Mansikoiden istuttaminen siemenillä taimia varten. Milloin kylvää mansikoita taimille vuonna 2021.

Mansikoita pidetään varjossa kasvavana metsämarjana, sen marjat ovat pieniä ja erittäin maukkaita. Puutarhoissamme ja hedelmätarhoissamme kasvatetaan useimmiten mansikoita. Hyvän mansikkasadon kerääminen puutarhasta on paljon helpompaa kuin mansikoiden. Mansikat ovat kuitenkin niin maukkaita, että äitini kasvattaa niitä varjossa, herukkapensaan alla vain syötäväksi.

Ja kasvatimme sen itse kotona siemenistä. Onneksi nyt puutarhakaupoista voi ostaa mansikan siemeniä, ja mansikan taimet kasvavat yksinkertaisesti kotona. Tärkeintä on tietää, milloin istuttaa mansikoita taimia varten. Mutta jos sinulla on lamppuja kasvien lisävalaistukseen, sinun ei tarvitse edes vaivautua puutarhakasvien istutuksen ajoitukseen. Tarkista vain kuukalenteri, jotta laskeutumispäivä on suotuisa.

Milloin istuttaa mansikoita taimia varten – on parasta, jos mansikat istutetaan siemenillä taimia varten helmikuussa – maaliskuun alussa. Täytä tällä hetkellä pienet kulhot, kuten muna-astiat, mullalla. Ripottele pinnalle kerros lunta ja tiivistä se teelusikalla. Laita sitten yksi mansikan siemen lumelle, peitä astiat kalvolla tai lasilla ja laita ne jääkaapin alahyllylle 2-3 viikoksi. Aseta sitten valoisaan paikkaan. Kun lumi sulaa, se vetää siemenen puoliväliin maaperään. Pienet siemenet tarvitsevat valoa itämiseen, joten niitä ei saa peittää mullalla. Versot ovat pieniä, kuin kaksi vihreää pistettä maassa.

Tärkeintä ei ole naulata sirkkalehtiä maaperään kastelun aikana, joten joudut kastelemaan pipetillä joutumatta kasvien päälle, ennen kaikkea astian reunoja pitkin. Kun mansikoiden taimet kasvavat hieman, ne voivat likaantua.

Kun kevätpakkaset ovat ohi, mansikat voidaan istuttaa kouluun (erityisesti valmistettuun pieneen rikkaruohottamattomaan penkkiin), jos siinä on tähän mennessä jo 3-4 varsinaista lehtiä. Elokuussa voit istuttaa pensaita paikalleen.

Huomaa, että kun kylvetään mansikoita siemenillä taimia varten, tapahtuu halkeilua, eli kaikilla pensailla ei ole äidin ominaisuuksia.

Milloin kylvää mansikoita taimille vuonna 2021

Kuukalenterin mukaan parhaat päivät mansikan siementen kylvämiseen taimille vuonna 2021 ovat seuraavat:

  • tammikuussa on parasta kylvää mansikat 9., 27.-30. Epäsuotuisa siementen istutukseen on 10. ja 25. tammikuuta;
  • milloin kylvää mansikoita taimia varten helmikuussa: parhaat päivät mansikoiden kylvölle ovat 1 – 6, mutta kylvö on mahdollista myös 24., 26., 27., ja on parempi olla kylvämättä mansikan siemeniä 9. ja 23. helmikuuta;
  • kylvö mansikoita taimia varten maaliskuussa menestyneimmät ovat 4., 5., 6., 7. maaliskuuta, istutustyöt voi tehdä myös 31. maaliskuuta. Mansikan taimien kylvölle epäsuotuisat päivät ovat 9., 17., 24. maaliskuuta.

Kuinka päästä eroon kurkkujen lehtien keltaisuudesta

Kuinka lannoittaa kaalia tuholaisten kasvuun ja tuhoamiseen – vetyperoksidi!