Miksi valkosipulin lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi ja mitä tehdä, jos valkosipulin lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi.

Valkosipuli istutettiin syksyllä. Kaikkia laskeutumissääntöjä ja -ehtoja noudatetaan. Kevät on tullut, ensimmäiset versot ovat ilmestyneet. Tässä vaiheessa havaittiin, että valkosipulin lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi. Mihin sen voi yhdistää? Kuinka korjata nykyinen tilanne? Toimittajamme selvittivät kaikki syyt, miksi lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi valkosipulissa ja löysivät yksinkertaisia ​​ratkaisuja. Valitse mikä sopii sinulle parhaiten.

Miksi valkosipulin lehdet muuttuvat keltaisiksi?

Tähän ei ole monia syitä. Mutta on välttämätöntä ymmärtää ne. Suurin syy siihen, miksi valkosipulin lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi keväällä, on jäätyminen. Sitä esiintyy kahdessa tapauksessa.

Ensimmäinen valkosipulin jäädyttämiseen liittyvä tilanne: myöhäinen istutus. Lisäksi se voi olla ajankohtainen. Vain sää muuttui niin, että pakkaset tulivat ilmastonormeja aikaisemmin.

Toinen valkosipulin jäätymistä uhkaava tilanne: aikainen istutus ja vähän luminen talvi. Tässä tapauksessa versot eivät ole lumen peitossa. Siksi keväällä valkosipulin kärjet muuttuvat keltaisiksi, mitä sitten tehdä? Osoittautuu, että kuitukangasmateriaalin lisäpeite riittää.

Toinen syy valkosipulin lehtien kellastumiseen on maaperän köyhyys. Eli kasveilla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi ravinteita. Happamuusvaatimus liittyy myös maaperään.

Jos sää ja maaperä eivät todellakaan ole syynä valkosipulin lehtien keltaisuuteen, niin viimeinen syy jää – erilaiset sairaudet.

Jos lehtien kellastuminen johtuu sairaudesta, ilmenee muita merkkejä.

Esimerkiksi Fusariumissa lehtien kärjet muuttuvat ensin keltaisiksi ja kuivuvat sitten kokonaan. Varsi kuolee vähitellen. Jos tällainen pää vedetään ulos, siinä ei ole juuria, ja mätä tulee havaittavaksi pohjassa.

Kun valkomätä vaikuttaa, alemmat lehdet alkavat muuttua keltaisiksi. Tämä prosessi leviää sitten kaikkiin muihin. Valkosipulin pää peitetään valkoisella päällysteellä, siitä tulee pehmeä.

Valkosipulin lehtien kärjet muuttuivat keltaisiksi, mitä minun pitäisi tehdä?

Jos syy oli jäätyminen, niitä ei ole mahdollista palauttaa. Jää vain käsitellä istutuksia kasvua stimuloivilla aineilla. Silloin kaikki uudet lehdet ovat vahvoja ja vihreitä.

Lannoitus auttaa täydentämään ravintoaineita. Syysistutukseen tarvitaan luomutuotteita. Keväällä on tarkoitus levittää mineraalipinnoite. Tätä varten useita aineita on liuotettava ämpäriin vettä 10 litraa kohti. Nimittäin ammoniumnitraatti, kaliumsulfaatti ja superfosfaatti. Ne on otettava yhtä suurena määränä (5 grammaa kukin). On syytä muistaa, että 1 neliömetriä valkosipulin istutuksia varten sinun on käytettävä koko ämpäri tällaista liuosta.

Mitä tulee maaperän happamuuteen, valkosipulille maan tulisi olla neutraali. Tätä lukua on vähennettävä syksyllä ennen istutusta. Tähän on tarkoitus käyttää kalkkia.

Mitä tehdä, jos lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi sairauksien vuoksi?

Käsittele sänkyjä. Usein kaikki istutukset on poistettava eikä niitä saa istuttaa vahingoittuneille valkosipulin alueille useisiin vuosiin.

On monia tapoja käsitellä ja suojata tätä kasvia taudeilta ja tuholaisilta. Yksi niistä on ammoniakki. Ruiskuttaaksesi istutuksia valkosipulilla, sinun on laimennettava 5-6 rkl vesiämpäriin. lusikat tätä lääkettä.

Hänen viereensä olisi mukava istuttaa porkkanaa, minttua, kehäkukkaa tai neilikkaa. Monet kesäasukkaat käsittelevät istutuksia valkosipulilla näiden hajuaineiden sekä pippurin tai koiruohon keittämällä. Esimerkiksi liuos valkosipulilla valmistetaan näin. Lisää kolmen litran vesipurkkiin 300 g tupakkapölyä ja kaksi teelusikallista jauhettua mustapippuria. Jätä seos sitten kolmeksi päiväksi. Lisää sitten tämä liuos vedellä 10 litraan. Laita siihen vähän nestesaippuaa ja ruiskuta varret multaa.

Toinen tapa suojata sänkyjä valkosipulilla on urea. Sen oletetaan olevan yksinkertaisesti sijoitettu käytävään.

Vaihtoehtona kasvin vahvistamiseksi ja suojaamiseksi keltaisilla lehdillä käytetään suolan vesiliuosta. Niitä suositellaan kastelemaan sänkyjä istutuksilla.

Missä taloissa Decembrist kukkii kahdesti vuodessa tai useammin

Mansikoiden kasvatus PVC-putkissa pystysuorassa