Milloin kurpitsa poistetaan puutarhasta lähiöissä, Uralilla ja Siperiassa?

Kurpitsa on uskomattoman miellyttävä vihannes. Nämä kirkkaan keltaiset ja oranssit hedelmät, jotka ilmestyvät sänkyihimme ja sitten kotiin, antavat mukavan syystunnelman syksyn alkaessa. Kurpitsasta voi tehdä niin paljon sisustusta, ja kuinka monta erilaista ruokaa! He rakastavat häntä kaikkialla ja luultavasti juuri hänen värinsä ja maun vuoksi.

Kurpitsa on erittäin hyödyllinen. Lisäksi kaikki siinä on hyödyllistä: kuori, hedelmäliha ja siemenet.

  • Massassa on paljon rautaa, joten jos hemoglobiinisi laski yhtäkkiä, on aika syödä kurpitsa.
 • Siemenet sisältävät ikääntymisprosessia hidastavaa E-vitamiinia sekä lihasmassaa vahvistavia aineita.

Ja lisäksi kurpitsaa säilytetään pitkään, melkein koko talven. Ja vaikka keväällä, kun vitamiineja ja tuoreita vihanneksia on jo hyvin vähän, voit hemmotella itseäsi kurpitsalla puutarhastasi.

kurpitsa puutarhassa

Milloin kurpitsa korjataan

Ehkä yksi tärkeimmistä kysymyksistä on, milloin kurpitsa poistetaan puutarhasta? Korjatut vihannekset säilyvät paremmin ja säilyttävät ravintoaineet paremmin.

Herkullisimpana pidetään keski- ja myöhäisiä kurpitsalajikkeita, jotka pohjoisilla alueilla ja Siperiassa istutetaan keväällä kalvon alle niiden itämisen ja kypsymisen nopeuttamiseksi. Eteläisillä alueilla kurpitsansiemenet kylvetään avoimeen maahan jo huhtikuun puolivälissä. Kurpitsa kasvaa melko nopeasti ja kesällä ripsiin ilmestyy pieniä vihreitä hedelmiä.

kurpitsalajikkeet

Kypsymisaika riippuu istutetun kurpitsan lajikkeesta.

 • Varhain kypsyvät kurpitsalajikkeet kypsyvät noin 3,5 kuukaudessa (90-105 päivää). Nämä ovat Mozoleevskaya 49, Golosemyannaya, Almond 35, Biryuchekutskaya 27, Freckles. Heille kypsymisaika on noin 3,5 kuukautta (92-104 päivää). Ne poistetaan puutarhasta jo puolivälissä – elokuun lopussa. Niillä on ohut kuori, erittäin herkkä ja maukas, niitä säilytetään noin kuukauden ajan.
 • Keskikauden kurpitsasarja sisältää lajikkeet Smile, Winter sweet, Kroshka, Volga grey, Sata kiloa, Medical, Rossiyanka … Kypsymisaika on hieman pidempi kuin 4 kuukautta (110-120 päivää). Suositeltu sadonkorjuuaika on syyskuun puolivälistä ensimmäisiin pakkasiin. Jos kurpitsa on jäädytetty, sitä ei voida säilyttää pitkään, ja makuominaisuudet menetetään. Moskovan alueella keskikypsyvät kurpitsat korjataan syyskuun puolivälistä alkaen.
 • Makeimmat myöhään kypsyvät ja kovat lajikkeet, ne ovat myös kypsyneimpiä. Nämä ovat Muscat kurpitsa, Pearl, Vita, Testi Delife, Interception, Vitamin ja Ponca Baternat. Koska niiden iho on erittäin paksu, niitä voidaan säilyttää kevääseen asti. Ne poistetaan yleensä puutarhasta puolivälissä – syyskuun lopussa. Hedelmien kokonaiskypsymisaika on noin 200 päivää.

Pumpkin Muscat

Kypsät kurpitsat saavuttavat lopullisen painonsa ja värinsä vaaleanvihreästä kirkkaan oranssiin syksyyn mennessä.

Kurpitsan kypsymisen ajankohta ei riipu vain lajikkeesta, vaan myös istutusalueesta. Lisäksi jotkin kurpitsalajikkeet voidaan korjata kypsymättöminä ja varastoida täysin kypsiksi kuivassa ja viileässä paikassa. Siksi aika kurpitsan poimimiseen puutarhasta on melko pitkä, mutta joka tapauksessa kurpitsan poisto puutarhasta on viimeinen.

