Lifehack kuinka saada iso mansikasato.

Tiesitkö tämän? Osoittautuu, että mansikkaholkit jaetaan ehdollisesti ”urospuolisiin” ja ”naaraspuolisiin”. Ja jos se on hyvin lyhyt, naaraspensaat kantavat todennäköisemmin hedelmää ja antavat enemmän satoa, mutta ne antavat vähemmän viiksiä. Ja miehet ovat päinvastoin., ne lisääntyvät hyvin, mutta niissä on paljon vähemmän marjoja. Totta, ei myöskään ole suositeltavaa väärinkäyttää tätä tilannetta, koska ”miehillä” on tärkeä rooli – he pölyttävät naisten pistorasiat, joten et myöskään voi tulla ilman niitä. Mutta siinä, kuinka saada suuri mansikkasato, tämä tosiasia auttaa meitä.

Kevät ei tietenkään ole paras aika mansikoiden istuttamiseen, on parasta tehdä tämä liiketoiminta syksyn aattona, jossain elokuussa. Nuoret ruusukkeet voidaan kuitenkin istuttaa myös toukokuussa, varsinkin kun mansikan taimia on nyt runsaasti taimitarhoissa ja puutarhamarkkinoilla. Tänään et tietenkään poimi niistä marjoja, mutta ensi vuonna sinulla on käytössäsi nuori terve mansikka.

No, kiireellisin kysymys on, kuinka erottaa ”uros” ja ”naaras” pistorasiat?

Ensi silmäyksellä ne näyttävät samalta, mutta eroja on silti, vaikka nuoressa ruusukkeessa olisi vain kolme tai neljä lehtiä. Katso tarkemmin:

1. Tärkein asia, josta sinun täytyy ”näkeä”, on ruusukkeen sydämessä, eli paikassa, josta lehdet kasvavat. Miestyypeillä se on pienempi ja pitkänomainen, naarastyypeillä se on hieman suurempi ja litteä, muistuttaa pientä palloa.

2. Uroslajit näyttävät usein ”älykkäämmiltä” kuin naaraslajit: niillä on suuret, mehevät ja kirkkaat lehdet, lehtilehtiä on usein enemmän.

3. Aikuiset pensaat erottuvat jopa kukinnan aikana: urospensailla on paljon kukkia, mutta niiden kuihtumisen jälkeen et löydä munasarjoja. Tällaista ilmiötä kutsutaan nimellä ”tyhjä kukka”.

4. Erilaisten mansikkalajikkeiden myyntiin erikoistuneista taimitarhoista löytyy ”biseksuaali” (sellainen on, käy ilmi!) Laji, joka kantaa erinomaisia ​​hedelmiä vuodesta toiseen. Kokeneet myyjät kertovat sinulle varmasti tällaisten marjojen ominaisuuksista ja tiedät kuinka lisätä mansikoiden satoa.

Miksi leikata lehtiä kurkuista?

Kuinka pitää kurpitsa talveksi asunnossa: paljastamme kurpitsan säilytyksen salaisuudet.