Mitä istuttaa tomaattien jalkoihin. 5 naapuria, jotka kasvavat itse ja eivät häiritse tomaatteja

Tomaatit ovat tietysti puutarhan ja kasvihuoneiden kuninkaita, mutta nämä kuninkaalliset henkilöt vievät paljon tilaa. Ne tarvitsevat runsaasti tilaa, joten varaamme suuria alueita pensaille. Pienillä alueilla tämä on todellinen katastrofi, puutarha ei ole kumia. Ja kyllä, myös kasvihuone.

Mutta käy ilmi, että voit työntää tomaatit ja istuttaa naapureita heille … alhaalta. Ne, jotka itse kasvavat jaloissa, eivätkä ne häiritse tomaatteja. Lisäksi tämä liitto on usein molempia osapuolia hyödyttävä – hyvä molemmille.

Tomaatit ja vesimelonit

Näyttäisi siltä, ​​että nämä kulttuurit ovat täysin yhteensopimattomia. Mutta tunnen henkilökohtaisesti puutarhureita, jotka tekivät tällaisen huijauksen ja sato oli hyvä. Tomaatit kasvavat, leikkaamme alemmat lehdet ja lapset. Paljas varsi alhaalta ei tarvitse aurinkoa – kasvi saa aurinkoa lehtineen, ja ne ovat huipulla. Vesimelonit peittävät tomaattien jalat takiaisenlehdillä eivätkä anna rikkaruohojen kasvaa. Laskeutuneita vesimeloneja voi poimia ja ripustaa verkkoon kasvihuoneen seinälle kypsymään auringossa. Melko kunnolliset hedelmät kypsyvät syksyyn mennessä.

12 alkuperäistä ideaa puutarhasänkyyn maassa omilla käsilläsi.

Tomaatit ja kehäkukka

Tomaattien jaloissa olevilla kehäkukkailla on kaksinkertainen rooli: ne koristavat kukkivillaan edustamattoman puutarhapenkin ja karkottavat tuholaisia. Puolustajat ovat tietysti heikkoja, mutta jos he edesauttavat kasvihuoneen suotuisaa mikroilmastoa, se on hyvä. Juuri näin pienistä panoksista oikea hoito koostuu. Suihkutin sitä tänne, tuuletin siellä, istutin kasveja lähelle ehkäisyyn – täällä on suuri sato ilman sairauksia.

Marigolds tomaateilla. Ja hän istuu sängyllä – näet, hän piiloutui kameraltani

Tomaatit ja sinappi

Nuoret sinapinlehdet ovat vitamiinien ja hivenaineiden varasto, eikä sille ole mitään tarvetta varata erillistä sänkyä. Kylvä se vapaasti tomaattien jalkoihin, niin olemme iloisia näistä molemmista kulttuureista. Sinapinlehdet ovat mehukkaita ja maukkaita, ja se suojaa tomaatteja rupilta ja fytophotoralta ja jopa rikastaa maaperää. Tiesitkö, että sinappi on loistava viherlanta?

Tomaatit ja sipulit

Istutan usein sipulia kasvihuoneeseen aikaisemman höyhenen päälle. Laskeutuessani teen rivit välittömästi leveämmäksi. Kun tulee tomaattien taimien aika, istutan ne varovasti sipulirivien väliin. Kun tomaatit tulevat voimaan, poistan jo ensimmäisen varhaissipulin – se syö nopeasti. Ja puutarhaan puutarhassa voit jättää sipulin, älä puhdista sitä. Tärkeintä on poistaa tomaateista alemmat pojat ja lehdet ajoissa, jotta ne eivät tukkeudu sipulia.

Isoäiti torilla kertoi, kuinka jousi istutetaan niin, ettei siellä ole nuolia. Sitä minä teen juuri nyt

Tomaatit ja vihreät

Salaatti, pinaatti, suolaheinä, basilika – kaikki tämä voidaan istuttaa tomaattien jalkoihin eikä varata erillistä asuintilaa herkullisille salaattiyrteille. Ne eivät häiritse tomaatteja, tärkeintä on puhdistaa pensaat ajoissa, jotta ne eivät kasva lastenlapsilla eivätkä peitä aurinkoa kokonaan.

Tärkeintä yhdessä istutettaessa on muistaa, että tällaisia ​​naapureita on kasteltava runsaammin. Jotta kosteutta riittää molemmille. Miten kasvatat tomaatteja? Naapureiden kanssa vai ilman?

Astilbe-kukka – kuinka muuttua ylellisesti kukkivaksi pensaksi.

Mansikoiden istuttaminen siemenillä taimia varten asunnossa.