Kurpitsanpiippujen muotoileminen – Kurpitsat kasvavat nyt VALTIASTI!

Kurpitsa kuuluu kurpitsoihin, joten se kasvaa ripsissä. Kuten vesimelonin hoidossa, kurpitsan pensaat on muotoiltava. Jos otamme huomioon ”Muscat”-kurpitsan ja ”Spagetti”-kurpitsan, elokuun lopussa on tarpeen aloittaa ripsien nipistäminen hedelmän muodostumista ja kypsymistä varten. Nämä kaksi lajiketta kasvavat nopeimmin. Jos kasvatat suurihedelmäisiä kurpitsoja, sinun on muodostettava kasveja myöhemmin.

Oikean paikan valinta kurpitsan istuttamiseen

Toisin kuin muut melonit, kurpitsa on kylmää kestävä kasvi. Se kestää lämpötiloja jopa 10 ° C, mutta voimakkaasta ja kylmästä tuulesta kurpitsa voi pudottaa munasarjan.

Ihanteellinen paikka kurpitsan viljelyyn on tuulelta suojattu paikka, esimerkiksi talon takana. Kurpitsa on parasta istuttaa auringon valaisemaan paikkaan, kuuman auringon alla kurpitsaa on kasteltava runsaasti.

Piikan kasvupisteen puristaminen

Kurpitsan ripset ulottuvat aina aurinkoon, kasvavat etelään. Auringonvalon ja lämmön ansiosta kurpitsa voi levittää piiskat 3-4 metrin pituiseksi. Liian monta hedelmää on sidottu sellaisiin suuriin versoihin, eikä niillä ole aikaa kypsyä kauden loppuun mennessä. Siksi elokuun lopussa on tarpeen valita kaksi suurta hedelmää jokaisesta ripsestä ja leikata loput munasarjasta. Sinun on myös puristettava jokaista kurpitsan ripsiä jättäen 2-3 lehteä valittujen hedelmien jälkeen. Siten pensaan kasvupiste vaurioituu ja kaikki ravintoaineet toimitetaan hedelmille.

Jos syyskuun alussa on pakkasia, hedelmät on korjattava elokuun alussa. Kurpitsa ei siedä pakkasta, ja jos sinulla ei ole aikaa kerätä hedelmiä, niitä ei säilytetä.

Elokuussa sinun on kiinnitettävä huomiota kurpitsan munasarjan kokoon. Jos yhdelle ripselle on sidottu kaksi erikokoista kurpitsaa, sinun ei pitäisi leikata tällaista ripsiä, sinun on vain poistettava pienempi hedelmä.

Mitä tehdä, jos kurpitsassa ei ole munasarjoja: Oletko huomannut, että kurpitsassa ei käytännössä ole munasarjoja? Meidän on ryhdyttävä kiireesti toimiin. Mutta ensin sinun on selvitettävä, miksi näin tapahtuu.

Parhaat kurpitsalajikkeet

Jos sivustolla on paljon etanoita, sinun tulee kiinnittää huomiota Muscat-kurpitsa- ja Spaghetti-kurpitsalajikkeisiin. Näiden lajikkeiden hedelmät ovat keskikokoisia, varhain kypsyviä ja makeita, mutta paksukuorisia. Etanat eivät syö tällaista kurpitsaa, ja sato on turvallista.

Jos aiot kasvattaa kurpitsaa siemeniä varten, paras lajike on ”suurihedelmäinen” kurpitsa. Tämä lajike on kylmäkestävin. Hedelmien paino voi nousta 90 kiloon, joten siemeniä ja massaa on kerättävä paljon.

Jos kurpitsaa on säilytettävä pitkään, paras lajike on ”kovakuorinen” kurpitsa, sen säilyvyys kestää jopa 9 kuukautta.


Mansikoiden pintakastike, josta tulee paljon maukkaita marjoja

Isoäiti opetti minua säästämään punajuuria seuraavaan satoon asti.