Mansikoiden istuttaminen keväällä avoimeen maahan

Ei ole yhtä puutarhakulttuuria, joka ei olisi suosittu. Siksi ei ole yllättävää, että maanomistajat istuttavat aktiivisesti marjoja. Eikä viimeisellä sijalla niiden joukossa ole mansikat (vaikka olisi oikeampaa kutsua kulttuuria mansikoiksi). Ja jos kokenut puutarhuri tuntee jo kaikki maataloustekniikan tekniikat, aloittelijoilla on edelleen enemmän kysymyksiä kuin kokemusta. Dom-v-sadu.ru vastaa aloittelevien puutarhureiden yleisiin kysymyksiin ja kertoo, mikä on hyvää mansikoiden istuttamisessa keväällä avoimeen maahan.

Milloin on paras aika istuttaa mansikoita?

Jotkut puutarhakasvit on parasta istuttaa avoimeen maahan keväällä, toiset päinvastoin syksyllä. Jotkut pärjäävät hyvin mihin aikaan vuodesta tahansa.

Mitä tulee mansikoiden istutuksen ajoitukseen, aiemmin uskottiin, että sopivimmat päivämäärät sen istutukseen ovat kesäkuukaudet: heinäkuu, elokuu. Mutta nämä termit eivät sovellu kaikille alueille. Esimerkiksi kuivilla paikoilla taimiruusukeilla ei aina ole aikaa juurtua ennen talven alkamista.

Tässä tilanteessa olisi järkevämpää siirtää laskeutuminen syyskuulle ja vielä paremmin – aikaiseen kevääseen. Mansikoiden istuttaminen keväällä suojaa niitä jäätymiseltä. Mutta jälleen kerran, tässä on otettava huomioon sään erityispiirteet.

Jotta tiedetään tarkalleen, milloin mansikoita istutetaan keväällä, taimien istutuskuukausi on todennäköisesti määritettävä marjojen lisääntymismenetelmällä. Yleensä ensin kasvatetaan taimet, jotka siirretään sitten maahan.

Paras aika istuttaa mansikoita keväällä on toukokuu, jos taimet otetaan avojuurilla. Konteissa olevat mansikkapensaat voidaan istuttaa maahan milloin tahansa vuoden aikana.

Mutta jos on kysymys siitä, milloin mansikoita voidaan istuttaa keväällä, he suosittelevat useimmiten huhtikuun toista puoliskoa. Tämä kuukausi, kuten myös toukokuu, on hyvä istuttaa mansikkaruusukkeita agrokuidun alle.

Kuinka mansikoita levitetään oikein?

Pääasiallinen mansikan lisäystyyppi on pensaan lonkeroista kasvatetut taimet. Niille, joiden tontilla on jo puutarhamansikoita, riittää, kun valitaan marjapensaasta useita vahvoja terveitä mansikkapensaita ja istutetaan ne erilliselle tontille, mikä määrittelee niille kuningatarsolujen roolin.

Nämä pensaat vapauttavat ruusukkeeseen kerätyt viikset, joissa lehdet kasvavat. Ne ovat tärkein istutusmateriaali. Kun lapsen pistorasiat kehittyvät hyvin, ne tulee leikata pois emopensaasta ja lähettää lastentarhaan. Jotta taimet juurtuisivat hyvin, sitä kastellaan säännöllisesti 3 viikon ajan auringonvalolta suojattuna.

viikset puutarha mansikan taimet

Mansikoiden istuttaminen keväällä emopenkkiin tapahtuu yksipuolisen järjestelmän mukaan, jotta uusien ruusukkeiden muodostumista on helpompi seurata, koska emopensas tuottaa niitä koko kauden.

Mutta on pidettävä mielessä, että ”tuottaja” pensas antaa vauvoille vain yhden vuoden. Seuraavaksi kaudeksi tämä paikka tulisi ottaa marjan alle hedelmien viljelyä varten ja varata uusi paikka taimille.

Kesällä ja alkusyksystä muodostuneet tytärruusukkeet voidaan istuttaa astioihin ja varastoida istutusmateriaalina seuraavan kevään istuttamista varten.

Niiden, joilla ei ole mahdollisuutta kasvattaa omaa taimia, on ostettava istutuspistorasia. Mutta sitten sinun on voitava valita ne oikein.

Taimien juurten tulee olla riittävän mehukkaita, puhtaita, vaaleanruskeita, ruskeattomia ja hyvin kehittyneitä.

Poistoaukon keskellä (jota kutsutaan myös ”sydämeksi”) tulee olla vähintään 3 riittävän kehittynyttä lehteä ilman täpliä.

kuinka mansikoita levitetään

Mansikoiden istutuspaikan valmistelu keväällä avoimeen maahan

Joten kuinka istuttaa mansikoita keväällä, jotta ne juurtuvat hyvin? Ensinnäkin sinun on huolehdittava maaperän kunnosta. Aluetta, jolla on tarkoitus kasvattaa mansikoita, ei tule varjostaa, esiviljelyä (parhaat edeltäjät ovat palkokasvit).

