Petunioiden kylvö taimille – kukkaviljelijöiden todistettuja menetelmiä ja temppuja.

Petunia on yksi yleisimmistä yksivuotisista kukista, joka koristaa puutarhaa alkukeväästä loppukesään ja joskus pidempäänkin. Petunia voi sisustaa puutarhan lisäksi myös asunnon ripustamalla kukkia kukkaruukkuihin parvekkeelle. Se näyttää aina lempeältä, romanttiselta ja unohtumattomalta. Usein kukkaviljelijät haluavat ostaa kukkia valmiista taimista.

Itse asiassa petunian kasvattamisessa siemenistä on monia hienouksia. Mutta jos tiedät oikean istutuksen, hoidon ja pienet salaisuudet, voit miellyttää itseäsi itse kasvatetuilla petunioilla. Lisäksi se on paljon halvempaa, ja voit kokeilla eri lajikkeita. Kerromme, kuinka petunia kylvää siemeniä taimille.

Petunian kylvö taimille

Milloin istuttaa petunian siemeniä taimia varten – voit aloittaa siementen istutuksen taimille jo helmikuussa ja jatkaa huhtikuun loppuun asti. Tämä antaa tulevaisuudessa mahdollisuuden siirtää kasveja asteittain puutarhaan, pidentää kukintaa ja koristella omaa sivustoasi. Jos haluat saavuttaa petunian varhaisen kukinnan, jo toukokuussa, petunioiden istutusaika on helmikuun ensimmäinen puolisko. Päivänvaloajat ovat jo pidentymässä ja voit helposti kasvattaa vahvoja, terveitä kukkataimia.

Voit myös tarkistaa kuukalenterin kylväessäsi petunian siemeniä taimille valitaksesi suotuisimman päivän istutukselle.

Petunian istuttaminen alkaa maaperän valinnalla istutusta varten. Istutusta varten on tärkeää valita oikea maaperä, koska siemenet ovat kevyitä eikä niissä ole ravinteita. On parasta, jos maaperä ei ole hapan, kyllästetty lisäaineilla ja irrotettu. Kaupoista voit ostaa maaperää erityisesti petunioita varten.

Kuinka istuttaa petunia taimia varten oikein

Siementen istutusruukku ei saa olla syvä. Maaperä on levitettävä tasaisesti, muista jättää noin senttimetri reunoihin. Siemenet kastellaan hyvin huoneenlämpöisellä vedellä, jotta ne siirtyvät pois makaamasta pusseissa. Ne asetetaan maan päälle teeskentelemättä jauhettua, minkä jälkeen ne peittävät ruukun joko ohuella lasilla tai kalvolla tai pergamenttipaperilla, mikä luo kasvihuonevaikutelman. Joten pienet petunian siemenet itävät nopeammin.

Temppuja petunian kasvattamiseen

Jotkut puutarhurit suosittelevat petunian istuttamista lumeen. Petuniat istutetaan lumen alle seuraavasti:

  • kaada lunta maahan ja laita siihen siemenet.
  • lumi sulaa vähitellen, siemenet kostuttavat ja tunkeutuvat maahan.

Uskotaan, että tämä on yksi parhaista tavoista kasvattaa kasvi kotona.

Toinen todistettu vaihtoehto petunian kylvämiseen on ostaa petunian siemeniä rakeina. Tämä on moderni innovaatio, joka oikeuttaa hintansa. Petunian siemenet asetetaan erityiseen kuoreen, joka sisältää asianmukaisen itämisen edellyttämät aineet. Rakeet ovat suuria, joten ne on helppo levittää pitkänomaiseen maa-astiaan. On tärkeää muistaa, että ensimmäisten versojen ilmestymiseen asti pellettien alla olevan maaperän tulee aina olla kostea. Sitä on kasteltava runsaasti ennen rakeiden istuttamista ja ylläpidettävä vähitellen ruiskupullolla.

Näin petuniat kylvetään rakeina maahan.

Kuinka hoitaa petuniaa kukkaruukussa tai kukkaruukussa

Petunian taimet kotona vaativat huomiota. Noin 6-14 päivän kuluttua versot alkavat ilmestyä, ja on tärkeää, ettei tätä hetkeä missata. Heti kun petunia alkaa kiivetä huipulle, on välittömästi lopetettava maan runsas kastelu, nyt on aika siirtyä kohtalaiseen kasteluun. Mutta on parempi siirtää ruukut valoon, jotta kasvi tavoittaa aurinkoa. Jos valoa ei ole tarpeeksi tai maaperä on liian märkä, kasvi kuolee.

Petunia kasvaa hitaasti, koska jossain kuukaudessa se tuntuu hyvältä ensimmäisessä kukkaruukussa. Heti kun varteen ilmestyi 3 lehteä, kasvi sukeltaa ja istutetaan, petunia ei pidä kireydestä.

Istutuksen jälkeen on hyvä ruokkia petunia lannoitteilla, joiden kompleksissa on kaikki tarvittava kasvin terveelle itämiselle.

Kuinka nipistää petunia

Jos haluat, että petuniapensasi ovat reheviä ja niissä on paljon kukkia, sinun on nipistettävä taimia. Leikkaa tätä varten 2-3 ylälehteä, jotta varsi tulee tuuheaksi ja antaa lisää sivuversoja.

Kuinka petunia istutetaan maahan

Petuniat voidaan istuttaa maahan, kun ympäristön lämpötila on 20 astetta. Valtavien kukkaruukkujen tai kauniin etupuutarhan saamiseksi kukat istutetaan lähelle toisiaan. Heti istutuksen jälkeen sinun ei tarvitse ruokkia kukkaa, on parempi tehdä tämä 5-7 päivän kuluttua.

Kukka sietää täydellisesti lämpötilan muutoksia, sateita ja jopa kuivuutta. Mutta jos mahdollista, on parempi kastella petuniaa runsaasti, jotta se miellyttää kauniita kukkia. Jos kukka on kasvanut hyvin ja tuottaa paljon kukkia, sinun on aika ajoin ruiskutettava lehtiä lannoitteella, tämä pidentää kukintaa syksyyn asti. Petunioiden kylvö taimille on hyvin yksinkertaista, tärkeintä on noudattaa tiukasti tekniikkaa. Petunioiden kasvattamisessa ei ole mitään vaikeaa, tärkeintä on valita korkealaatuiset siemenet ja kastella kasvi ajoissa. Ja sitten meri kauniita ja värikkäitä kukkia ilahduttaa taloja, huoneistoja ja mökkejä.

Kuinka kastella kaalia pään aloittamiseksi

Mitä laittaa reikään, kun istutetaan tomaatteja ja paprikaa, jotta saadaan suuria hedelmiä