Mansikoiden hoito keväällä | Kaunis koti ja puutarha

Kevättyöt sängyissä maksavat varmasti runsaan sadon. Oikealla ja huolellisella mansikoiden hoidolla aikaisin keväällä voit nauttia terveellisistä marjoista kesällä. Se, mikä välittää kasveista, rajoittuu vain kitkemään ja kasteluun.

Mansikoiden hoito talven jälkeen: ensimmäinen sääntö on maaperän ja pensaiden hoito

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä keväällä, on tarkistaa, kuinka kasvit talvehtivat. Jos kuolleita pensaita ilmestyy, ne on ehdottomasti poistettava. Harkitse samalla jäljellä olevien lehtiä. Myös tummuneita ja kuivattuja lehtiä leikataan.

Jatkaa mansikoiden keväthoitoa puutarhassa, maaperän kanssa työskentelyä. Siitä on poistettava syysmulchin pintakerros. Useimmiten nämä ovat ylempiä 3 cm. Siinä talvehtivat tuholaiset, jotka voivat nyt alkaa aktiivisesti lisääntyä. Jotkut kesäasukkaat eivät puhdista syysmultaa. Tässä tilanteessa on suositeltavaa irrottaa maaperä syvästi. Tällaisen iskun syvyyden ei tulisi olla alle 5 cm, optimaalisesti – 7.

Älä kaada paksua kerrosta uutta maata mansikoiden sänkyyn. Tästä vaikutuksesta kasvin juuret hidastavat kasvuaan. Tämä puolestaan ​​hidastaa marjojen kypsymistä.

Mansikoiden hoito keväällä maassa: toinen sääntö on multaaminen ja pintakäsittely

Käytä löystymisen jälkeen jotakin saatavilla olevista materiaaleista sänkyyn ripottelemaan sillä. Mansikoiden hoitoon liittyen, multaamiseen soveltuva voi olla:

  • olki;
  • turve;
  • sahanpuru;
  • humus.

Kaikki nämä materiaalit suojaavat marjoja lialta erinomaisesti. Samalla ne säilyttävät kosteuden hyvin lähellä pintaa. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että ruoho kasvaa niiden läpi. Sahanpuru tarttuu edelleen mansikoihin, jos on ennen satanut.

Agrospanilta puuttuu kaikki nämä puutteet, ohut kangas, jossa on pienet huokoset. Se siirtää ilmaa ja kosteutta maaperään, mutta ei anna haihtumisen nousta ylös.

Seuraava kohta mansikoiden asianmukaisesta hoidosta on oikea-aikainen kevätruokinta. On mahdollista ostaa monimutkainen lannoite, joka antaa kasveille kaiken, mitä he tarvitsevat kasvuun ja kehitykseen. Mutta on hyödyllisempää suorittaa useita pintasidoksia orgaanisilla aineilla.

Yleisimmät niistä ovat lehmän lanta ja lintujen ulosteet. Mutta ne on tarkoitus valmistaa etukäteen ennen kuin alat hoitaa mansikoita maassa. Laimenna sitten runsaaseen veteen. Tällaisissa lannoitteissa jotkut puutarhurit sekoittavat pienen määrän ammoniumsulfaattia.

mansikoiden kasvatus oljen alla

Mansikan keväthoito: kolmas sääntö on tuholaistorjunta

Ja heillä on paljon mansikoita. Vaarallisimpia loisia ovat sukkulamadot, mansikka- ja hämähäkkipunkit sekä erilaiset kärsälajit. Niihin voidaan lisätä tartuntatauteja, kuten härmäsientä, harmaata hometta tai lehtilaikkua.

Joka tapauksessa mansikoiden hoitoprosessissa talven jälkeen on tarkoitus suorittaa kasvien ennaltaehkäisevä käsittely. Se suoritetaan kuolleiden pensaiden ja lehtien poistamisen jälkeen. Lisäksi ne on poltettava esikaupunkialueen ulkopuolella tuholaisten tai tautien mahdollisen leviämisen estämiseksi.

Kun maaperä on jo löysätty ja rikkakasvit, ne on ruiskutettava sopivalla valmisteella odottamatta mansikkapensaiden kukintaa. Muuten, niiden ei ole tarkoitus valita vain kasveille, vaan myös lajikkeelle sopiviksi. Koska on olemassa mansikkalajikkeita, joilla on riittävä vastustuskyky tiettyjä tuholaisia ​​vastaan. Vaihtoehtona voit harkita sellaisia ​​​​keinoja: sininen vitriol, Caesar, Taurus.

mansikan tuholaistorjunta

Mansikanhoito: neljäs sääntö – viiksien poisto

Jos ne jäävät pensaalle, ne vähentävät merkittävästi kukkien ja marjojen määrää. Jälkimmäiset eivät puolestaan ​​ole niin suuria kuin ne voisivat olla. Erityistä huomiota tulee kiinnittää mansikkapensaisiin, kun ensimmäiset langat ilmestyvät. Ne ovat vahvimpia ja saavat suurimman osan ravintoaineista. Kun viikset on leikattu kaksi tai kolme kertaa, kaikki seuraavat ovat paljon heikompia. Siksi ne eivät vaikuta merkittävästi marjojen laatuun.

mansikka viiksien leikkaus

Kyse on siitä, kuinka hoitaa mansikoita keväällä. Näiden yksinkertaisten manipulaatioiden noudattaminen antaa sinun nauttia herkullisista marjoista ajoissa. Lisäyksenä voit tarjota menetelmän, joka houkuttelee hyönteisiä mansikkapenkkiin. Mitä enemmän niitä, sitä aktiivisemmin niiden pölytys tapahtuu. Liuota kaksi ruokalusikallista sokeria tai hunajaa litraan vettä. Suihkuta ne sitten sänkyihin.

Kurkun siementen istutuksen ehdot taimille. Sadonkorjuu toukokuussa!

Kuinka sitoa tomaatit ilman panoksia kasvihuoneessa