Kurpitsat voidaan jättää koskemattomiksi pakkasiin asti, ja muista säilyttää varsi sadonkorjuun aikana. Joten hedelmät säilyvät paremmin.

Todennäköisimmin sen kunnon määrittäminen, milloin kurpitsa poistetaan puutarhasta varastointia varten. Jos kurpitsa on kypsä, on aika poistaa se puutarhasta.

Kuinka määrittää kurpitsan kypsyys puutarhassa?

 • varsi on lignified, se näyttää kovalta ja kuivuneelta, mehukas ja vihreä varsi osoittaa, että hedelmä ei ole vielä täysin kypsynyt;
 • lehdet ovat muuttuneet keltaisiksi tai haalistuneet, sama koskee piiskaa;
 • itse kurpitsa on kirkas ja väriltään rikas lajikkeesta riippuen;
 • kuoresta tuli tiheämpi ja jäykempi.

Kaikki nämä merkit osoittavat, että on aika kerätä kurpitsa puutarhasta.

kurpitsan kypsymisen merkkejä

Kasvualueesta riippuen voit käyttää seuraavia kurpitsankorjuuohjeita.

Milloin kurpitsa korjataan lähiöissä ja keskikaistalla

 • varhaiset lajikkeet alkavat korjata elokuun toisesta puoliskosta syyskuun puoliväliin;
 • keskikauden kurpitsalajikkeet korjataan syyskuun puolivälissä odottamatta pakkasia. Kostealla syksyllä sinun on siivottava aikaisemmin ja annettava sen sitten olla 20-30 päivää kuivassa, ilmastoidussa huoneessa levittäen hedelmät auringossa aurinkoisten syyspäivien tullessa;
 • Moskovan alueen uusimpia ovat makeat muskottipähkinäkurpitsat ja myöhään kypsyvät lajikkeet. Ne voivat levätä puutarhassa kylmän sään alkamiseen asti.

Uskotaan, että parhaat päivät kurpitsankorjuulle Moskovan alueella vuonna 2019 ovat syyskuun 13.

milloin kurpitsa korjataan

Milloin kurpitsa korjataan Siperiassa

Siperian kurpitsankorjuun ajoitus on varsin erilainen, koska alue on erittäin laaja. Täällä puutarhureiden on parasta keskittyä säähän ja istuttaa varhaisia ​​kurpitsalajikkeita. Istutettaviksi on parasta valita lajikkeet, joiden kypsymisaika on 90–100 päivää, jotta se pysyy taatusti sadon mukana.

Yksi tapa säilyttää sato voi olla hedelmien varhainen sadonkorjuu puutarhasta, 2–4 viikkoa ennen niiden täydellistä kypsymistä. Silloin ei tarvitse odottaa vihannesten kypsymistä, vaan kasvatetun sadon voi kypsyä kuivassa huoneessa huoneenlämmössä.

Milloin kurpitsa korjataan Uralilla

Uralilla voit kasvattaa kaikkia kurpitsalajikkeita. Ne alkavat kypsyä syyskuussa, kun sää on edelleen suotuisa ja antaa sinun olla pelkäämättä, että sato pilaa pakkasen. Kurpitsan sadonkorjuun ajoitus Uralilla alkaa, kun hedelmät kypsyvät, mutta samalla on tarpeen seurata säätä ja varhaisten pakkasten uhatessa poistaa sato välittömästi puutarhasta ja siirtää se kypsymään.

Uralin pahinta ovat öiset lämpötilan laskut ja uskomattoman lämpimät päivät. Tällaisissa tapauksissa kurpitsoihin muodostuu kondensaatiota, mikä uhkaa hedelmien mätää ja sieni-infektioiden kehittymistä.

Milloin kurpitsa korjataan Etelä-Venäjällä

Tällä alueella sadonkorjuuaika ei ole kriittinen, ja kaikille lajikkeille, myös myöhään, muskottipähkinä. Täällä he yleensä pitävät kurpitsaa puutarhassa erittäin pitkään – kunnes kaikki lehdet kuivuvat. Pakkaset tulevat siellä myöhään, joten mikään ei uhkaa satoa.

Valitse säilytykseen terveitä muotoiltuja hedelmiä, jotka eivät koske tuholaisia ​​​​ja tauteja, ilman mekaanisia vaurioita ja iskujen jälkiä.

Kuinka saada hyvä mansikkasato – 5 vinkkiä kokeneelta puutarhurilta

Kuinka ruokkia liljaa toukokuussa muodostamaan suuri määrä silmuja