Mansikoiden kasteleminen kukinnan aikana – 3 todistettua reseptiä mansikoiden ruokkimiseen.

Mansikat ovat yksi perheeni suosikkimarjoista, joten kokeilen aina uusia tapoja kastella mansikoita niiden kukkiessa. Loppujen lopuksi juuri tänä aikana voimme vaikuttaa satoon, nimittäin siihen, kuinka monta marjaa keräämme.

Yleensä marjakasvi kasvaa samassa paikassa monta vuotta, marjojen pensaiden alla oleva maa on ehtynyt. Siksi hyvää mansikkasatoa ei tarvitse odottaa. Tässä auttaa vain kunnolla tehty pintakäsittely: näin tuet istutuksiasi ja samalla ”autat” mansikoita sitomaan mahdollisimman monta marjaa.

Kuinka ruokkia mansikkapensaita orastumisen ja kukinnan aikana?

Tässä on 3 suosituinta pintasidontaa, jotka ovat osoittautuneet jo pitkään. Sinun tarvitsee vain valita sinulle ja marjoillesi sopivin.

1. Genren klassikot – valmiiden monimutkaisten fosfori-kaliumlannoitteiden käyttö.

Fosfori – mansikoiden pitkää ja runsasta kukintaa varten sekä kasvin juurijärjestelmän vahvistamiseen. Kalium – hedelmien tuleviin ominaisuuksiin: ne erottuvat hyvästä säilyvyydestä, ”vitamiinipitoisuudesta” ja korkeasta sokeripitoisuudesta. Fosfori-kaliumlannoitteita on kaupoissa runsaasti, löytyy jopa erityisesti mansikoille suunniteltuja formulaatioita. Näin ruokit mansikoita keväällä ennen kukintaa.

2. Jos et halua kaupasta ostettua ”kemiaa”, käytä vanhaa todistettua tuhkatinktuuran reseptiä.

Puutuhka (ainoa poikkeus on tammea, joka sisältää paljon tanniineja) on erinomainen vaihtoehto ostetuille lannoitteille. Tuhka on loistava helposti sulavan kaliumin lähde, samoin kuin monia muita kasveille hyödyllisiä hivenaineita.

Mansikoiden ruokinta kukinnan aikana tapahtuu näin. Kaada lasillinen puutuhkaa litralla kiehuvaa vettä, jätä päivä ja laimenna infuusio kymmenellä litralla lajikkeita. Tuhkatinktuura on valmis – voit kastella pistorasiat. Yhdelle kasville riittää 0,5 litraa infuusiota.

3. Toinen ruokintavaihtoehto on mansikoiden ruiskuttaminen boorihappoliuoksella.

Mansikoiden boorihappo kukinnan aikana on erinomainen pintakastike. On huomattu, että sillä on upea vaikutus kasvien hedelmöitymiskykyyn, tällaisen pintakäsittelyn jälkeen saa paljon satoa.

Kuinka kastella mansikoita kukinnan aikana boorihapolla.

Ota 0,5 rkl boorihappoa, sekoita se ämpäriin vettä. Suihkuta mansikoita tällä liuoksella kukinnan aikana ja kiinnitä erityistä huomiota kukkiin.

Voit myös roiskuttaa mansikoita boorihappoliuoksella, niin resepti on hieman erilainen: ota 2 grammaa happoa, 10 tippaa jodia ja lasillinen tuhkaa vesiämpäriin. Anna infuusion seistä pari tuntia, jonka jälkeen mansikoita voi kaataa puolen litran purkkiin aikuisen ulostuloa kohti.

Kuinka ruokkia kesäkurpitsaa heinäkuussa

Kuinka ruokkia porkkanoita elokuussa