Milloin sukeltaa petunia versojen jälkeen

Jos kylväit petunian siemeniä taimia varten helmikuun lopussa, siemenet kuoriutuvat noin 7–10 päivässä ja versot ilmestyvät. Ensimmäiset sirkkalehtien lehdet ilmestyvät. Toisen viikon kuluttua voit avata taimilaatikon kannen. Muista, että petuniat istutetaan pinnallisesti ja parhaita versoja varten ne peitetään lasilla tai pussilla.

Tänä aikana taimien tulisi saada riittävästi valoa. Jos ikkunasi eivät ole etelään, sinun täytyy valaista ituja taimilampuilla.

Toisen 7 päivän kuluttua, kun idut ovat noin 20 päivän ikäisiä kylvön jälkeen, petunia voidaan ruokkia yleisellä liukoisella lannoitteella, joka sopii sekä kukille että vihanneksille.

Tärkeintä petunioiden kehitykselle tällä hetkellä on oikea lämpötila, kosteus ja valaistus.

Katso versot huolellisesti. Jos tänä aikana kukkien taimet alkoivat tuntua huonommilta – kasvit venyivät, lehdet muuttuivat vaaleiksi, solmuvälit venyivät, on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Vaihtoehdot:

 • laske lämpötilaa
 • vähentää valaistusta
 • ruokkia kasveja.

Petunian taimien ruokinta ennen poimimista:

Petunioiden taimia on parasta ruokkia kalsiumnitraatilla tai muilla mineraalilannoitteilla, joissa on kalsiumia, mutta ei fosforia ja typpeä. Kalsiumia tarvitaan kasvin rungon kehittymiseen, fosfori ja typpi vain venyttävät ituja, joita emme tarvitse. Pintakäsittelyä tarvitaan vain, jos taimet tuntuvat pahalta.

petunian valinta

Kun ituihin alkaa muodostua 3-4 paria lehtiä, tulee aika, jolloin petunia on parasta sukeltaa itämisen jälkeen. Tämä tapahtuu noin 4 viikkoa myöhemmin, keskimäärin 25-28 päivää siementen kylvöstä riippuen kasvuolosuhteista ja lajikkeesta. Siksi voit jopa laskea karkeasti petunian sukelluspäivän.

Kuinka sukeltaa petunian taimia

 • Poimintaa varten sinun on otettava ruukkuja, joiden halkaisija on 6 cm. On parempi olla käyttämättä turveruukkuja taimille. Niissä oleva maaperä kuivuu nopeasti, ja petunia suosii kosteaa maaperää enemmän kuin kuivattua.
 • Täytämme ruukut maalla löyhästi, löysästi, jotta nuorten kasvien juuret pääsevät suoriutumaan ja juurtumaan, loukkaantumaan mahdollisimman vähän. Jotkut puutarhurit uskovat, että juurien leikkaaminen on välttämätöntä versoja istutettaessa, mutta uskomme, että se ei ole välttämätöntä. Joka tapauksessa istutuksen aikana juuret loukkaantuvat, ja tämä riittää stimuloimaan juurijärjestelmän kehitystä – näin on oikein sukeltaa petunia. Kasvin latvoja ei myöskään tarvitse puristaa.
 • Kastelemme maaperäisiä ruukkuja vedellä niin, että juuret putoavat välittömästi kosteaan ympäristöön.
 • Otamme versot pois säiliöstä. Se on hyvä, kun laskeutumiskapasiteetti on pieni. Tarkkaan yhdelle kasvilajikkeelle. Sitten voit heti vetää kaikki versot yhdessä pois poimimatta yksi kerrallaan.
 • Erottele versot varovasti yksitellen toisistaan ​​maapakan kanssa yrittäen olla vahingoittamatta juuria.
 • Teemme ruukkuun reiän, joka on riittävän suuri, jotta se mahtuu kasviin juurien ja maajuuren kanssa.
 • Syvennämme ja tiivistämme juurikaulaa, jotta kasvi ei roikkuu.
 • Lisää tarvittaessa lisää maata ja muista kastella petunia uudelleen. Näin petunian taimet poimitaan kotona.
 • Poiminnan jälkeen on tarpeen allekirjoittaa kukan lajike ja nimi kasvien hakemistoon.

petunian istuttaminen taimia varten

Petunioiden poimiminen turvetableteista

Turvetabletit ovat erittäin kätevä materiaali kaikkien taimien kasvattamiseen, ja poiminta-sanan klassisessa merkityksessä petunian taimia on mahdotonta poimia. Kuitenkin, kun 3 ja 4 lehteä ilmestyvät versoon, turvetabletissa on vähän tilaa juurille. Eli tämä on hetki, jolloin voit sukeltaa petunian ja sinun on siirrettävä ne suurempaan astiaan. Teknologia petunian sukeltamiseen turvetableteista on täsmälleen sama kuin yllä kuvattu. Sillä erolla, että turvetabletista ei tarvitse vetää juuria. Istuta kasvatetut juuret taimiruukuun tabletin kanssa.

Onko mahdollista olla sukeltamatta petuniaa? Voi! Jos istutat rakeisia siemeniä välittömästi parvekelaatikkoon, jonka siementen välinen etäisyys on 15-20 cm, tai suuriin taimiruukkuihin, joissa niillä on riittävästi ravinteita ennen istutusta puutarhaan.

Poimitut petunian taimet säilyvät parhaiten 17-19 asteen lämpötilassa. Joten hän juurtuu paremmin eikä venytä.

milloin sukeltaa petunia versojen jälkeen

Kuinka ruokkia petuniaa poiminnan jälkeen

Ensimmäisen poiminnan jälkeen petunia on ruokittava fosforilla juurijärjestelmän nopeimman palautumisen ja kehityksen varmistamiseksi. Sitä löytyy monista yleismaailmallisista mineraalilannoitteista.

Milloin ruokkia petunia. Pintakäsittely tulee suorittaa aikaisintaan silloin, kun uusia lehtiä alkaa kehittyä.

neuvosto. Kasveja ei tarvitse ylilannoittaa. Kaikki kertoo koon, lehtien lukumäärän, lehtien värin, lehtiparien välisen koon. Jos kasvi kehittyy hyvin, pintasidontaa ei tarvitse tehdä. Monia asioita voidaan korjata tarkkailemalla lämpötilaa ja valoa.

Petunioiden poiminta kuukalenterin mukaan

On parasta määrittää aika, jolloin kasveja sukeltaa, ohjaamaan itse kasvin tila, ei kuukalenteri. Kuitenkin kukkaviljelijöille, jotka seuraavat kuun sijaintia taivaalla, ilmoitamme päivämäärät.

Maaliskuu 2017 – 1., 2., 21., 22., 28., 30.

huhtikuuta 2017 – 24., 27.

petunia pihalla

Kurkkujen pintakastike elokuussa – Lehdet eivät kellastu!

Kuinka oikein ja miksi muodostaa kurkkuja kasvihuoneessa?