Lannoitteet perunalle lisäämään sen satoa toisinaan.

Jokainen puutarhuri tietää, että kun perunaa kasvatetaan samassa paikassa, maa huononee, muuttuu vähemmän ravitsevaksi. Siksi kaikki tietävät lannoitteen ja pintakäsittelyn tarpeesta. Yleensä perunoiden alle levitetään lantaa tai humusta. Siinä on paljon ravintoaineita. On kuitenkin olemassa toinen mielenkiintoinen tapa lannoittaa ja valmistaa puutarha perunoiden istutusta varten muuttamatta paikkaa ja levittämällä kalliita lannoitteita.

perunat puutarhassa

Tosiasia on, että kun perunaa viljellään vuosittain samassa paikassa, maaperä tyhjenee ja siihen kerääntyy sairauksien ja tuholaisten itiöitä. Sen hedelmällisyyden palauttamiseksi ja sen kasvinsuojelun parantamiseksi on tarpeen noudattaa viljelykiertoa (viljelykiertoa) tai käyttää kalliita orgaanisia lannoitteita, kuten lantaa ja humusta.

On kuitenkin olemassa taloudellisempia, mutta ei vähemmän tehokkaita menetelmiä maaperän hedelmällisyyden palauttamiseksi ennen perunoiden istutusta.

”Joten, miten ja millä korvataan lanta perunoiden istutukseen?”

Elokuun puolivälistä syyskuun loppuun kylvään perunoiden istutukseen suunnitellulle tontille seuraavan viherlantaseoksen: valkosinappi – 50%, kevätvirna – 50%.

Sekä valkosinappia että virnaa voi ostaa melkein jokaisesta maakaupasta. Kylvon riveihin, mutta myös kiinteä kylvö on sallittu. Sinapin kylvömäärä on 200-400 grammaa sataa neliömetriä kohden, virnan 0,5-1 kg sataa neliömetriä kohden. Siemenet istutetaan 2-4 cm:n korkeuteen.

Valkosinappi on yksi parhaista viherlannoitteista perunalle. Sen juuret erittävät orgaanisia happoja (esim. fumaari-, omenahappoa), jotka karkottavat lankamatoa. Lisäksi kehittyneen juurijärjestelmän ansiosta se parantaa maaperän rakennetta, kosteuskapasiteettia ja ilmastusta.

Kevätvirna saa nopeasti biologista massaa ja kuuluu palkokasvien perheeseen, mikä tarkoittaa, että se sitoo ilmakehän typpeä. Tämän ominaisuuden avulla voimme kyllästää sivustomme typellä ja kasvattaa hyvää perunasatoa.

”Viherlannan kylvö lannan tilalle ei riitä. On muitakin vivahteita…”

Aloitan viherlantaleikkurin valkosinapin massakukinnan aikana (30-40 päivää kylvön jälkeen). Käytän tähän tarkoitukseen tavallista trimmeriä. Sen jälkeen jätän leikatun biomassan pariksi päiväksi pinnalle kuivumaan (sään salliessa).

Sitten suljen viherlantaa hedelmällisen kerroksen syvyyteen lisäämällä humusorgaanista lannoitetta.

Humuslannoitteen avulla voit aktivoida mikrobiologisia prosesseja ja nopeuttaa viherlannan hajoamista hedelmällisessä kerroksessa.

Koska perunat ovat kaliumia rakastava sato, lisää mahdollisuuksien mukaan lasillinen puutuhkaa neliömetriä kohden.

Tällaisen yksinkertaisen tekniikan avulla voit nopeasti, edullisesti ja tehokkaasti valmistella sivuston perunoiden kevään istutukseen. Toimii yhtä hyvin kuin mikä tahansa lannoite. Varsinkin jos kallista lantaa ei ole mahdollista tuoda maahan. Mitä temppuja sinulla on, jaa kokemuksesi kommenteissa?

Naapurin petunia kukkii kauniisti pallossa pakkasiin asti.