Punajuurien päällystys heinäkuussa, jotta ne ovat suuria ja makeita, ei ole koskaan epäonnistunut.

Kasvatan aina punajuuria puutarhassani. Hoito on vähäistä – hän kylvi, löysi ja poisti rikkaruohot ajoissa. Mutta ei siinä vielä kaikki! Heinäkuussa on myös juurikasruokinta, jotta se kasvaa suureksi.

Jokaisella puutarhurilla on omat salaisuutensa siitä, kuinka saada suuri juurikassato. Minulla on myös omat salaisuuteni, jotka ovat auttaneet saamaan hyvää satoa ja laadukkaita hedelmiä usean vuoden ajan.

Aloitetaan punajuurille niin tärkeästä hetkestä kuin maaperän happamuus. Happamuus on erittäin tärkeä indikaattori juurikkaan kehitykselle. Sänky on parasta valmistaa syksyllä, sillä tähän dolomiittijauhot menevät.

Oikea kastelu on myös tärkeää, nimittäin istutuksen jälkeen sitä tarvitaan melko usein, vähän myöhemmin ja kerran viikossa riittää, kuivalla säällä seuraamme maaperän tilaa. Heti kun latvat alkavat muodostua, käytämme yrttiuutetta, jolla ilahdutamme punajuuria kymmenen päivän välein.

Maaperän lievä hapettumisenesto, riittävien kaliumin, magnesiumin ja ravintoaineiden indikaattoreiden saamiseksi kannattaa käyttää tuhka-infuusiota. Kymmenelle litralle vettä riittää kaksi lasillista tuhkaa. Iloitsemme tällä koostumuksella heti, kun lehdet alkavat muuttua punaisiksi.

Päällystys punajuuret heinäkuussa suolalla

Sain vanhemmiltani yhden varsin mielenkiintoisen reseptin punajuurien syöttämiseen suolalla, eikä tämä koostumus ole koskaan pettänyt minua. Se saattaa kuulostaa odottamattomalta, mutta punajuurille yleisin suola ja ruokasuola ovat erinomainen lääke. Toisaalta hedelmistä tulee suurempia, sokerimaisia, ja ne säilyvät paremmin.

Peitä punajuuret suolalla miten tehdä

Vain kaksi ruokalusikallista suolaa kymmentä litraa vettä kohti riittää. Sekoita luonnollisesti hyvin, jotta se liukenee täydellisesti. Kastelu suoritetaan sekä lehtien että juuren alla.

Tällainen punajuurten pintakäsittely suolalla avoimella pellolla suoritetaan 3 kertaa kauden aikana. Tämä riittää tarjoamaan punajuurille kaikki tarvittavat elementit. Kokeile tätä punajuuriruokaa. Työkalu on melko yksinkertainen, ja tulos yllättää iloisesti ja jopa miellyttää.

Mansikoiden istuttaminen siemenillä taimia varten asunnossa.

Kukkiva klematis – pieni salaisuus jokaiselle puutarhurille