Revin tomaatit juuristani, ja naapuri tämän nähdessään nuhteli minua ja käski minun tehdä seuraavan kerran toisin

Oletko koskaan ajatellut, että kasvimaa pysähtyy aina. Kaikki ominaisuudet pysyvät samoina useiden vuosien ajan, ja kaikkien meille tunnettujen kasvien hoitomenetelmien ikä lasketaan vuosisatoja. Puutarhoihimme ja puutarhoihimme ei tule mitään uutta lukuunottamatta joitain sähkötyökaluja, mutta hoitomenetelmät ovat edelleen samat. Tomaatit ovat yksi niistä vihanneksista, joista on tullut osa istutus- ja hoitoperinteämme. Kuitenkin, kun huolehdimme tomaateista monta vuotta, emme edes ajattele tarvetta kasvattaa niitä jollain muulla tavalla.

Revin tomaatit juurineen, ja naapuri tämän nähdessään nuhteli minua ja käski minun tehdä sen seuraavalla kerralla toisin.

Niin kauan kuin muistan, minun piti aina poistaa tomaatit sängyistä. Tein tämän säännöllisesti ja vuosittain, edes tajuamatta, että voisin tehdä sen toisin. Joka vuosi minun piti vaivautua tomaatin taimien kanssa, melkein suudella niiden lehtiä, jotta ne kasvaisivat terveinä ja vahvoina. Kaikki ikkunalaudat, talven lopusta lähtien, muistuttivat kasvitieteellistä puutarhaa, jossa oli valtava määrä kasveja, ja tämä häiritsi minua.

Niin paljon meteliä, ja sitten hiero lumivalkoiset ikkunalaudat pois mustasta maasta useita kuukausia, ja niin joka vuosi. Viime vuonna kynisin tomaatteja puutarhassani ja yhtäkkiä kuulin naapurini kovan äänen, joka katseli tätä prosessia aidan läpi. Et voi tehdä sitä! Hän kertoo minulle. Ja sitten hän kertoi minulle, mitä minun pitäisi tehdä ensi vuonna, minkä teinkin.

Hän kertoi, kuinka hän koko ikänsä ihmetteli ihmisten kokemattomuutta talousasioissa. Hän on koko ikänsä seurannut, kuinka hänen ystävänsä kesäasukkaat kärsivät joka vuosi, istuttaen tomaatin taimia ja sitten kauden lopussa he vain vetivät pois ja heittävät pois kasvin, jonka kasvattamiseen käyttivät niin paljon aikaa ja vaivaa. Naapurini, kuten kävi ilmi, ei vedä tomaatteja ollenkaan useisiin vuosiin, ja hän jakoi iloisesti kanssani, kuinka hän onnistuu.

syksyinen tomaattihoito

Ennen kylmää säätä, juuri lokakuun alussa, hän jättää jokaisen pensaan oksille 2-3 keskikokoista tomaattia ja sulkee jokaisen tomaatin huolellisesti muovipussilla ja kiinnittää jokaisen pussin kuminauhalla tomaatin juureen. . Sitten hän yrittää varovasti painaa jokaisen pensaan maahan mahdollisimman paljon ja sulkee sen yksinkertaisilla kahinapakkauksilla tai peittää sen kalvolla.

Kokeilin itse. Pakkauksissa olevat tomaatit odottavat täydellisesti talvea ja lähempänä toukokuuta ne alkavat muuttua vihreiksi ja vahvistuvat hyvin nopeasti. On erittäin tärkeää muistaa jättää muutama tomaatti jokaiselle pensaalle, muuten kaikki työ menee viemäriin. Nyt istutan tomaatteja vain kerran kolmessa vuodessa naapurini viisaan neuvon ansiosta.

Istutin väärät kehäkukkapuut puutarhaan

Kuinka ruokkia mansikoita | Kaunis koti ja puutarha