Perennoja kauniilla lehdillä: 10 parasta puutarhakasvia

Kukkivien kasvien yhdistämiseksi yhteiseen ideaan yhdistä ne taitavasti keskenään ja sovita ne puutarhan tilaan valitsemalla kumppaneiksi monivuotiset kasvit, joissa on koristeellinen lehti.

Koristeperennoja – kymmenen parasta

Koristeelliset perennoja voidaan jakaa ehdollisesti kahteen ryhmään. Ensimmäinen – varjoa rakastavia ja varjoa sietäviä kasveja. Toinen – aurinkoa rakastava ja aurinkoa sietävä. Useimmat kasvit mukautuvat valo-olosuhteisiin, mutta terveen ja kauniin näytteen kasvattaminen on mahdollista vain sopivissa olosuhteissa. Kun istutat, tutki huolellisesti kasvin kuvaus.

 • 1. Halu
 • 2. Geicher
 • 3. Heucherella
 • 4. Tummanruskea geranium
 • 5. Zhivuchka
 • 6. Periwinkle
 • 7. Medunica
 • 8. Saniainen: nomadi
 • 9. Tiarella
 • 10. Goryanka
 • Mitä istuttaa lammen lähelle

1. Halu

1. Isäntä on niin monipuolinen, että se sopii helposti mihin tahansa puutarhakoostumukseen: metsänurkkaan saniaisilla, podofiileillä, helleboreilla ja kavioilla, rannikon kukkapuutarhaan, joka rajaa veden pintaa.

Tai varjoisissa pensaikkoissa astilbeilla, Volzhankalla, brunnereilla, kupenilla.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Hosta kontissa puutarhassa.

2. Geicher

Yksi kukkivien kasvien parhaista kumppaneista on geyhera. Korkeiden perennojen ”koputtaminen”, kaljujen täplien peittäminen haalistuneiden sipulien päälle, pysyvien väriaksenttien luominen sävellyksistä – kaikki tämä voidaan uskoa hänelle. Geyheran sisällyttäminen auttaa tasapainottamaan koostumuksia, joissa käytetään paljon kirkkaita värejä, kasveja, joissa on harjakattoisia tai päinvastoin sileitä lehtiä.

koristeellisia monivuotisia kukkia

3. Heucherella

Samoin käytetään geyherea ja sen lähisukulaisia ​​- geyherellaa (lajien väliset hybridit) värillisillä ja vihreillä lehdillä. Ne viihtyvät viljellyssä puutarhamaassa, vaaleassa tai osittain varjossa keskisuurella kastelulla – niiden tarpeet ovat suunnilleen samat kuin useimpien suosituimpien puutarhakukkien, joten ne on helppo yhdistää kukkapenkkiin.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Heucherella puutarhassa

4. Tummanruskea geranium

Geranium tummaa (punaruskeaa) käytetään usein istutuksissa, joissa lehtien kauneus on tärkeää. Se täydentää onnistuneesti kasvien yhdistelmiä violetilla ja vihreällä värillä, koska lehtiterässä on kontrastirengas, joka näkyy selvästi ennen kukintaa. Kasvi on vaatimaton, kaunis syksyyn asti, ei tarvitse hoitoa.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Erilaisia ​​kukkapenkkejä, joissa on hostaa, geyheraa ja pelargonia.

5. Zhivuchka

Erinomainen maanpeitekasvi – sitkeä. Koristelajikkeista purppuralehtinen on yleisin. Purpureamutta on myös kasveja, joilla on monimutkaiset värit – erivärisiä täpliä Burgundia Hehku, Arctic Fox ja muut. Sitkeys voi kasvaa aurinkoisilla ja varjoisilla alueilla, kestää kuivuutta ja kastumista sekä maaperän köyhyyttä. He viihtyvät hyvin kaikkien naapureiden kanssa: voimakkaat ja suuret pyöristyvät ja kasvavat tyhjään paikkaan, ja pienet voidaan murskata niiden alle.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Kukinta sitkeästi hiipii.

Toinen hypostasis on erinomainen suoja sipulimäisille. Keväällä kukkii sitkeästi, sitten ilmestyy suuria sipuleita, sitten kun ne haalistuvat ja kuolevat, jäljelle jää kirkas matto. Lajikkeet Arctic Foxi ja Metallica Crispa laskeutuessaan Spartan olosuhteissa ne muodostavat tiheän turpeen ja ryömivät hyvin hitaasti, eivät aggressiivisesti. Sopii istutettavaksi kalliopuutarhaan ja melko mureiden kasvien joukkoon – ne eivät murskaa niitä, mutta hyötyvät vain kiven vieressä olemisesta.

