Mansikoiden hoito hedelmien jälkeen: milloin mansikoita leikataan ja miten mansikoita ruokitaan hedelmällisyyden jälkeen

Aloitteleva puutarhuri ei edes tiedä, että marjojen ilmestymisen lopettaminen pensaissa ei tarkoita puutarhanhoidon loppua. Aikana, jolloin heidän suosikkimansikkansa kukkivat ja kypsyvät, monet kesän asukkaat eivät vain yritä olla käyttämättä suojautumisvalmisteita, vaan myös olla häiritsemättä paikkaa samalla kitkemällä. Mutta tällä on haitalliset seurauksensa, mutta on tärkeää hyödyttää suosikkipuutarhaasi. Selvitetään, miksi tarvitsemme mansikoiden hoitoa hedelmien jälkeen.

Mansikoiden käsittely kesällä hedelmän jälkeen on tarpeen seuraaviin tarkoituksiin:

 • tulevan sadon laskeminen;
 • kasvien suojaaminen erilaisilta vastoinkäymisiltä;
 • ylläpitää pensaiden terveyttä.

Mansikat kukkivat ja kantavat hedelmää koko kesän, tämä ominaisuus riippuu lajikkeesta. Varhaiset kulttuurilajikkeet voivat kantaa hedelmää toukokuussa, myöhemmin – kesäkuussa, heinäkuussa. Emme saa unohtaa korjauslajikkeita, jotka antavat sadon toistuvasti. Viljelmä kukkii ja tuo marjoja aikaisin – keväästä kesän puoliväliin (kesäkuu), ja tästä syystä sen juuret eivät voi saada tarvittavia aineita suurten ja maukkaiden marjojen muodostamiseksi. Sato munitaan yleensä kesäkauden lopussa ja ennen viime vuoden syksyn alkua, ja sadonkorjuun jälkeen on erittäin tärkeää huolehtia kasvista.

Mansikat hedelmän jälkeen, mitä tehdä seuraavaksi:

 1. rajata
 2. syöttää.

Milloin mansikoita leikataan sadonkorjuun jälkeen

Ei ole suositeltavaa lykätä mansikoiden karsimista sadonkorjuun jälkeen niin myöhään kuin syksyllä. Mansikat on parempi leikata heti hedelmän loppumisen jälkeen. Korjauslajikkeissa 2 vuoden iän jälkeen sato laskee huomattavasti, marjat näkyvät yhä vähemmän ja pienenevät. Kokeneet kesäasukkaat uskovat, että on parasta poistaa vanhat lehdet ja sairaat pensaat elokuussa.

Mansikoiden karsiminen hedelmän jälkeen:

 • Aluksi leikkaa vanhat lehdet ja lonkerot huolellisesti pois, jos et aio jättää niitä pensaiden lisääntymiseen. On parasta olla koskematta nuoriin lehtiin. Mutta jos ne joutuivat saksien alle, leikkaa ne myös pois. Vaikka karsimisen jälkeen vain varret jäävät ulos, ei ole mitään syytä huoleen. Nuoret lehdet ehtivät kasvaa ennen talvea.
 • Sinulle on helpompaa, jos valitset mansikat oikein sängyissä niiden hedelmäpäivien mukaan. Tämä voidaan tehdä katsomalla kasvilasi lajikkeita, joilla on samat päivämäärät keskenään, ja ryhmittelemällä ne riveihin.

Vanhoihin lehtiin koko kauden ajan kertyneet tuholaiset voivat siirtyä tuoreille lehdille, jos mansikoita ei leikata ajoissa.

Kiinnitä huomiota puutarhapenkkisi kuntoon äläkä anna pensaiden kuolla – eroon rivien välistä rikkaruohot. Jos huomaat nuoria mansikan lehtiä, jotka ovat ryppyisiä ja epämuodostuneita, valmistele keinoja torjua haitallisia hyönteisiä.

kuinka leikata mansikoita

Maaperän laadun parantaminen puutarhassa

Löysää maata varovasti, koska kasvit tarvitsevat happea. Itse pensaista on kuitenkin oltava varovainen, mansikoilla on pinnallinen juuristo, joka voi vaurioitua harkitsemattomuudesta. Ripottele satunnaiset juuret mullalla niin, että ne sijaitsevat maan alla.

Kuinka usein mansikoita on kasteltava, jotta ne voivat palautua myöhemmin ja orastavat silmut alkavat? Viljelmää tulee kastella harvoin marjojen korjuun jälkeen, kerran viikossa riittää. Maaperän on oltava runsaasti kyllästetty kosteudella, jotta pensaat heräävät eloon ja vahvistuvat.

Kuinka ruokkia mansikoita hedelmän jälkeen heinäkuussa

Mansikoiden hedelmöityksen jälkeen hoidossa mansikoiden lannoitus on välttämätöntä. Seuraavat lisäosat toimivat hyvin tähän tehtävään:

 • humus;
 • hevosen lanta;
 • kevätesikko

Kun valitset mansikoiden käsittelyä lehtien leikkaamisen jälkeen, ei ole suositeltavaa valita klooria sisältäviä lannoitteita, koska mansikat eivät siedä sitä ollenkaan. Valmista liuos mansikoiden ruokintaa varten laittamalla 1 kg ruokintaa 10 litraan lämmintä vettä. Jos sinulla ei ole näitä lisäaineita, niin kananlanta on hyvä ruoka mansikoille. Yleensä ämpäri tällaista lannoitetta riittää 8 pensaalle.

