Miksi mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi? Mitä tehdä, jos mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi?

Mansikoiden kasvatusprosessissa kohtaamme monia kysymyksiä, ja yksi niistä on, miksi mansikoiden lehdet muuttuvat punaisiksi, onko kyseessä sairaus vai ravinteiden puute? Mitä tehdä, jos mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi?

Tässä tapauksessa sinun on määritettävä, milloin mansikan lehdet alkavat muuttua punaisiksi. Puutarhamansikoiden (mansikat, Victoria) lehdet elävät keskimäärin 70-90 päivää. Sitten ne alkavat kuolla luonnostaan. Ennen sitä ne muuttuvat punaisiksi ja sitten kuivuvat. Tämä prosessi tapahtuu kesäkauden lopussa.

Samalla kiinnitä huomiota, jos pensaan keskellä lehdet ovat nuoria ja vihreitä ja marjapensaiden sivuilla vanhat lehdet alkavat muuttua punaisiksi, niin kasvit tuntuvat hyvältä ja luonnollinen prosessi vanhojen kuolemisesta. lehdet ovat käynnissä. Tässä tapauksessa ei ole syytä huoleen – miksi mansikoiden alemmat lehdet muuttuvat punaisiksi.

Vastaus kysymykseen, miksi mansikan lehdet ovat vaaleanvihreitä, on nuoria uusia lehtiä. Marjapensaissa tapahtuu luonnollista uusiutumista.

Miksi mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi?

  • Jos mansikoihin ilmestyy punaisia ​​lehtiä keskellä kesää, tämä johtuu maaperän liian korkeasta happamuudesta.
  • Myös mansikoiden ja mansikoiden punaiset lehdet sanovat typpeä
  • Punapurppurat mansikan lehdet varoittavat fosforin puutteesta.
  • Jos vain punainen ja sitten lehtien reunat muuttuvat ruskeiksi, tämä on kaliumin puute.

Miksi mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi?

Mitä tehdä, jos mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi?

Kun olet selvittänyt, mikä on mansikoiden punaisten lehtien syy, voit jo valita hoitomenetelmän.

  1. Levitä lannoitetta. Typen puutteessa se voi olla ammoniumnitraattia, typpifosfaattia tai monimutkaisia ​​lannoitteita.
  2. Ripottele mansikoiden käytävät tuhkalla (1 kuppi tuhkaa per lineaarimetri). Tämä pintakäsittely edistää myös maaperän rikastamista typellä.
  3. Viherlantaviljely rikastaa maaperää ennen mansikoiden istutusta (lue viherlanta tästä). Viherlannan kylvö ennen mansikoiden ja muiden vihannesten istuttamista antaa uskomattoman tuloksen! Mansikat eivät sairastu, tuholaiset eivät vaikuta niihin. Heinäkuun alussa, ennen mansikoiden istutusta, kylvä valkosinappi penkkiin ja istuta se maahan elokuun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

punaiset mansikan lehdet

Punaiset täplät mansikan lehdissä – mitä tehdä?

Jos punaisia ​​täpliä ilmaantuu elokuussa ja niissä on valkoisia pilkkuja, tämä tauti on valkoinen lehtitäplä. Mansikoita hoidetaan tätä tautia varten Bordeaux-nesteellä (1 tl 0,5 litraa vettä kohti) tai ruiskutetaan marjapensaita Fitosporin-liuoksella useita kertoja ennen kauden loppua. Voit käyttää lääkettä ”Zircon”,

Mansikoiden käsittely keväällä taudeista ja tuholaisista ”Zirconin” avulla tuhoaa sieni- ja bakteeri-, mutta jopa virustautien patogeenit.

Mitä tehdä, jos mansikan lehdissä on ruskeita pilkkuja?

Lehdillä esiintyy tyypillisiä epäsäännöllisen kulmikkaita, joita rajoittavat enimmäkseen suurien tummanviolettien täplien lehtisuonit, ja kun vahingoittunut kudos kuolee, ruskeantuminen on merkki ruskeasta täplistä.

