Mitä tehdä pionien kanssa elokuussa: karsiminen, jakaminen, istutus

Kauniiden kukkivien pionien kasvattaminen ulkona on melko yksinkertaista. Varsinkin kesän vastuullisin viimeinen kuukausi. On tarpeen leikata vanha pionipensas, kaivaa se ylös, jakaa pionit ja siirrä sitten tuore delenki uuteen paikkaan.

Myös nuorten ja kypsien pionien hoitoon kannattaa varata aikaa, jotta ne kukkivat runsaasti ensi vuonna. Näytämme sinulle, kuinka suunnittelet puutarhanhoitosi, jotta et menetä mitään!

Milloin voin istuttaa ja istuttaa pioneja?

Elokuun toinen puolisko ja koko syyskuu ovat suotuisaa aikaa pionien nuorentamiselle. Elokuun puoliväliin asti kasvit muodostavat silmuja seuraavaa vuotta varten, joten sinun ei pitäisi siirtää aikaisemmin. Mutta sinun ei tarvitse painaa liikaa. Lokakuussa on jo kylmä, eikä delenkillä ehkä ole aikaa juurtua, joten pionien istuttamiseen syksyllä liittyy riski. Vaikka sää sallii, laskeutuminen voi viivästyä hieman.

Pionien istuttaminen elokuussa nuorentaa pensaita, parantaa niiden kukintaa, koska. voimakkaasti paksuuntuneissa pensaissa kukat muuttuvat pieniksi. Menettelyä varten on parempi valita ruohopionit 4-5-vuotiaana, puumaiset – 5-6-vuotiaat. Voit jakaa pensaat vielä harvemmin, kerran 10 vuodessa, mutta se on fyysisesti vaikeampaa tehdä juurijärjestelmän suuren koon vuoksi.

Ihanteellinen aika pionipensaan kaivaa esiin, kun silmut ovat jo muodostuneet, mutta juurien kasvu ei ole vielä alkanut.

pionit elokuussa

Milloin pionit tulisi leikata?

Ensinnäkin pionit on leikattava kukinnan jälkeen, kun kellastuneet lehdet ja kuivatut silmut on poistettava. Mitä tulee juurien leikkaamiseen, jotkut kukkaviljelijät eivät suosittele sen tekemistä elokuussa, koska. tämä on haitallista kukkanuppujen muodostumiselle. Mutta pensaan kaivaminen ja jakaminen ei tässä tapauksessa ole helppoa, joten suosittelemme leikkaamaan vanhat varret pois ennen istutusta jättäen versoja 5-7 cm pitkiksi. Leikkaa puumaiset pionit kolmanneksella ja sido ne köydellä .

Pionien karsiminen talveksi

Sekä nuoret että aikuiset pensaat tarvitsevat karsimista. Pionien karsiminen syksyllä (loka-marraskuussa) on suositeltavampaa, jolloin kasvit voivat levätä kukinnan jälkeen ja valmistautua kylmään. Voit tehdä tämän leikkaamalla kaikki versot jättäen muutaman senttimetrin maaperän yläpuolelle. Ripottele viipaleisiin tuhkaa 2-3 kourallista per pensas.

Älä laita pionien leikattuja osia kompostiin, on parempi polttaa jäännökset, jotta niistä ei tule tautien lähteitä.

Kuinka istuttaa pionit elokuussa

Harkitse askel askeleelta vanhojen pionipensaiden siirtämistä.

Vaihe 1. Pensaiden kaivaminen ylös

pionit elokuussa

Pionien juuristo on voimakas, joten on lähes mahdotonta kaivaa pensasta ilman vaurioita. Mutta voit minimoida haitat, esimerkiksi valita työlle kuivan päivän, jotta maa ei tartu juuriin.

Työskentelyn helpottamiseksi valmistele työkalut etukäteen: lapio, karsinta, puupiippu ja vasara. Kaivaa pensaaseen 20–25 cm:n etäisyydellä juurakosta, yritä laittaa lapio pystysuoraan, jotta et leikkaa juuria. Venytä kasvia vaivattomasti pitäen varovasti kiinni leikatuista varreista. Jos pensas ei kelpaa, jaa se suoraan maahan paalulla ja vasaralla useisiin osiin.

Ravista sitten pensas irti maasta ja huuhtele juurakko juoksevan veden alla, jotta se on helpompi jakaa.

Vaihe 2. Pionien jako elokuussa

pionit elokuussa

Pionien jakamisen avulla voit nuorentaa kasvia, aloittaa runsaan kukinnan ja samalla päästä eroon mädäntymisestä ja kuivista juurista. Tarkasta juurakko kaikilta puolilta ja poista epäilyttävät osat puutarhaveitsellä. Jätä pensas sen jälkeen varjoon 5-6 tunniksi, jotta se kuihtuu hieman. Muuten tuoreet juuret voivat murtua paljon, etkä saa hyviä jakoja.

Nyt on aika siirtyä suoraan divisioonaan. Tavoitteenasi on leikata juurakko osiin, joista jokaisessa on 3-5 silmua ja terveitä jopa 20 cm pitkiä juuria. Leikkaa liian pitkät juuret. Voit leikata juurakon veitsellä, vaikeissa tapauksissa – pilkkoa kirveellä. Jos kasvin kudokset ovat taipuisia, voit erottaa ne käsilläsi.

Delenkit on käsiteltävä ennen istutusta, jotta ne pysyvät terveinä ja juurtuvat nopeammin. Aseta ne esimerkiksi puoleksi tunniksi heikkoon kaliumpermanganaattiliuokseen ja kuivaa sitten ja ripottele tuhkalla kaikki vaurioituneet osat. Voit myös valmistaa delenkin istutettaviksi savisoseen avulla (täytä puoli ämpäriä savea vedellä tahmeaksi) lisäämällä tuhkaa. Kuivaa juurakon osan jälkeen.

