Naapurin petunia kukkii kauniisti pallossa pakkasiin asti.

Haluatko ihailla reheviä petunioita ennen kylmän sään tuloa? Sitten vinkkimme petunian kukinnan pidentämiseen pallolla ovat sinua varten.

Tänään asialistalla on 3 toimenpidettä, jotka on tehtävä keskellä kesää, jotta värikkään yksivuotisen kukan koristeellinen vaikutus jatkuu myöhään syksyyn.

Mitä minulle ja petunialleni tapahtui keskellä kesää

Riippumatta petunian lajikkeista ja tyypeistä ostan – ”Aelitan” kansanpensaista uusiin kasvullisiin surfinioihin – sama tarina toistui joka kesä. Vain pari viikkoa sitten koristekasvi, tasan puolenvälin jälkeen, muuttui hylkyksi, jossa oli harvinaisia ​​kukkia, kuin vaunusta tuli kurpitsa keskiyöllä.

Petunia voi olla kunnollinen kauden loppuun asti. Jos omistaja haluaa

Turhautuneena nousin varpailleni ja kurkistin aidan yli naapurini pihalle. Voi ja ah: hänen petuniansa pysyivät kukkivina palloina syksyyn asti. ”Ei noita!” huudahdin kerran sydämessäni. Ja kaataen teepinon rohkeuden vuoksi, hän meni naisen luo vaatimaan selitystä.

Galinan kapeista silmistä päätellen nainen ei halunnut paljastaa salaisuutta. Mutta joko tietäessään äreästä luonteestani tai muistaen kuinka istutin tyttömäisiä viinirypäleitä yhteisen aidan ja brunnerin lähelle kostoksi siitä, ettei hän antanut minulle mansikkaviikset, hän pian erosi. Minä raportoin!

”Se ei ole taikasauva, joka palauttaa petunioiden nuoruuden. Ja sakset«

petunian kukinta

Tässä ei ole mitään valitettavaa!

Suurin syy petunioiden valitettavaan ulkonäköön on luonnollinen ikääntyminen. Sen ripset ovat venyneet, nuori kasvu on lähes näkymätöntä, joten kukkia esiintyy luonnollisesti vain reunoilla ja valitettavan määrän. Itse pensas hajoaa ja muuttuu muodottomaksi. Sinun ei tarvitse kestää sitä!

Heti kun Galina tuntee, että jotain on vialla, hän ottaa esiin terävät sakset. Ja leikkaa jokaisen verson noin puoleen. Petunia, kummallista kyllä, kasvaa hyvin nopeasti. Leikkaaminen stimuloi sivuversojen kasvua ja pensaasta tulee vielä upeampi kuin se oli.

Pussi keittiön kaapista, jota petuniat tarvitsevat

petunian kukinta

Katsokaapa kuinka rumaksi petunia on tullut kesän jälkipuoliskolla

Petunia on järjestetty niin salaperäisellä tavalla, että se rakastaa hieman hapanta maaperää.. Numeroita rakastaville tylsille huomautan: optimaalinen pH on 5,5-6,0. Kaikki korkeampi – ja estää kasvua, eikä yleensä anna kukan imeä ravinteita maaperästä: liota ainakin altaassa lannoitteella – ei ole järkeä.

Nyt, toveri, meidän on muistettava, että useimmiten petunia kastellaan vesijohtovedellä. Mikä puolestaan ​​on usein vaikeaa. Tämä tarkoittaa, että 2 kuukaudessa maaperä on jo emäksinen, eli pH-arvo on noussut kriittisiin lukuihin.

petunian kukinta

Muitakin vaihtoehtoja on. Mutta tämä on yksinkertaisin ja kätevin.

Toivottavasti arvasit. Ruukkujen maaperän tulee olla happamaa. Eikä ole mitään parempaa kuin sitruunahappoliuos. 10 litran ämpäriin, Galinan suuntaan, otan vain 1 tl – se on enemmän kuin tarpeeksi!

Ystävällinen vinkki: Sekoita sitruunaruoho ensin lasilliseen lämmintä vettä. Sitten – kaada ämpäriin tai kastelukannuun.

petunian kukinta

Kastele petuniasi säännöllisesti!

Yasen on punainen, että petunia on jo käyttänyt koko maavarannon ruukussa tai laatikossa, joka hänelle ystävällisesti toimitettiin toukokuussa. Petunian jättäminen ilman päällyskastiketta on tuomita etukäteen vetämään niukasti kukinnan olemassaoloa kauden loppuun.

Mutta, toveri, jokaisen päällysteen tulisi ratkaista tietty ongelma:

  • Ensimmäisen kohdan (ikääntymistä estävä karsiminen) jälkeen etualalla on pakottaa petunia kasvattamaan uutta, pörröistä viheraluetta. Ei tule pensasta – et näe kukkia. Teemme levylle liuoksen mistä tahansa typpilannoitteesta. Suihkutamme, äläkä kaada juuren alle – se toimii nopeammin!). Galina käyttää kalsiumnitraattia, pahimmillaan voit ottaa mitä tahansa lannoitetta pullossa koristeelliseen lehtineen.
  • Sitten, kun petunian koko kasvaa, stimuloimme kukintaa kaliummonofosfaattiliuoksella (1 g / 1 litra vettä). Toki myös paperilla.
  • Petuniakauden viimeiseen päivään asti ruokimme niitä 2 viikon välein millä tahansa monimutkaisella mineraalilannoitteella koristekukintaa varten.. Ratkaisu – juuren alla. Tämä auttaa kaunottaremme kestämään arvokkaasti loppuun asti!

Lannoitteet perunalle lisäämään sen satoa toisinaan.

3 yleistä virhettä mansikoiden hoidossa hedelmän jälkeen.