Mansikoiden istuttaminen siemenillä taimia varten asunnossa.

Mansikka on uskomattoman maukas, tuoksuva ja kaunis kesämarja, josta kaikki pitävät. Yleensä mansikoita levitetään viiksillä, istutetaan uusiin penkkeihin keväällä tai syksyllä 3-4 vuoden välein. Haluamme kuitenkin kertoa sinulle, kuinka mansikoita kasvatetaan siemenistä. Toki se on kovaa työtä, mutta se on sen arvoista!

Ja toinen kiistaton plus on, että patogeeniset bakteerit eivät tartu mansikan siementen kautta, ja voit kasvattaa mansikoita siemenistä kotona minkä tahansa lajikkeen, jopa remontanttien. Siksi mansikoiden istuttaminen siemenillä on jokaisen tämän marjan tuntijan asia!

Voit jopa tehdä itse mansikan siemeniä viljelyä varten. Tätä varten sinun on valittava suurimmat ja mehevimmat marjat hyvin muodostuneista pensaista, joissa on tarpeen erottaa ulompi kerros siemenillä. On parempi kerätä siemenet, jotka ovat tyvestä ja keskeltä. Tuloksena oleva massa on asetettava sideharsoon ja varovasti, jotta siemenet eivät murskaudu. Hio sitten pois ja huuhtele. Joten mansikoita siemenistä kotona voidaan kasvattaa niiden marjoista.

Mansikoiden istuttaminen siemenillä taimia varten asunnossa.

Milloin mansikan siemenet istutetaan taimia varten? Yleensä siementen istutus ja mansikoiden kasvattaminen siemenistä suoritetaan keväällä, noin talven lopussa – aikaisin keväällä, helmi-maaliskuussa, joten syksyllä ne on kuivattava ja säilytettävä lasipurkissa viileässä, kuivassa. paikka. Ne eivät menetä ominaisuuksiaan 5 vuodessa.

Jotta mansikoiden kasvattaminen siemenistä kotona onnistuisi, sinun on valmisteltava maa oikein tulevien mansikan taimien istutusta varten.

Kun valitset maaperää mansikoiden istuttamiseksi siemenillä, sinun tulee suosia kevyttä ja murenevaa maaperää – puutarhamaan ja jokihiekan seosta. Tällainen maaperä ei tarvitse lisälannoitetta ja latausta. Ennen istutusta sinun on kuitenkin desinfioitava maaperä, koska siemenet ovat liian herkkiä erilaisille sairauksille ja ovat useimpien tuholaisten suosikkiherkku. Mansikan siemenet voidaan desinfioida uunissa paahtamalla.

Mansikoiden istuttamiseen siemenillä käytetään 15 cm korkeita laatikoita tai säiliöitä, joihin sinun on asetettava maaperä kerroksittain seuraavassa järjestyksessä:

  1. Viemäröintikerros – 2-3 cm,
  2. Maaperä on puolet kapasiteetista.

Välittömästi ennen istutusta on parempi liottaa siemeniä 40 minuuttia kaliumpermanganaattiliuoksessa ja myöhemmin 48 tuntia puhtaassa vedessä. Ei ole toivottavaa täyttää siemeniä kokonaan, on parempi käyttää kosteaa puuvillaliinaa.

Mansikan siemenet ovat hyvin pieniä, joten mansikoiden istuttaminen siemenillä on pinnallista, tiivistetylle kostealle maakerrokselle. Käytä neulaa tai hammastikkua levittääksesi siemenet tasaisesti.

Kun säiliö on peitetty polyeteenillä, saadaan mini-kasvihuone.

Istutettuja siemeniä tuuletetaan ja kastellaan säännöllisesti ruiskulla, jotta siemenet eivät siirry paikaltaan.

Asianmukaisella hoidolla taimet alkavat itää parissa päivässä, mutta voit lopulta poistaa polyeteenin, kun kolme muodostunutta lehtiä ilmestyy.

Myös erityistä ilmanvaihtoa varten voit tehdä pieniä reikiä kalvoon esimerkiksi neulepuikolla. Ensimmäisten versojen muodostumisen jälkeen taimet on poistettava tunnin ajan suorassa auringonvalossa, on suositeltavaa tehdä tämä toimenpide aamulla. Jonkin ajan kuluttua, kun kalvo on jo mahdollista poistaa kokonaan, kannattaa aloittaa kasvien vieminen ulkoilmaan kovettumista varten.

Taimet istutetaan avoimeen maahan, jossa on jo 5 täysimittaista lehteä ja joka on läpikäynyt viikoittaisen kovettumiskurssin. Arvioitu aika istuttaa mansikoita siemenistä puutarhaan on toukokuun lopussa ja koko kesäkuussa.

Mansikan taimien siirtäminen avoimeen maahan

On parempi istuttaa mansikoiden taimet siemenistä pilvisellä säällä, ei kuumalla säällä.

Avomaata kaivetaan syksyllä 30 cm syvyyteen ja keväällä löysätään varmasti 15 cm syvyyteen. Esivalmistetussa paikassa on kaivettava reikiä 25 cm etäisyydellä maasta. toisiinsa ja 30 cm rivien väliin. Mutta reiän syvyys on tehtävä mahdollisimman tarkasti, koska pensas on istutettava selvästi ohjeiden mukaan: juuristo on maaperässä ja lehtiruusuke on sen yläpuolella. Älä unohda: liian syvä juuristo ei ole kovin hyvin muodostunut ja lopulta katoaa, mutta jos se on liian lähellä pintaa, se myös kuivuu ja katoaa.

Seuraavaksi hoidetaan kuten tavallisista mansikoista. Tuloksena on sato, joka ei ole millään tavalla huonompi kuin klassiset istutusmenetelmät. Mansikoiden istuttaminen siemenillä taimille on hyvin yksinkertaista, ei ole erityisiä vaikeuksia, tarvitset vain halusi.

Mitä istuttaa tomaattien jalkoihin. 5 naapuria, jotka kasvavat itse ja eivät häiritse tomaatteja

Punajuurien päällystys heinäkuussa, jotta ne ovat suuria ja makeita, ei ole koskaan epäonnistunut.