Mansikoiden kasvatus PVC-putkissa pystysuorassa

Monet kesäasukkaat haaveilevat istuttavansa kirjaimellisesti kaiken sivustolleen. Valitettavasti heidän mielikuvitustaan ​​rajoittaa maan pieni alue. Tämä pätee erityisesti sellaisiin puutarhakasveihin kuin mansikoihin. Voit käyttää pystysuoraa mansikoiden viljelyä, jotta voit tarjota itsellesi kunnollisen sadon tästä maukkaasta marjasta minimaalisilla maakustannuksilla tai yksinkertaisesti koristella tontiasi. Mansikat pvc-putkissa kasvavat melko hyvin, ja tämän idean ansiosta sivustosi näyttää mielenkiintoiselta.

Perussäännöt mansikoiden kasvattamiseksi putkissa maassa

Yleensä materiaalin valinta, jota käytetään tähän mansikoiden kasvatusmenetelmään, ei ole kriittinen. Se voi olla eri materiaaleista valmistettuja putkia. Ei ole väliä mihin putkeen mansikat istutetaan pystysuoraan, tärkeintä on tehdä se oikein, ja sitten tulos ei odota kauan. Jos aiot varustaa sängyt tällä tavalla, älä unohda mahdollista ylimääräisen veden ulosvirtausta kastelun aikana ja tarvetta jokaisen kasvin tasaiseen valaistukseen koko puutarhassa.

Mitä tarvitset mansikoiden pystysuoraan putkeen

 • Sähköpora;
 • Ohut kasteluputki, halkaisija 15 mm;
 • PVC-putki 100 mm tai 150 mm halkaisijaltaan, 1,2 – 1,5 metriä pitkä;
 • Kasteluputken pistoke;
 • Ohut kangas- tai nylonsukka kasteluputken kiertämiseen;
 • Veitsi ja köysi;
 • Hyvä hedelmällinen maaperä mansikoille;
 • Tyhjennä noin 1 litra;
 • Erilaisia ​​mansikoita;
 • Useita kukkapensaita kukkaruukuissa kasvatukseen – ampelous petunia tai nasturtium;

Kuinka valmistaa pystysuora sänky mansikoille PVC-putkesta ja kuinka istuttaa mansikoita pystysuoraan putkiin.

PVC-putket sopivat parhaiten pystysuorien mansikkapenkkien luomiseen. Mansikoiden kasvattamiseksi putkissa pystysuorassa, sinun on otettava kaksi halkaisijaltaan erilaista putkea.

Kapeaan poraamme pieniä reikiä, joiden läpi vesi virtaa mansikoihin, ei noin kolmanneksen pohjalle. Näin valmistamme kastelujärjestelmän kasveillemme.

Jotta reiät eivät tukkeutuisi, ne on käärittävä ohuella kankaalla, jonka läpi vesi imeytyy hyvin, esimerkiksi nailonilla tai peitemateriaalilla. Käärimme kankaan ohuelle putkelle ja kiinnitämme sen köydellä. Putken alapää on tukkittava korkilla, jotta vesi ei valu alas. Ensimmäinen putki on valmis.

Otamme halkaisijaltaan suuremman putken ja teemme siihen poralla reikiä, joiden halkaisija on sellainen, että sinne voidaan istuttaa taimi. Tällaisten ”ikkunoiden” välisen etäisyyden tulisi olla noin 20 cm, eivätkä ne itse saa olla liian lähellä maata.

Jää vielä sulkea tämän putken pohjareikä ja asettaa se pystysuoraan. Pohjana voit käyttää suurta ruukkua tai kaivaa maahan. Valmistelun viimeisessä vaiheessa on suoritettava seuraavat toimet: sinun on asetettava putken kapea osa pitkään osaan ja täytettävä sitten seinien välinen etäisyys maalla.

Jää vielä istuttaa mansikat pystysuoraan reikiin. Istutettaessa mansikkapensaat syvennetään vain kasvupisteeseen asti, älä syvennä sitä paljon. Ensimmäisinä päivinä istutuksen jälkeen mansikat näyttävät roikkuvilta, mutta sitten ne juurtuvat ja oikaisevat lehtiään. Joten voimme olettaa, että mansikoiden viljely PVC-putkissa pystysuorassa on alkanut.

Mikä mansikka istutetaan pystysuoraan

Mansikoiden pystysuora istutus edellyttää nuorten kasvien huolellista valintaa. Tätä varten käytetään taimia, joissa juurakot ovat kehittyneet enintään 10 cm. Ennen istutusta niitä pidetään viileässä paikassa viikon ajan. Putkenreikään istutettaessa on varmistettava, että kasvin juurikaula ei ole maan tasoa syvemmällä ja juuristo sijoitetaan pystysuoraan istutusreikään ilman taipumista.

Mansikoiden hoito pystypenkissä

Mansikoiden istuttaminen pystysuoraan putkiin ei ole vaikeaa, kuten myös sen jatkohoitoprosessi. Älä vain unohda joitain sääntöjä – ja sinulle on taattu korkea tuotto ja kaunis näköala.

 1. Älä tulvi kasveja. Suljetun tilan vuoksi juurakot ovat erityisen herkkiä lahoamiselle tai sienihyökkäykselle.
 2. Varo, ettei kukkaille ja marjoille pääse vettä kukinnan ja hedelmien kypsymisen aikana.
 3. Älä unohda, että erilaiset tuholaiset voivat asettua sänkyjesi viereen tai päälle. Jotta pääset eroon niistä ja et menetä satoa, kasvi on käsiteltävä ennen kukintaa ja marjojen kypsymisen jälkeen.

Kirkas elementti maisemasuunnittelussa

Sen lisäksi, että säästät tilaa kesämökilläsi, joka kasvattaa mansikoita pystysuorassa PVC-putkissa, luot myös alkuperäisen koriste-elementin puutarhaasi. Asettamalla useita mansikoilla varustettuja putkia aidan varrelle ja samalla täydentämällä putken ulkoista kuvaa erilaisilla koriste-elementeillä, saat jotain todellista pensasaitaa, joka ilahduttaa ulkonäöllään ja myöhemmin tuoksuvilla marjoilla.

Voit istuttaa mansikoita pystysuoraan paitsi PVC-putkiin, myös ämpäriin, laittamalla ne päällekkäin ja poraamalla reikiä. Mansikoiden pystysängyssä ämpäristä on myös oltava kastelujärjestelmä.

pystysuora sänky mansikoille ämpäristä

Miksi valkosipulin lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi ja mitä tehdä, jos valkosipulin lehtien kärjet muuttuvat keltaisiksi.

Kaalin ruokinta istutuksen jälkeen: tuhka ja hiiva