Nyt delenkit ovat valmiita laskeutumaan uuteen paikkaan!

Vaihe 3. Pionien istuttaminen avoimeen maahan

pionit elokuussa

Monet tekijät vaikuttavat pionien kukintaan, ja istutuspaikka on yksi ensimmäisistä paikoista niiden joukossa. Valitse hyvin valaistu alue, mieluiten itään suuntautuva paikka, jossa aurinko paistaa vähintään 4-5 tuntia ennen lounasta. Osittainen varjo iltapäivällä antaa pionille mahdollisuuden kukkia pidempään. Lisäksi sivustolla ei saa olla luonnoksia.

Yksityiskohtaiset selitykset Miksi pionit eivät kukki. 8 syytä.

Kaivaa istutusreikä etukäteen, jotta maaperä ehtii asettua ja kasvi pääsee juurtumaan nopeammin. Optimaalinen syvyys ja halkaisija on 50 × 70 cm. Laita pohjalle 10-15 cm kerros viemäröintiä (jokihiekkaa, paisutettua savea tai murskattu tiili). Täytä sitten kuoppa ravinneseoksella, jossa on 2 ämpäriä humusta, johon ensin lisätään 0,5 kupillista superfosfaattia, kaliumkloridia ja kuopasta otettu maa. Sekoita kaikki huolellisesti ja kaada puhdasta vettä.

Jos maaperä on hapan, lisää istutusreikään 2 kupillista kalkki- tai dolomiittijauhoa.

Aseta delenka kuoppaan niin, että sen juuren kaulus on maanpinnan alapuolella. Levitä pioni hieman peittäen silmut maalla, mutta älä talla maata. Kastele kasvit hyvin ja syksyllä multaa istutus paksulla turve- tai humuskerroksella (10-15 cm).

Jotta kasvi juurtuisi nopeammin, voit kaata sen Kornevinilla (1 g / 1 litra vettä).

pionit elokuussa

Puupionilajikkeen Fragrant Jade istuttaminen. Kiinnitä huomiota jakajan sijaintiin kaivossa

Pionien istuttaminen kesällä toiseen paikkaan voidaan tehdä yhdessä rivissä. Säilytä tässä tapauksessa seuraava etäisyys:

  • alamittaisille ruohoisille pioneille – 70-80 cm;
  • keskikokoisille ruohomaisille pioneille – 90-110 cm;
  • korkeille ruohoisille ja puupioneille – 130-180 cm.

Tämä saa päätökseen pionien istutuksen elokuussa. Seuraavien kahden vuoden aikana pensaat lisäävät juurimassaa, joten suosittelemme poistamaan kaikki ilmestyvät silmut. Ja jo 3-4 vuoden kuluttua istutuksesta pioni tulee tarpeeksi vahvaksi kukkimaan upeasti.

Toinen tapa istuttaa pionit:

Kuinka ruokkia pioneja elokuussa

pionit elokuussa

Pionien ruokinta kesällä on tärkeää ensi vuoden kukkanuppujen muodostumiselle. Nuoria ja vanhoja pensaita ruokitaan elokuun alussa mullein-infuusiolla, joka on laimennettu vedellä suhteessa 1:10. Mitä muuta pioneille ruokkimaan? Välttämättä fosfori- ja kaliumlannoitteet. Esimerkiksi kastelun jälkeen lisää 20-30 g superfosfaattia ja 10-15 kaliumsulfaattia 10 litraan vettä kunkin pensaan alle. Liuokseen kannattaa lisätä 1 tabletti mikrolannoitteita. Pintasidosta voidaan levittää myös kuivassa muodossa kaatamalla se uriin pensaan kehää pitkin.

Pionit elinsiirron jälkeen eivät tarvitse lannoitteita, koska. olet jo tuonut kaiken tarvitsemasi laskeutumiskuoppaan. Toisesta vuodesta lähtien voit vähitellen alkaa ruokkia kasveja.

Pionien hoito elokuussa sisältää myös muita töitä:

  • kastele kasveja niin, että ne kukkivat hyvin ensi vuonna (6-7 litraa vettä jokaiselle pensaalle), vähennä kastelua vähitellen kuun loppuun mennessä;
  • löysää maaperää kastelun ja sateiden jälkeen;
  • kitkeä rikkaruohot;
  • multaa maaperä humuksella tai turpeella;
  • sairauksien ja tuholaisten esiintymisen estämiseksi ruiskuta pionit 1-prosenttisella Bordeaux-neste- tai kuparioksikloridiliuoksella (40 g / 10 litraa vettä).

Elokuussa voit kerätä pionin siemeniä ja istuttaa ne valmisteltuun paikkaan. Kasvit itävät 1,5 vuodessa ja kukkivat vasta 6 vuoden kuluttua. Tuloksena olevat näytteet eivät säilytä emopensaan lajikeominaisuuksia, mutta ne voivat osoittautua mielenkiintoisiksi kasveiksi, joilla on epätavallinen väri ja kukkamuoto.

Nyt tiedät kuinka istuttaa pionit elokuussa ja hoitaa niitä. Tämä on melko hankalaa, mutta käytetty aika ja vaiva maksaa itsensä kauniilla ja rehevällä kukinnalla!

Miksi mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi? Mitä tehdä, jos mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi?

Miksi vaivaudun oikeiden kukkien kanssa, jos voit istuttaa koko pihan pensailla