan. Paras aika lehtiruokinnassa ja tauteja ehkäisevässä ruiskutuksessa on kesäkuun alusta heinäkuun viimeiselle vuosikymmenelle.

Mitä käyttää tomaattien ruiskuttamiseen

Suojatoimenpiteitä vaaditaan tomaateilta sekä sängyissä että kasvihuoneissa kasvatettaessa. Tehokkaimpia tapoja ehkäistä tai organisoida sairauksien tai tuholaisten vastainen taistelu on ilmaosien ruiskuttaminen.

Phytophthora on erityisen vaarallinen tomaateille. Tämä yleinen tauti voi tuhota istutukset kokonaan.

Tartunnan puhkeamisen välttämiseksi ennaltaehkäisevät toimenpiteet on toteutettava kesäkuun puolivälissä. Tomaattiharjanteiden kastelu suoritetaan tunnetulla antibakteerisella lääkkeellä ”Furacilin”, jolla on antimikrobinen vaikutus. Tarvitset 10 tavallista tablettia 10 litran ämpäriin laskeutunutta vettä. Käytetään myös hyönteis- ja fungisidejä. Biologinen tuote ”Fitosporin” osoittaa hyvän vaikutuksen.

Kasvien vastustuskyvyn parantamiseksi vahvista juuria kesäkuun toisella vuosikymmenellä, lehtien pintakäsittelyä urealla (50 g / 10 l vettä). Tämä määrä on laskettu sadan hehtaarin tomaattiviljelmien kasteluun.

ruiskuttamalla tomaattia

Tomaattien käsittely. Artikkelin kuvitusta käytetään vakiolisenssillä ©ofazende.com

Hyvä kasveja vahvistava vaikutus ilmenee käytettäessä stressinvastaista fytohormonia ”Epin” (6 tippaa / 1 l). Kastelu ajoitetaan aktiivisen kukinnan alkuun.

Karkottaa ripsiä, kirvoja, estää härmän kehittymistä, vahvistaa kasveja tuhkaliuoksella (100 g / 10 l). Päivittäisen infuusion jälkeen ennen kukkivien tomaattien istutusten ruiskuttamista ravinneneste suodatetaan.

Sadon lisäämiseksi kasvihuoneessa havaittujen korkean kosteuden olosuhteissa boorihappoa käytetään kesäkuun lopussa (1 g / 1 l vettä).

Estää ei vain phytophthoran, vaan myös ruskean täplisyyden kehittymisen, ruiskuttamalla tomaattipensaat heinäkuun alussa Bordeauxin yhden prosentin nesteellä. Tällainen menettely tulisi suorittaa viimeistään 14-15 päivää ennen odotettua hedelmien keräämistä.

Hedelmät asetetaan jo koko heinäkuun ajan moniin tomaattilajikkeisiin, joten kemikaalien käyttöä ei suositella käsittelyyn. Ennaltaehkäisyä varten he turvautuvat turvallisempiin kansanresepteihin.

Esimerkiksi käytetään heraa, joka on laimennettu välittömästi ennen kastelua laskeutuneella vedellä (1:10). Ravinneliuoksen turvallinen koostumus mahdollistaa ruiskutuksen toistamisen vielä kolme kertaa 10 päivän välein. Kun ensimmäiset fytoftoran merkit havaitaan, lisätään apteekkijodia (20 tippaa / 10 l) seerumin kanssa työliuokseen.

Lehtien pintakäsittelyä varten aktiivisen hedelmän kehitysvaiheessa valmistetaan kaliummonofosfaattiliuos (2 g / 1 l). Tämä kasvien helposti sulava lannoite ei ainoastaan ​​kyllästä maaperää fosforilla ja kaliumilla, mikä parantaa tomaattien laatua ja makuominaisuuksia, vaan myös estää sieni-infektioiden kehittymisen.

Tomaattien ruiskutussäännöt

Tämä menettely on erityisen tehokas, jos tomaatteja kasvatetaan alueilla, joilla on raskasta maaperää, mikä hidastaa ravinneyhdisteiden virtausta juurille.

ruiskuttamalla tomaattia

Kun ruiskutat tomaattia, noudata näitä sääntöjä:

  • Istutukset tarkastetaan säännöllisesti, jotta havaitaan ajoissa taudin merkit tai haitallisten hyönteisten asettuminen pensaisiin.
  • Phytophthoran saastuttamat lehdet ja varret leikataan ja poltetaan.
  • Ruiskutus suoritetaan lehtilevyjen kaikilla puolilla, mutta ilman ylimäärää. Työliuos tulee levittää tasaisesti, mutta ei valuta maahan.
  • Käytä varojen valmistukseen laskeutunutta lämmintä vettä. Noudata lääkkeen etiketissä ilmoitettuja annoksia.
  • Suorita tomaattiistutusten kastelua tyynellä pilvisellä säällä tai illalla.
  • Tomaateille, joita kasvatetaan sängyissä avoimessa maassa, on suositeltavaa ruiskuttaa, jos mahdollista, sateen jälkeen.

Erilaisten lehtien pintakäsittelyjen ja ruiskutuksen suorittaminen vaarallisten infektioiden puhkeamisen estämiseksi kesä- ja heinäkuussa voi lisätä tomaattien vastustuskykyä, aktivoida munasarjojen kehitystä ja lisätä tuottavuutta.

Kuinka nuorentaa kesäkurpitsaa ja pidentää hedelmää

Millä istuttaa daaliat, jotta ne olisivat kauniita. Omat suunnitelmani ja ideani kesäksi.