Mitä tehdä, jotta kesäkurpitsasta tulee hullu

Toukokuu on pihalla, mikä tarkoittaa, että puutarhatyöt ovat täydessä vauhdissa. Kovasti työskentelevät kesäasukkaat keräävät muutaman kuukauden kuluttua ensimmäiset hedelmät puutarhoista ja penkeistä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka istuttaa kesäkurpitsaa ja hoitaa kasveja oikein, jotta sato ylittää kaikki odotukset.

Kuinka istuttaa kesäkurpitsaa avoimeen maahan

Kesäkurpitsaa voi istuttaa kahdella tavalla: siemenet ja taimet. Ensimmäinen menetelmä sopii, jos ilmasto sallii istutuksen suoraan maahan tai taimille ei yksinkertaisesti ole paikkaa. On parempi kylvää kesäkurpitsa maaperään toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Älä odota lämpöä, mutta älä myöskään kiirehdi. Pakkaset voivat vaikuttaa haitallisesti kasviin.

kesäkurpitsaa avoimella pellolla

Valmistele maaperä ennen kylvöä: tee reikiä 70 cm:n etäisyydelle toisistaan, laita niihin kompostia tai humusta. Sitten voit kylvää siemenet. Optimaalinen maaperä kesäkurpitsan viljelylle on kevyt hiekkainen ja savimaa. Myös kesäkurpitsat rakastavat valoa ja lämpöä, joten ne on kylvettävä aurinkoiselle puolelle. Mitä enemmän valoa kasvilla on käytettävissä, sitä nopeammin se miellyttää runsaalla sadolla.

kesäkurpitsaa avoimella pellolla

Jotkut kesäasukkaat haluavat kasvattaa taimet ensin. Tätä varten kaada turpeen ja humuksen seos pieniin ruukkuihin tai kuppeihin, kastele vähän ja laita siemenet ulos. Ripottelemme niitä noin 2–3 cm paksuisella kerroksella maaseosta ja kastelemme taimet 10 päivän välein. Teemme koko ajan kaksi pintasidontaa. Ensimmäinen, kun versot ilmestyvät, toinen – 10 päivän kuluttua. Taimet kylvetään 30-35 päivää ennen istutusta avoimeen maahan.

kesäkurpitsaa avoimella pellolla

Kesäkurpitsahoito ulkona

Kesäkurpitsan kasvualustan on oltava löysä. On tärkeää, että maaperä on hyvin vettä läpäisevä. Joillakin maaperätyypeillä on taipumus kovettua – pintaan muodostuu kuori. Tällaista maaperää suositellaan löysäämään useammin.

kesäkurpitsaa avoimella pellolla

Kesäkurpitsa tarvitsee säännöllistä, mutta ei liian usein kastelua. Kerran 10 päivässä riittää. 1 m²:lle tarvitset noin 10 litraa vettä. Muuten, oikea veden lämpötila kasteluun on erittäin tärkeä. Liian kylmä vesi voi johtaa munasarjojen mätänemiseen. Jos noin 10 päivää on jäljellä ennen sadonkorjuuta, kastelu on lopetettava.

kesäkurpitsaa avoimella pellolla

Kesäkurpitsan ruokinnassa käytetään mulleiniä tai erityisiä lannoitteita. Päällystys on suoritettava vähintään 2 kertaa: kukinnan aikana ja hedelmien kehityksen aikana. Tämä lisää tuottavuutta. On myös suositeltavaa levittää lehtiä kukinnan aikana kesäkurpitsan paremman pölytyksen vuoksi. Tämän pitäisi tarjota hyönteisille parempi pääsy kukille.

kesäkurpitsaa avoimella pellolla

Tuottavimmat kesäkurpitsalajikkeet ovat Tsukesha, Pharaoh, Aeronaut, Beloplodny, Chaklun, Kavili, Iskander. Muuten, suosittelemme, että luet artikkelin kesäkurpitsan eduista. Tämä on todella hyödyllinen tuote, jota melkein kaikki voivat käyttää. Sivuiltamme löydät myös monia reseptejä herkullisiin kesäkurpitsaruokiin.

kesäkurpitsaa avoimella pellolla

Millainen kesäkurpitsa on suosikkisi? Muista kertoa meille kokemuksistasi tämän sadon kasvattamisesta kommenteissa ja jakaa elämänhacks. Odotan!

Petunian saattaminen kasvamaan pallossa – Asiantunteva puristus ja oikea lajike ratkaisevat ongelman!

Parhaat mansikkalajikkeet Moskovan alueelle