Tämä tauti vaikuttaa mansikan lehtiin elokuun jälkipuoliskolla. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet auttavat poistamaan tahroja mansikan lehdistä: mansikoiden ruiskuttaminen ennen lehtien kasvua Bordeaux-seoksella (300 g kuparisulfaattia, 400 g sammutettua kalkkia 10 litraa vettä kohti) tai Topaz-valmisteella.

Miksi mansikan lehdet muuttuvat keltaisiksi ja mitä tehdä, jos mansikan lehdet muuttuvat keltaisiksi.

Melko usein keväällä mansikkapenkillä voi nähdä, että mansikoiden lehdet muuttuvat keltaisiksi, jopa kirkkaan sitruunan väriin. Tämä on niin kutsuttu ei-tarttuva kloroosi.

Syynä sen esiintymiseen on se, että maa lämpenee paljon hitaammin kuin ilma. Ja kun aurinko lämmittää, useimmiten maalis-huhtikuussa, lehtien intensiivinen kasvu alkaa, ja juuret, jotka istuvat kylmässä maassa, eivät voi vielä työskennellä täydellä voimalla, eivät pysty selviytymään ravinteiden ja kosteuden toimittamisesta vuori. Tästä syystä mansikan lehdet muuttuvat keltaisiksi.

Toinen syy lehtien keltaisuuteen on raudan puute ja väärä ruokinta. Sairaus on erityisen voimakas, kun maaperä kuivuu.

Mitä tehdä, jos mansikan lehdet muuttuvat keltaisiksi?

Istutukset on ruiskutettava rautaa sisältävillä valmisteilla, ja säännöllinen kastelu on parasta lämpimällä vedellä. Typpilannoituksella on myös myönteinen vaikutus. Voit käyttää ammoniumnitraattia. Sen sisältämä typpi auttaa ravitsemaan kasveja, ja ammoniakki karkottaa toukokuoriaisia, mikä on myös syy siihen, miksi puutarhan marjapensas kellastuu ja kuivuu.

Miksi mansikan lehdet muuttuvat keltaisiksi?

Mansikan lehtiä pienessä kolossa

Tämä tarkoittaa, että marjoihisi on asettunut kärsäkuoriainen, joka tekee niin pieniä reikiä. Jos porkkanat tai retiisit istutetaan marjapensaiden viereen, tuholaiset voivat siirtyä sieltä. Tässä tapauksessa sinun on ruiskutettava marjat ennen kuin ne kukkivat. Ruiskutus suoritetaan pääsääntöisesti kemiallisin keinoin. Esimerkiksi ”Tsipershans”, joka on vaarallinen paitsi mansikan tuholaisille, myös kastematoille ja linnuille. Siksi on parempi käyttää biologisia valmisteita kärsästä vastaan, joka tekee mansikan lehtiin pieniä reikiä. Tämä on Spark – bio, Akarin, Fitoverm.

Kärsky on myös syy, miksi mansikan lehdet kuivuvat. Se talvehtii mansikan lehdissä ja alkaa ruokkia nuorten lehtien mehua jo varhain keväällä. Siksi, jos mansikan lehdet kuivuvat ja huomaat kuivuneen silmun varressa, on liian myöhäistä taistella tuholaisia ​​vastaan. Hän lensi vadelmiin ja palaa talveen taas mansikoihin. Marjat on käsiteltävä aikaisin keväällä tai kun silmut eivät ole vielä tulleet esiin ja lämpötila pidetään 8-10 asteessa jollakin ilmoitetuista valmisteista. Kärjän tapauksessa on hyvä, että se ei koskaan syö koko marjasatoa kokonaan.

5 yleisintä virhettä istuttaessa valkosipulia ennen talvea

Miksi kurkut ovat katkeria ja mitä on tehtävä, jotta ne eivät maistu katkeralta