Miksi sinun ei pitäisi pojan tomaatteja

Aika lentää niin huomaamattomasti, jo heinäkuu on tomaattien kypsymisen aikaa. Siksi haluan tänään antaa pari arvokasta vinkkiä runsaan tomaattisadon korjaamiseen. Puhumme tässä artikkelissa siitä, miksi kaikkien tomaattilajikkeiden ei tarvitse olla lapsipuolia.

Miksi kaikki tomaattilajikkeet eivät tarvitse poikapuolia

Tomaatteja tulee käsitellä varoen, koska tämä menettely vaatii asianmukaista tietoa ja kokemusta. Monet sanovat, että lapsepuolet ovat välttämättömiä. Mutta ennen sitä sinun on selvitettävä, millä lajikkeilla voit tehdä tämän.

Muuten, puristaminen on sivuttaisten prosessien katkaisuprosessi. Tämä tehdään niin, että ne eivät kuluta voimaa ja mehuja emopensaasta. Useimmiten lapsipuolia leikataan, kun he ovat enintään 5 senttimetrin pituisia, ja he tekevät tämän kahden viikon välein.

Tomaatit ovat luonnostaan ​​hyvin oksaisia ​​ja reheviä kasveja. Ensin ne saavat lehtiä ja vasta sitten alkavat kantaa hedelmää. Puristamisen avulla tomaatit muodostavat vihreitä nopeammin ja saavat enemmän valoa.

Kun et voi nipistää tomaatteja

Ensinnäkin et voi olla lapsipuoli, kun lapsenlapset ovat yli viisi senttimetriä pitkiä. Muuten tomaatit alkavat sattua ja voivat jopa kuihtua. Tässä tapauksessa on parempi vain leikata alalehtiä hieman. Toiseksi, älä lapsepuoli alakokoisia, vakio- ja hybriditomaatteja. Nämä lajikkeet on kasvatettu siten, että ne sairastuvat vähän eivätkä vaadi erityistä hoitoa.

Tällaisten tomaattien pensaat ovat oikean muotoisia eivätkä anna lapsipuolia. Ne kasvavat tiettyyn kokoon ja alkavat kantaa hedelmää. Niiden oksia ei pidä poistaa, koska nämä lajikkeet eivät pysty kasvattamaan uusia. Muuten voit jäädä ilman satoa. Siksi on muistettava, että kaikkia tomaattilajikkeita ei voida puristaa. Muuten, nämä ovat tomaatteja, joita istutan kotona. Tuloksena on maksimaalinen sato ja minimaalinen hoito.

Jos jouduit silti poikimaan tomaatteja, älä missään tapauksessa saa heittää pois lapsepuolia. Niistä on hyötyä myös puutarhassa. Esimerkiksi laitan ne herukoiden alle tuholaisten pelottelemiseksi. Tällä tavalla saan enemmän marjoja pensaasta. Tai toinen tapa käyttää: Vaadin lapsepuolia vedessä useita päiviä ja teen sitten pintakäsittelyn ja sadon ehkäisyn. Jokainen puutarhuri tietää, että tomaatin latvat ovat paras lannoite heidän kesämökissään.

Tomaattilajikkeet

Tietenkin ilman puristamista tomaattipensaat voivat muuttua todelliseksi viidakoksi. Mutta ennen kuin teet tämän, sinun tulee kiinnittää huomiota tomaattien valikoimaan. Varsinkin jos nämä ovat epämääräisiä tomaatteja, jotka kasvavat yleensä voimakkaasti. Tällaisella tomaatilla kaikki lapset poistetaan umpimähkäisesti.

Keskikokoisia tai kuten niitä kutsutaan myös puolideterminanttiseksi lajikkeeksi, kasvatetaan kahdessa varressa ja niistä jää vain yksi iso poikapuoli. Ja määräävä tai vakiolajikkeita, on parempi olla poikapuoli. Varsinkin jos tomaatit kasvavat lämpimillä alueilla. Toivotan menestystä ja runsasta satoa!

Mansikoiden istuttaminen keväällä avoimeen maahan

Missä taloissa Decembrist kukkii kahdesti vuodessa tai useammin