Petunian saattaminen kasvamaan pallossa – Asiantunteva puristus ja oikea lajike ratkaisevat ongelman!

Petuniat ovat ehkä yksi suosituimmista maisemointikukista ja puutarhan maisemointiin. Kesällä näitä kukkia löytyy kaikkialta – pihan kukkapenkeistä, kaduilta, kesäkahviloiden roikkuvista istutuslaatikoista, puistoista ja aukioista… Nämä kukat ovat koristeellisia ja vaatimattomia, ne kukkivat mielellään koko kauden, ja jos ovat istutettu taimilla, niin toukokuussa voit koristella sivustosi kukkivia pensaita. Pidän petunian kasvavasta pallossa. Tämä on erittäin helppo saavuttaa, jos puristat petuniapensaat ajoissa ja muodostat pallon. Erittäin jännittävä prosessi.

Kukkien viljelijät, varsinkin aloittelijat, ovat kuitenkin usein pettyneitä: kauniin, tyylikkään kukilla täytetyn ”pallon” sijasta kukkapenkissä kasvaa jotain lehtipuun muodossa. Kaiken tämän häpeän kruunaa parhaimmillaan 2-3 kukkaa, pensaista ei edes puhuta.

Ja sillä välin halutun muodon antaminen kukille ei ole vaikeaa, sinun on vain tiedettävä joitain vivahteita.

Kuinka tehdä petuniapallo.

Kyllä, se on yksinkertaisempaa. Aluksi huomaamme, että kaikkia petuniatyyppejä ei ole tarkoitettu kasvatettavaksi kukkapenkissä.

Kasvattajat ovat jo pitkään kasvattaneet erityisiä lajikkeita roikkuviin istutuskoneisiin (ampel), pystysuoraan puutarhanhoitoon (kaskadi) ja lopuksi kukkapenkkiin (pensas).

Meidän tapauksessamme, kun haluamme kukkapenkkiin koristeellisia petunioiden ”palloja”, meidän tulee kiinnittää huomiota petunian ja surfinian pensastyyppeihin. Ne ovat hyvin muotoiltuja ja vapauttavat monia sivuversoja.

Kuinka istuttaa petunia pallon tekemiseksi

1. Milloin toimenpide suoritetaan, kukka itse kertoo. Huomasitko, että varret ryömivät nopeasti ylös, itse kukka alkoi muistuttaa pahamaineista ”lehtien tikkua”? On aika nipistää kruunua. Laske 4-5 lehteä maasta ja leikkaa varsi tästä paikasta. Odota sitten lisäsivuversojen kasvua, jotka puolestaan ​​​​täytyy myös puristaa.

2. Jos leikatut ”topit” muistuttavat pienoispistokkaita, ne voidaan juurtua onnistuneesti veteen. Siten lisäät taimia vegetatiivisella tavalla.

3. Suorita puristustoimenpide vähintään kerran kuukaudessa, niin usein kuin mahdollista.

4. Toinen erittäin tärkeä asia – poista kuihtuneet kukat ajoissa. Kasvi ei tuhlaa energiaa niiden ylläpitämiseen, vaan uusia, ”tuoreita” silmuja ilmestyy hyvin pian.

Tiesitkö muuten, että petunioita voi kaivaa talveksi ja istuttaa ruukkuun? Hän talvehtii onnistuneesti asunnossa, ja keväällä voit piirtää haluamiasi lajikkeita ja juurruttaa taimet veteen. Eikä tanssi tamburiinien kanssa siementen ja taimien ympärillä!

Sipulien ruokkiminen naurisilla – Kuinka saada suuri sipulisato

Mitä tehdä, jotta kesäkurpitsasta tulee hullu