Toinen mansikoiden lannoitus sadonkorjuun jälkeen on kuparisulfaatti. Voit myös ruiskuttaa sinivitriolia, jotta mansikat eivät pääse vaikeuksiin. Tämä komponentti taistelee sellaisia ​​vastoinkäymisiä kuin härmäsientä, tiputtelua ja mätää vastaan. On tarpeen ottaa 2 ruokalusikallista kuparisulfaattia 10 litraan vettä, ja on parasta ruiskuttaa kasveja kuivana ja rauhallisena päivänä.

kuinka käsitellä mansikoita lehtien leikkaamisen jälkeen

Luonnolliset reseptit mansikoiden lannoitukseen sadonkorjuun jälkeen

Mansikoiden ruokinta lintujen jätöksillä

Lintujen ulosteet myydään yleensä kuivassa muodossa, joten ennen käyttöä konsentraatti muunnetaan nestemäiseksi infuusioksi:

 • Laimenna 1 osa kuiviketta 10 osaan vettä;
 • anna hautua 2 päivää;
 • levitä valmis tuote maaperään yrittäen olla pääsemättä kasvien vihreisiin osiin;
 • kaada seos rivien ja pensaiden välisiin uriin 1 litra per pensas.

Älä missään tapauksessa syötä mansikoita kuivalla kananlannalla, muuten voit polttaa kasvien juuret.

Kuinka tehdä mansikkarehua mulleinista

Vaihtoehtona lintujen jätökselle voit käyttää mullein-uutetta ja tehdä siitä erinomaisen mansikoiden pintakastikkeen:

 • ota 1 osa mullein-infuusiota ja laimenna se 10 osalla vettä;
 • lisää halutessasi hiiltä – 1 osa hiiltä 10 osaan mulleiniä;
 • laita seos päiväksi lämpimään huoneeseen;
 • levitä enintään 1 litra lannoitetta yhden pensaan alle.

Mullein voidaan käyttää myös kuivana multaa. Se asetetaan käytäville ja tarjoaa mansikoita ravintoaineilla useiden vuosien ajan. Mansikoiden ruokkimiseen hedelmän jälkeen käytä vain mädäntynyttä mulleinia sienisairauksien kehittymisen estämiseksi.

Lannoiteliete

Tämä on toinen hyvä ruokintavaihtoehto, jonka avulla mansikat saavat tarvittavat ravintoaineet. Sen valmistusresepti on samanlainen kuin edellä:

 • Laimenna 1 litra lietettä 8 litraan vettä;
 • anna seoksen hautua 2 päivää;
 • kastele sänkyjä valmiilla tuotteella yrittäen olla pudotamatta lehtiä;
 • lisää noin 1 litra infuusiota yhden pensaan alle.

Älä käytä kaikkia kolmea levitystä samanaikaisesti – valitse vain yksi, koska liian suuri määrä typpeä voi tappaa kasveja.

Valitse mansikkakastikkeelle kuiva ja aurinkoinen päivä

Toinen vaihe pintakäsittely tapahtuu lokakuun lopussa ja se suoritetaan lehtien karsimisen jälkeen. Tällä hetkellä on hyvä ottaa käyttöön kalium- ja fosforivalmisteita (sekä kuivassa että nestemäisessä muodossa). Kuivilla lannoitteilla on positiivinen vaikutus pidempään, ja nestemäiset lannoitteet imeytyvät paremmin, joten niitä voidaan yhdistää.

Mansikoiden pintakastike puutuhkasta hedelmöittymisen jälkeen

Mansikoiden ruokinta hedelmien ja karsimisen jälkeen on tuhkaa. Tuhkaa käytetään lannoitteena sekä kuivana että laimennettuna.

Ripottele kuivaseosta kasvin tyveen suojataksesi sitä tuholaisilta. Nestemäinen valmiste valmistetaan seuraavasti:

 • Laimenna 100-150 g tuhkaa 10 litraan vettä;
 • levitä 0,5 litraa lannoitetta jokaisen pensaan alle.

kuinka ruokkia mansikoita hedelmien ja karsimisen jälkeen

Urea ja ammoniumnitraatti mansikoihin

Nämä aineet sisältävät runsaasti typpeä, mikä antaa mansikoille täyteläisen punaisen värin ja ainutlaatuisen maun.

 • ruoanlaittoon urea liuos laimennetaan 1 rkl. lääkettä 10 litraan vettä ja lisää 0,5 litraa koostumusta kunkin pensaan alle;
 • ammoniumnitraatti käyttää kasvin toisena elinvuotena. Tuo kuiva-aine rivien välisiin uriin ja hautaa se harhalla maahan. 10 neliömetrin tontille tarvitset 100 g suolapippuria. Voit myös laimentaa rakeita, joiden kokonaispaino on 25-30 g, 10 litraan vettä ja kaada seos pensaiden alle (jopa 1 litra liuosta – jokaiselle).

Voit myös lisätä 50 g Kemira Autumnia 1 neliömetriin. Noudattamalla mansikoiden hoitoa hedelmien jälkeen voit nauttia suurista ja maukkaista marjoista joka vuosi.

Kuinka oikein ja miksi muodostaa kurkkuja kasvihuoneessa?

Kuinka puhdistaa sipulit, jotta niitä voidaan säilyttää pitkään.