Huolimatta siitä, että mansikat rakastavat kosteutta, itse maan ei pitäisi olla kastunut. Siksi hyvä vaihtoehto marjojen kasvattamiseen olisi pienet aurinkoiset kukkulat.

Etukäteen on tarpeen päästä eroon rikkaruohoista ja levittää maaperään lannoitteita (kalium-fosfori ja hajotettu orgaaninen aines). Koska nämä työt, kuten maan kaivaminen, tulisi tehdä noin puolitoista kuukautta ennen mansikoiden istuttamista maahan, on järkevämpää aloittaa työmaan valmistelu syksyllä, jotta mansikoiden istutus avoin maa keväällä on oikein.

Suunnitelma mansikoiden istuttamisesta puutarhaan

Kokeneet puutarhurit osaavat istuttaa mansikoita keväällä. Ja tätä varten he käyttävät erilaisia ​​​​menetelmiä: maton lasku, pensas, laajakaistainen tai kapea.

Aloittavien kesäasukkaiden tulisi valita tavallinen järjestelmä istuttamalla mansikat 1 tai 2 riviin. Samanaikaisesti rivien välinen etäisyys on säilytettävä puoli metriä, jotta sänkyjä on helpompi käsitellä. Itse pensaiden välissä 30 cm riittää, jos marja on pieni. Mutta suurihedelmäiset lajikkeet sijoitetaan jopa 80 cm:n etäisyydelle toisistaan.

kuinka valmistaa sänky mansikoita varten

Mansikoiden taimien istuttaminen avoimeen maahan

Kun he kysyvät, kuinka istuttaa mansikoita keväällä, haluan vastata – aivan kuten muina vuodenaikoina. Toisin sanoen sinun tulee ottaa huomioon säännöt taimien istuttamisesta reikään.

Päätettyään istutussuunnitelmasta he kaivavat reiän jokaisen pensaan alle. Tässä on otettava huomioon juuren pituus, koska se on sijoitettava pystysuoraan maahan. Normaalipituuden katsotaan olevan 5 – 8 cm. Ylimääräinen voidaan leikata pois. Mansikan taimia kaivaessasi sinun on varmistettava, että maa ei putoa ”sydämeen”, muuten silmu mätänee ja koko pensas kuolee.

kuinka istuttaa mansikoita ulkona

Käsiteltyään kysymystä mansikoiden siirtämisestä keväällä, älä unohda muita toimia – kastelua, lannoitusta ja maaperän löysäämistä. Mutta heti sen jälkeen, kun mansikoita on istutettu reikiin, pensaiden ympärillä oleva maa tulisi multaa. Tätä varten havupuiden neulat ja olki sekä turve ja humus sopivat.

Tämä estää rikkaruohojen kasvun ja antaa marjojen pysyä puhtaina säällä kuin säällä. Mutta mielenkiintoisempi ratkaisu olisi käyttää agrokuitua.

Mansikkarivit agrokuidun alla

Tiedätkö kuinka istuttaa mansikoita keväällä vähiten häviöin tulevaisuudessa? Käytä agrokuitua – sen avulla voit pitää kosteuden sängyissä, vapauttaa sinut täysin tarpeesta torjua rikkaruohoja ja löysää maaperää. Tämä menetelmä auttaa säästämään sadon myöhemmin.

Mansikoiden istuttaminen keväällä agrokuidun alle on yksinkertainen asia. Pääsääntö tässä on valmistella sivusto tiukasti kalvon leveyden mukaan. Mutta pituus määräytyy omistajan mieltymysten ja sivuston ominaisuuksien perusteella.

Kuitu asetetaan jo valmistetulle alustalle. Samalla on kaivettava myös reikiä, joiden päälle kalvoon tehdään ristinmuotoinen leikkaus. Sen läpi taimet putoavat maahan. Reiän maaperä on ensin kostutettava.

Muista, kuinka mansikoita istutetaan keväällä reikiin, jotta et vahingoita itse ulostuloa, muista tämä, kun muodostat rivejä agrokuidun alle.

Tiivistettynä

Kun tiedät, mikä on kevään pallojen siirto, sille määrätyt ehdot ja menetelmät, voit helposti murtaa mansikkaniityn alueellasi. Mutta on muistettava, että puutarhamansikoiden istutusvuonna ei kannata odottaa satoa – se ilmestyy vasta seuraavalla kaudella. Ja sitten nautit tuoksuvista makeista marjoista 3-4 vuotta. Ja sitten mansikat tulisi istuttaa uuteen sänkyyn.

Kaksi yhdessä reiässä: miksi on parasta istuttaa paprikat tällä tavalla?

Miksi sinun ei pitäisi pojan tomaatteja