Mitä laittaa reikään, kun istutetaan tomaatteja ja paprikaa, jotta saadaan suuria hedelmiä

Kun istutat tomaattia tai pippuria reikään, voit ja pitää levittää lannoitetta. Silloin sato on paljon parempi. Tässä on valikoima 7 kansanlannoitetta – mitä laittaa reikään tomaatteja ja paprikaa istutettaessa, mikä auttaa kasvattamaan satoa. Orgaanisia lannoitteita tulee levittää, kun taimia istutetaan reikään. On tarpeen antaa etusija luonnollisille lannoitteille, koska niillä on myönteinen vaikutus kasveihin eivätkä ne haittaa kehitystä.

1. Humus

Klassinen lannoite, joka on tuttu kaikille puutarhureille. Lanta on mätä lantaa. Se sopii parhaiten kypsille taimille. Yhtä reikää varten sinun on otettava 50 gr. mätä lantaa. Lannoite on sekoitettava maahan.

mitä laittaa reikään tomaattia istutettaessa

2. Tuhka

Tuhka on erinomainen kansanlannoite, sisältää suuren määrän kaliumia. Sillä on suotuisa vaikutus paprikoihin ja tomaatteihin, jolloin niiden hedelmät ovat suurempia ja makeampia. Yhdelle tomaatti- tai pippurireikään riittää pieni kourallinen tuhkaa.

mitä laittaa reikään tomaattia istutettaessa

3. Komposti

Kompostin tulee olla ylikypsää. Noin 300 gr tulee lisätä reikään.

Suositus – Helppo tapa tehdä kompostia.

top dressing

4. Turve

Turpeen koostumus sisältää suuren määrän hyödyllisiä hivenaineita. Esimerkiksi happi ja hiili. Se auttaa maaperää pehmenemään, mikä on erityisen tärkeää tomaatin ja pippurin taimille. Turvetta voidaan levittää maahan yhdessä muiden lannoitteiden kanssa. Jos maaperän happamuus on liian korkea, turve auttaa voittamaan tämän ongelman.

mitä laittaa reikään tomaattia istutettaessa

5. Munankuori

Munankuoret tarjoavat taimeille suuren määrän kalsiumia. Se on erityisen tärkeää aktiivisen kasvun aikana.

kuorisyöttö

6. Kalajauho

Kalajauho sisältää runsaasti hyödyllisiä hivenaineita. Ne sisältävät:

  • kalium;
  • magnesium;
  • kalsium;
  • jodi;
  • fosfori.

Kaada pieni kourallinen luujauhoa reikään.

mitä laittaa reikään tomaattia istutettaessa

7. Sipulinkuori

Vanha lääke, jota käytettiin viime vuosisadalla. Sipulin kuori voi täydellisesti desinfioida maaperän. Pieni kourallinen kuoria riittää yhdelle palalle. Pian se mätänee ja kyllästää maan hyödyllisillä aineilla.

sipulinkuoren kastike

Kuten näet, tapoja on todella monia. Jokaisella niistä on tiettyjä positiivisia ominaisuuksia. Orgaanisten lannoitteiden ansiosta pensaista tulee voimakkaita ja vahvoja, ja hedelmät ovat suuria ja maukkaita.


Petunioiden kylvö taimille – kukkaviljelijöiden todistettuja menetelmiä ja temppuja.

Kuinka levittää mansikoita viiksillä | Kaunis koti ja puutarha