6. Periwinkle

Periwinkle ikivihreä maanpeite näyttää tyylikkäältä alkukeväästä myöhään syksyyn. Kasvaa hyvin varjossa tai täydessä auringossa, melkein missä tahansa maaperässä. Tärkein etu on kyky peittää maa, mikä eliminoi täysin rikkakasvien kasvun ja maaperän eroosion. Periwinklet määrittävät rajat kukkapenkkien ja polkujen välillä, pensasistutukset istutetaan, istutetaan sinne, missä nurmikon ruoho ei kasva.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Kissa kukkivan periwinklen pensaikkoissa.

7. Medunica

Keuhkojuuri on erittäin kaunis. Siinä on suuret eriväriset lehdet. Siellä on puhtaan vihreää, hopeaa ja jopa täpliä, ikään kuin huolettomalla siveltimellä roiskeita. Lisäksi se kukkii aikaisin ja erottuu herkistä kukinnoista – ensimmäiset kukat – kellot ovat aluksi vaaleanpunaisia, sitten ne muuttuvat sinivioletteiksi tai sinisiksi. Tärkein etu on varjostuskyky. Se voi kilpailla varjon tunnustetun kuningattaren – isännän – kanssa.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Keuhkojuuri kukkii varjoisassa puutarhassa.

8. Saniainen: kochedyzhnik ja strutsi

Kuivassa varjossa puiden alla saniaiset ovat välttämättömiä, erityisesti kochedyzhnik kaikkein kuivuutta kestävänä. Kiinalaisilla ja Nippon-paimentolaisilla violetit varret näyttävät erittäin vaikuttavilta keväällä, kun lehdet (oikeammin lehdet) avautuvat. Nippon nomadin suosituimmat lajikkeet: Kuvassa: Ursula’s Red, Burgundy Lace.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Strutsi ja hostat varjoisassa kukkapuutarhassa polun varrella.

9. Tiarella

Tiarella (tietyt kasvit) muodostaa nopeasti tiheän vihreän maton. Kukinnan jälkeen kukin kasvi tuottaa yli tusinaa tytärruusuketta pitkillä viiksillä, jotka punovat nopeasti maanpinnan. Istutusmateriaalin säästämiseksi voit istuttaa pensaita 40–50 cm:n etäisyydelle toisistaan. Tässä tapauksessa koristeellinen vaikutus tietysti joutuu odottamaan ensi kesään, mutta joskus ei ole muuta ulospääsyä. Tiarella voidaan istuttaa sekä varjoon että aurinkoon.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Tiarella varjoisassa puutarhassa.

10. Goryanka

Goryanka erottuu kyvystään tulla toimeen suurten puiden kanssa. Se muodostaa tiheitä verhoja runkojen viereen, suurten juurien yläpuolelle – missä muilla perennoilla ei ole mitään kiinni. Lisäksi hän on erittäin kaunis.

koristeellisia monivuotisia kukkia

Goryanka kukkii.

Mitä istuttaa lammen lähelle

Varjoisan lammen, kanavan tai puron varrelle, jonka yli on heitetty silta, istutetaan houkuttelevia kasveja, jotka suosivat kosteaa ja soista maaperää (hygrofyytit). Isolehtinen brunner, kilpirauhassirkka, suo kehäkukka, saniaiset (saniaiset ja strutsi), päiväliljat, hostat, ylämaat ja sarat eivät pelkää ylimääräistä kosteutta.

Musta cohosh racemose ja black cohosh simple ylellisten lehtien perusruusukkeella, jonka yläpuolelle kohoavat kapeat, tiheät kukintoharjat, hyötyvät veden läheisyydestä.

Hieman kaukana vedestä on loistava paikka lajikkeelle Rogers – Suklaan siivet (suklaa-pronssin lehdillä ja vaaleanpunaisilla silmuilla) ja kaunis (suurilla smaragdilehdillä).

koristeellisia monivuotisia kukkia

Kuinka saada hyvä mansikasato – suurimman mahdollisen marjasadon salaisuudet.

Leikattu petunia juuresta. Nyt silmujen peitossa!