Pionien ruokinta keväällä. 8 vaihtoehtoa pionien ruokkimiseen keväällä.

Jotta pionit hurmaavat kaikki ympärillä rehevällä kukinnallaan kesällä, ne on lannoitettu ajoissa. Sitten he tuntevat olonsa mukavaksi pitkään ilman siirtoa. Tätä varten ei riitä, että löysäät, kastelet säännöllisesti kasvia, sinun on tiedettävä kuinka ruokkia pionit keväällä. Ja noudata myös asiantuntijoiden suosittelemia aikarajoja. Koska jokaisessa pensaan muodostumisvaiheessa se tarvitsee erilaisia ​​​​ravintoaineita.

Pionien ruokinta: oikean ajan ja lannoitteen valinta

Kannattaa aloittaa siitä, että kaikki on hyvää kohtuudella. Liiallinen lannoite voi heikentää kukkien laatua. Esimerkiksi liian paljon typpeä johtaa siihen, että lehdet kasvavat, eikä kukkia ole käytännössä lainkaan. Lisäksi silmujen muodostuminen viivästyy merkittävästi.

Joten ennen kuin ajattelet pionien ruokkimista keväällä rehevän kukinnan vuoksi, on tarpeen määrittää tarkasti ajoitus. Ja tämän menettelyn on tarkoitus alkaa huhtikuun lopussa – toukokuun ensimmäisellä puoliskolla. Mutta tämä on vasta ensimmäinen vaihe pionien kevään ruokinnassa.

Toinen on toukokuun lopussa. Jos tähän asti pioni lisäsi aktiivisesti vihreää massaansa, nyt on tärkeää säilyttää kykynsä muodostaa monia silmuja.

Ensimmäisen ruokinnan lannoitteen oletetaan koostuvan typestä ja kaliumista. Tässä vaiheessa voidaan lisätä enemmän ensimmäistä elementtiä. Typen määrä vaihtelee 10 – 50 grammaa. Kaikki riippuu kukkapenkin maaperän laadusta.

Toinen pintakastike valmistetaan typen, fosforin ja kaliumin seoksesta. Lisäksi yhden pensaan oletetaan ottavan näitä elementtejä vastaavasti: 10-15 g, 15-20 g, 10-15 g.

Pionien ruokinta keväällä monimutkaisilla lannoitteilla

Yleinen lääke on Kemira. Sitä voidaan käyttää kolme kertaa kauden aikana. Sen ensimmäinen lajike on Kemira-Universal. Sitä levitetään aikaisin keväällä ennen kukintaa. Pionit käsitellään hänen kanssaan uudelleen viikon kukinnan jälkeen. Se on helppo levittää: laita kourallinen lannoitetta pensaan alle olevaan syvennykseen ja ripottele se sitten mullalla.

Toinen pintakäsittely tehdään Kemira-Combi-valmisteella. Sitä ei tarvitse kaivaa. Riittää, kun kaada maaperän pinnalle pensaan alle ja kastele kasvia runsaasti. Tämä lääke liukenee helposti, joten se menee nopeasti pioniin.

Kasveille, jotka ovat kasvaneet monta vuotta ilman siirtoa, orgaaninen lannoite Baikal EM-1 on hyödyllinen. Se sisältää eläviä mikro-organismeja. Ne pystyvät parantamaan maaperän rakennetta, mikä parantaa sen hedelmällisyyttä. Mutta ennen pionien lannoittamista keväällä Baikal EM-1:llä, se on tarkoitus sekoittaa kompostiin syksyllä. Käytä sitä sitten pionien multaa. Lisäksi lannoitekerroksen tulee olla 7-10 cm paksu.

Pionien lehtipintakäsittely keväällä

Se on hyödyllinen sekä aikuisille pensaille että nuorille kasveille. On suositeltavaa ruiskuttaa pionit joka kuukausi. Lehtien pintakäsittelyyn on tarkoitus käyttää kastelukannua, jossa on hieno seula.

Ensimmäinen vaihtoehto pionien ruokkimiseksi tällaisessa tilanteessa on mikä tahansa monimutkainen lannoite. Esimerkiksi mineraalivalmiste Ideal. Se on liuotettava veteen noudattaen tarkasti ohjeissa annettuja ohjeita.

Jotta lääke pysyisi pioneilla pidempään, on tarkoitus lisätä pieni määrä pyykkisaippuaa veteen lannoitteen kanssa. Se voidaan korvata pesujauheella. Pesuaineiden kulutus ei saa ylittää ruokalusikallista vesiämpäriä kohden.

Toinen lehtien pintakäsittelyvaihtoehto suoritetaan kahdessa vaiheessa olevan kaavion mukaisesti. Ensimmäinen putoaa aikaisin keväällä, eli silloin, kun pensas on juuri versomassa maan alta. Tällä hetkellä pionit tarvitsevat ureaa. Sitä otetaan noin 50 grammaa 10 litrassa vettä. Toinen vaihe: 1 tabletti mikrolannoitetta lisätään samaan ruiskukoostumukseen. Se suoritetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä hoidosta.

Lehtiruokinnan kolmannessa variantissa ehdotetaan urean käyttöä. Ensimmäinen ruiskutus suoritetaan myös vihreän osan kasvun alussa. Ja kahden viikon kuluttua lisää yksi tabletti hivenaineita samaan liuokseen.

Lannoite pioneille leivästä

Puutarhurit käyttävät tätä kastiketta rehevään kukintaansa. Ja sen tekeminen ei ole vaikeaa. Laita puoli leipää yhdeksi yöksi lämpimään veteen ja lasilliseen sokeria. Siivilöi sisältö aamulla ja kaada ämpäriin vettä. Jää vain kaataa tämä lannoite pioneille, jotka alkavat kasvaa.

Sen jälkeen tarvitaan perinteistä pionien hoitoa keväällä, tällainen pintakäsittely voidaan tehdä hiivalla. Vain leivän sijasta otetaan 100 gramman pakkaus leivinhiivaa. Lisäksi tämä lannoite käy nopeammin.

Toinen yksinkertaisista ainesosista koostuva pioniruoan resepti perustuu kananlantaa. Sen oletetaan vievän vain puoli litraa vettä ämpäriin. Tämä on vain vaatia, että lannoitteen on oltava kahden viikon sisällä. Käytä sitten laimennettuna suhteessa 1:3. Paremman vaikutuksen saamiseksi lisää kourallinen puutuhkaa.

Kuinka puhdistaa sipulit, jotta niitä voidaan säilyttää pitkään.

Kuinka puristaa tomaatteja