Miksi kylvän niin monta kehäkukkapuuta puutarhaan

Kehäkukkaiden korkea koristeellisuus ja sen vaatimattomuus – eikö tämä ole kenenkään puutarhurin unelma? Kerran, juuri tästä syystä, kylväsin ensimmäiset kehäkukkani tai tagetes, jos tieteellisesti. Aluksi minulla oli vain hylättyjä kehäkukkia (lajikkeet Petit Harmony, Carmen), myöhemmin hankin ohutlehtisiä (Starshine), puhun tässä vain näistä kahdesta lajikkeesta ja kerron syistä, miksi istutan niitä aina suuria määriä.

Aloittelijalle kukkaviljelyssä tämä kasvi on täydellinen. Kauniit pallomaiset pensaat, joissa on syvänvihreät harjakattoiset lehdet kesäkuusta syksyn pakkasille, ovat täynnä uskomatonta valikoimaa kirkkaita kukintoja, jotka pysyvät versoissa erittäin pitkään. Ja kun ne haalistuvat, ne katoavat jotenkin huomaamattomasti lehtien ja uusien silmujen joukkoon pilaamatta tagetesin ulkonäköä.

kehäkukkapuutarhassa

Kukat on maalattu lämpimillä väreillä vaaleankeltaisesta ja oranssista punaiseen ja punaruskeaan – kukkapenkit, joissa kehäkukka kasvaa, näyttävät ”aurinkoisilta” huonollakin säällä ja antavat iloisen tunnelman.

Kaikesta maalauksellisuudestaan ​​​​huolimatta kehäkukkaset eivät vaadi ympärillään erityisiä ”tansseja tamburiinilla”. Ne ovat vaatimattomia kasvuolosuhteille, kuivuutta kestävät, kehittyvät hyvin ja kukkivat auringossa ja osittain varjossa, eivät käytännössä sairastu, lisääntyvät hyvin siemenillä, joiden itävyys on 100%. Mehiläiset rakastavat ”laidunta” tällä kasvilla – he pitävät varsinkin tagetesin kukkien ja lehtien rikkaasta mausteisesta aromista.

Monet muut hyönteiset eivät kuitenkaan pidä tageteen erityisestä hajusta ollenkaan, ja erilaiset tuholaiset eivät halua lähestyä näiden kukkien kasvupaikkoja. Puutarhan kasvien viereen istutetut kehäkukkaset suojaavat niitä kutsumattomien vierailijoiden hyökkäykseltä. Joten he esimerkiksi karkottavat menestyksekkäästi ristikukkaiset kirput, valkoiset perhoset ja kauhat kaalista, joiden toukat voivat vahingoittaa vihannesta vakavasti. 1/2

kehäkukkapuutarhassa

Marigolds tuholaisista – 100% hyvä

Kultaiset kukat, yksi maailman kauneimmista kasveista, ovat aina valmiita koristelemaan kukkapenkkien lisäksi myös puutarhapenkkejä tuoden samalla huomattavia etuja vihanneskasveille, ja istutan tagetteja aina kun mahdollista. Sen avulla selviää, että se pääsee eroon valkokärpäsestä tai vähentää merkittävästi sen määrää, tarvitsee vain istuttaa mukavia kompakteja pensaita kasvihuoneen ympärille tai suoraan siihen.

kehäkukkapuutarhassa

Tomaattien ja muiden kehäkukkakasvien viereen istutettu voi auttaa ehkäisemään sienitauteja, erityisesti Fusarium-tartuntaa, koska niiden juurieritteet tuhoavat maaperän taudinaiheuttajia. Nämä aineet estävät myös monien rikkakasvien kehittymisen, tämä on ehdoton plus. Mutta on muistettava, että kaunis kukka voi vaikuttaa masentavasti joihinkin viljelykasveihin. Sitä ei pidä istuttaa herneiden, papujen, papujen viereen.

kehäkukkapuutarhassa

Voit antaa monia muita esimerkkejä muilta puutarhureilta, mitkä kasvit ja mikä suojaa tagetes:

  • perunat ja munakoisot – Coloradon perunakuoriaisesta (meillä ei onneksi sitä ole) ja sukkulamadoilta;
  • porkkanat ja sipulit – siivekkäästä pahasta, kärpäset;
  • puutarhamansikat – kärsästä;
  • karviaiset ja herukat – koista;
  • kaikki kasvit – karusta;
  • ruusut – sukkulamadoista.

En ole vielä ehtinyt testata sitä. Mutta tiedän, että suojaavat ominaisuudet ovat luontaisempia poikkeaville kehäkukkaille. Ohutlehtiset lajikkeet ovat tässä suhteessa melko heikkoja, on parempi istuttaa ne vain kauneuden vuoksi.

Olen yksiselitteisen varma siitä, että tagetes on facelian ja sinapin ohella erinomainen viherlanta. Kukkien murskatut latvat kannattaa upottaa maahan syksyn kaivamisen yhteydessä tai jättää ne multaaksi. Joten voit parantaa merkittävästi maaperää ja parantaa sen rakennetta.

kehäkukka kasvihuoneessa

Tagetesilla on rikas historia: jopa muinaiset intiaanit istuttivat sen asuntojensa lähelle uskoen, että tämä houkutteli jumalien suosion. Kuka tietää, ehkä on.

Rakastatko kehäkukkasia kuten minä rakastan niitä? Ovatko ne vain upea puutarhasisustus sinulle vai suojakasveja? Jaa havaintosi.

Kuinka puristaa paprikaa ja pitääkö minun nipistää paprikaa?

Kuinka päästä eroon kurkkujen lehtien keltaisuudesta