Leikattu petunia juuresta. Nyt silmujen peitossa!

Petuniani on aivan ihana, täytyy sanoa heti! Mutta kuten petunioiden kuuluukin, se kasvaa täysin kiihkeästi ja yrittää aina paeta ruukultaan. Ja petunian toinen ominaisuus on venyttää välittömästi puristamatta. No, omani ei tietenkään ole poikkeus. Kerron sinulle kuinka leikata pitkänomainen petunia ja ihailla pörröisiä kukkivia pensaita koko kesän. Petunia koristaa parvekettani ja puutarhaani joka kesä.

Korvaa ruukkupetunioihin

petunia ojennettuna

Kuinka ymmärtää, että hän itse asiassa teki sen? Yleensä tämä tuntuu jopa intuitiivisella tasolla.

Tämä on sama petunia kuin yllä olevassa kuvassa ennen istuttamista suureen ruukkuun. Tässä hoidossani tekemäni aukot ovat erityisen ilmeisiä. Erityisesti oikea-aikaisen puristamisen puute.

Nipistää vai leikata?

Puristaminen on merkityksellistä, kun on kyse täysin symbolisesta verson lyhentämisestä – itse asiassa kasvupisteen poistamisesta. Kun kasvupiste poistetaan, verso alkaa aktiivisesti pensastaa ja haarautua. Ja jos hän heilutti niin, että lepäsi yläosansa kattoon, on yksinkertaisesti naurettavaa puhua puristamisesta. He sanovat, että kyyneleet asian eteen eivät auta.

petunioiden leikkaaminen

Tältä petuniapensas näyttää ennen kuin otin karsineen.

petunioiden leikkaaminen

Ja tietysti tällaisissa tilanteissa ainoa tapa korjata kuvaa on leikata petunia. Lisäksi sellainen normaali sato. Lihavoitu. Laatu.

Oikea karsiminen on varma karsiminen

Tiedätkö, eri asia on lukea eri lähteistä, että sen pitäisi nipistää petuniaa melkein syntymästä lähtien, toinen asia on päättää siitä omin voimin. Muutama päivä ennen kuin heilautin koko pensasta, tein huolellisen kokeen yhdellä oksalla.

Ja sitten katselin potin leikkausta. Ja joka päivä olin vakuuttunut siitä, että karsimisesta saadut petuniat vain paranevat! Lehden jokaisessa helmassa leijui tuoreita salaattivihreitä.

Mitä on tärkeää ottaa huomioon karsimisessa

Pitkiä versoja ei tarvitse jättää, mutta vähintään pari solmuväliä (tämä on vierekkäisten ylä- ja alalehtien välinen etäisyys) on jätettävä, jotta uusille oksille jää tilaa kasvaa.

kuinka leikata petunioita
kuinka leikata petunioita

Kuinka hoitaa karsimisen jälkeen

  • Leikkauksen jälkeen ei ole mitään tarvetta luoda erityisiä olosuhteita. Seisoi auringossa – anna sen seistä kauempana.
  • Kastelua voidaan vähentää vain hieman, kun otetaan huomioon vihreän massan määrän rehellinen väheneminen.
  • Ja muista ruokkia monimutkaisia ​​mineraalilannoitteita. Ensin – typpeä hallitsevalla tai suunnilleen samalla typpi- / fosfori- / kaliumpitoisuudella, sitten – voit turvallisesti antaa ”Kukintalle”. Fosforin kanssa on eniten kaliumia.

Tänään petuniani on taas täydessä kukassa! Ja tietenkään et voi irrottaa silmiäsi tuoreesta vihreydestä. Näytän varmasti kun se kukkii. Sillä välin ihaile suosikkini eri kauniita kuvakulmia galleriassa.

kuinka leikata petunioita
kuinka leikata petunioita
kuinka leikata petunioita
kuinka leikata petunioita

Luonnollisesti juurtin kaiken irti leikatun maahan.

Perennoja kauniilla lehdillä: 10 parasta puutarhakasvia

Kuinka istuttaa talvivalkosipulia. Naapurit istuttavat nyt aivan kuten minä.