Lannoite valkosipulin istutukseen – laitan sen 1 kerran enkä ruoki sitä enää

Haluatko kasvattaa esimerkillistä talvivalkosipulia? Varmista, että annat hänelle riittävää ravintoa. Kerron sinulle yhdestä valkosipulin lannoitevaihtoehdosta, joka työskentelee ”Hurraa!” ja säästää paljon aikaa. Syö kerran – ja unohdin!

Millaisen ravitsemusaikataulun tulisi olla ennen talvea istutetulle valkosipulille: ruokavalion vivahteet

Talvivalkosipulin kehityssykli on omalla tavallaan mielenkiintoinen, epätavallinen ja sanelee omat säännöt:

  • Ennen talvea valkosipuli juurtuu eikä tarvitse vielä erityistä ravintoa. Päätehtävä, joka neilikan on suoritettava, on juurtua, jotta ne saavat hieman voimaa ja eivät tuhoudu (oi, eli mätää!) Talvella.
Valkosipulin taika sängyissä alkaa aikaisin keväällä
  • Keväällä, yhdessä ensimmäisen lämmön kanssa, lehtien nopea kasvu alkaa. Tämä on erittäin tärkeä prosessi.

Voit vastustaa: ”Mitä tekemistä sillä on höyhenten kanssa, jos olemme huolissamme vain päästä?”. Mutta juuri lehdet osallistuvat fotosynteesiin ja ruokkivat sipulia ravintoaineilla.

Tänä aikana valkosipuli tarvitsee lannoitteita ja ennen kaikkea typpeä, mikä stimuloi höyhenten kasvua. Mutta älä unohda kaliumia ja fosforia. Valkosipulin maanpäällisen ja maanalaisen osan on kehittynyt tasaisesti, jotta lopputuloksena saadaan kadehdittava sato.

valkosipulin istuttaminen
Ystävällinen kasvu on jokaisen puutarhurin unelma

Viimeiset 3 kuukautta valkosipulin ravitsemus on keskittynyt yhteen strategisesti tärkeään tehtävään: pään kasvattamiseen. Kalium ja fosfori auttavat meitä tässä.

Koko tämän ajan talvivalkosipuli ei tarvitse vain makroravinteiden kolmikkoa – typpeä, fosforia ja kaliumia. Vahvista immuunijärjestelmää ja tarjoa hyvää ravintoa hivenaineilla: esimerkiksi raudalla, magnesiumilla, rikillä. Valitettavasti puutarhurit unohtavat usein tämän lisäyksen valkosipulinsa pääruokavalioon.

Mutta löysin lannoitteen, joka täyttää täysin valkosipulin tarpeet ja jota on käytettävä vain kerran istutusta varten.

Pitkäkestoinen lannoite – ”laisille” kesäasukkaille, joilla on kunnianhimoa

Ostin Osmocot-lannoitetta petunioille astioissa. Mutta se on ihanteellinen myös talvivalkosipulin istuttamiseen, koska:

Osmokot - lannoitteet
  • Sen kaava on 11:11:18 + hivenaineet. Tällainen tasapainoinen koostumus täyttää täysin valkosipulin tarpeet koko kehitysjakson ajan.
  • Suosittelemani työkalu on suunniteltu 6-8 kuukaudeksi. Lisäksi se on todella pitkittynyt: rakeet eivät liukene, vaan vapauttavat vähitellen ravintoaineita.
Osmokot - lannoitteet

”Osmokot” toimii vain lämpimässä maaperässä. Talvella, kun kasvit eivät tarvitse mitään, hän vain makaa ja odottaa siivissä. Minusta se on ihanteellinen. Olen jo valmistanut Osmocoten laskeutumista varten. Onko Osmocat sinulle tuttu? Mitä ajattelit siitä? Kerro kommenteissa)


Kerää neuvoja: mitä istuttaa tulppaanien päälle, plus minun versioni

Kuinka ruokkia kurkkuja kasvua varten kasvihuoneessa – 5 kansanreseptiä