Mitä tehdä mansikoilla keväällä talven jälkeen – upeita mansikoita, jos noudatat näitä vinkkejä.

Harvoin on esikaupunkialueita, joilla ei ole vähintään pientä mansikkasänkyä. Tämä tosiasia voidaan selittää yleisellä rakkaudella tätä marjaa kohtaan. Vain usein sato osoittautuu niukaksi, mikä järkyttää kesäasukkaita.

Yksi syy alhaiseen satoon on mansikoiden väärä hoito talven jälkeen. Puutarhurit, tietämättään tai laiskuudesta, jättävät osan puutarhoista väliin. Siksi he menettävät mahdollisuuden kerätä lisää marjoja.

Olemme tehneet valikoiman kaikista kevään mansikoiden hoitotoimenpiteistä. Niiden pitäisi olla avain hyvään satoon, jolloin voit nauttia tuoreista marjoista suoraan puutarhasta.

Mitä tehdä mansikoilla keväällä talven jälkeen

Varhain keväällä, heti kun lumi sulaa, kesäasukkaat menevät tonteilleen. He tarkastavat puutarhan ja sängyt. Älä unohda istutusta mansikoilla. Juuri tähän aikaan sen on tarkoitus aloittaa mansikoiden hoito talven jälkeen.

On syytä mainita heti, että tapahtumien ajoitus vaihtelee Venäjän tietyn alueen mukaan. Joten eteläisillä alueilla ne alkavat jo maaliskuun alussa. Moskovan alueen ilmasto antaa sinun päästä mansikkaan vasta maaliskuun lopussa. Ja Venäjän pohjoisosassa niitä on yleensä lykättävä huhtikuun puoliväliin.

Mitä tehdä mansikoilla talven jälkeen? Tarvittavien töiden luettelo on melko laaja. Siksi se on muistettava ja pantava täysimääräisesti täytäntöön.

Poista ensin talvisuoja. Sitä ei enää tarvita ja se voi jopa satuttaa. Suorita sitten karsiminen yhdistettynä kuolleiden pensaiden poistamiseen.

Nyt sen on tarkoitus irrottaa maaperä ja multaa se. Sen jälkeen on vielä käsiteltävä istutukset tuholaisista, joilla on sairauksia, ja suorittaa sitten pintakäsittely.

mitä tehdä mansikoilla talven jälkeen

Milloin mansikat avataan talven jälkeen

Puutarhurit, jotka ovat myöhässä poistamaan talvisuojaa, odottavat ongelmia mansikkapensaiden kanssa. Pahin niistä on homeen aiheuttama juurimätä. Loppujen lopuksi koko kasvi kuolee. Vähemmän negatiivisia vaikutuksia ovat kasvun hidastuminen ja lehtien haalistuminen.

Vähemmän haitallista ei ole mansikkapensaiden talvisuojan poistaminen liian aikaisin. Esimerkiksi hän voi vain jäätyä.

Päivämäärät, jolloin päällysmateriaali on tarkoitus poistaa pesäkkeistä Venäjän eri alueilla:

  • Chernozemin alue – huhtikuun alku;
  • Siperia ja Transbaikalia – toukokuu.

Joka tapauksessa sinun on keskityttävä säähän. Signaali mansikkapuutarhan töiden alkamisesta on lumen sulaminen. Seuraava askel on tarkistaa sääennuste. Jos pakkasuhka on ohi, voit poistaa suojan turvallisesti.

Mansikoiden käsittely talven jälkeen: pensaiden karsiminen

Tämän menettelyn avulla voit laittaa kasvit järjestykseen, varsinkin jos et ole leikannut mansikoiden viiksiä syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Kevään leikkaamisen jälkeen mansikat kehittyvät täysin. Hän on vähemmän sairas.

Kaikki kuivatut mansikan lehdet on poistettava. Yhdessä heidän kanssaan mansikoista leikataan pois vaurioituneet ja sairaat versot. On suositeltavaa jättää vain 5-7 cm maaperästä. Äärimmäisissä tapauksissa, kun tauti on levinnyt suurimmalle osalle pensaasta, kaikki lehdet on leikattava pois.

Jos mansikoiden viljelyn tavoitteena on sadonkorjuu, sinun on keväällä leikattava viime kaudesta jääneet viikset. Yleensä suositellaan karsimista syksyllä, sitten keväällä ei tarvitse leikata mitään.

Kaikki työt on suositeltavaa tehdä terävillä oksasilla tai saksilla. Mansikoiden kevätleikkauksen aikana on toimittava erittäin huolellisesti. Jos kosketat nuoria versoja, kasvi sairastuu. Tämän seurauksena voit tuhota pensaan.

Mitä tehdä mansikoille keväällä talven jälkeen, jos kasvi on kuollut? Se on poistettava puutarhasta välittömästi. Istuta nuori mansikkakasvi mahdollisimman aikaisin vapautuneelle paikalle, jotta se ehtii juurtua kesähelteissä.

hoitaa mansikoita talven jälkeen

Kuinka hoitaa mansikoita talven jälkeen?

1. Löysäys. Tämän käsittelyn tarkoituksena on ilmastaa ja parantaa maaperän läpäisevyyttä. Lisäksi on mahdollista saavuttaa kosteudenpidätys maaperän ylemmissä kerroksissa.

Maaperää on irrotettava pensaiden läheltä erittäin huolellisesti, koska juuret sijaitsevat noin 5 cm:n syvyydellä. Sinun on varmistettava, ettet ripottele nuoria lehtiä ja ruusukkeita. Samat paljaana olevat pistorasiat tulee ripotella kevyesti maalla.

2. Kastelu. Ensimmäinen perusteellinen kastelu tulisi ajoittaa ajankohtaan, jolloin maaperä on hieman kuiva. Tee se sitten kerran viikossa.

3.Mulching. Se suoritetaan kosteuden haihtumisen vähentämiseksi. Lisäksi rikkakasvien kasvu hidastuu. Katteen paksuuden tulee olla 4-7 cm. Voit käyttää sahanpurua, turvetta tai olkia. Lisäksi marjat eivät makaa maassa, mikä tarkoittaa, että sato huononee vähemmän.

multaa mansikoita varten

Kuinka ruokkia mansikoita talven jälkeen

Lannoitteena on suositeltavaa käyttää mineraali- ja orgaanisia aineita. Lannoitus on välttämätöntä kevään mansikan hoidossa. Tehokkuuden lisäämiseksi puutarhurit vuorottelevat kastelua lannoitteen ja lehtien pintakäsittelyn kanssa.

Näin lannoitat mansikoita aikaisin keväällä:

  • lisää ruokalusikallinen karbamidia ämpäriin vettä; tällaisen liuoksen kulutus on puoli litraa mansikkapensaasta kohti;
  • laita 300 grammaa lantaa 10 litraan vettä; vaatia kaksi päivää; tehokkuuden lisäämiseksi lisää Art. l. ammoniumsulfaatti;
  • laita 200 g siipikarjan lantaa samaan määrään vettä; vaatii viikon ajan, kuinka ruokkia mansikoita keväällä.

Kuinka käsitellä mansikoita keväällä tuholaisista

Koska marjat kypsyvät toukokuun lopussa – kesäkuun alussa, on suositeltavaa ruiskuttaa mansikkapenkit biologisilla valmisteilla tai käyttää kansanlääkkeitä. Kemia on jätettävä, jos istutuksissa tapahtuu massatartunta.

Ensimmäinen käsittely tulee suorittaa välittömästi kannen poistamisen jälkeen. Se on suoritettava käyttämällä 2-4% Bordeaux-seosta. Sitten on suositeltavaa suorittaa ennaltaehkäisevä ruiskutus juuri ennen kukintaa. Tässä vaiheessa voit valmistaa jodi- tai kaliumpermanganaattiliuoksen. Joku neuvoo käyttämään valkosipulia tai voikukkaa, koiruohoa tai tupakkaa.

Kuinka puristaa tomaatteja

Kuinka puristaa paprikaa ja pitääkö minun nipistää paprikaa?