Kurkkujen käsittely maidolla jodilla on resepti tuholaisten torjuntaan ja ruokintaan.

Kansanlääkkeistä löytyy usein kurkkujen käsittely maidolla jodin, soodan ja briljanttivihreän kanssa, mutta harvat tietävät, miksi niitä käytetään. Puhumme näiden ainesosien eduista ja jaamme niihin perustuvia parhaita reseptejä kasvien ruokkimiseen ja suojelemiseen taudeilta.

Riittävä määrä aurinkoa, säännöllinen kastelu, hedelmällinen maaperä ja tuholaisten ja tautien puuttuminen – tämä on avain rikkaaseen kurkkusatoon. Mutta usein jopa kokeneilla puutarhureilla on kysymyksiä siitä, kuinka ruiskuttaa kurkkuja sairauksiin, mitä valmisteita käytetään ruokinnassa ja missä määrin. Harkitse kansanlääkkeitä, joita käytetään ehkäisemään ja hoitamaan tunnetuimpia kurkkusairauksia.

Kurkkujen hoito sienitaudeista

Kurkut ovat herkimpiä sienitaudeille. Niitä ovat härmäsieni, juuri- ja harmaamätä, bakterioosi. Näiden sairauksien vaarana on, että ne vaikuttavat useisiin kasvin elintärkeisiin osiin kerralla, mikä johtaa sadon laskuun tai kasvien kuolemaan.

Tässä on yleisesti saatavilla olevia kansanlääkkeitä, joita voidaan käyttää hoitoon ja ehkäisyyn.

Jodihoito juurimätä vastaan

Juurimätän aiheuttajia ovat maaperässä elävät sienet, jotka lisääntyvät korkeassa kosteudessa. Mädäntä ilmenee taimien istutuksen jälkeen, kun juuret ruskeutuvat, alemmat lehdet kellastuvat ja munasarjat kuolevat. Tavallinen farmaseuttinen jodi auttaa selviytymään juurimädästä.

Kurkkujen käsittely jodilla suoritetaan laimealla liuoksella: jodi sekoitetaan kylmään veteen suhteessa 1:2 ja kasvien varret voidellaan 10-15 cm maasta. Hoito suoritetaan 3-4 päivän välein, kunnes taudin merkit häviävät.

Liuoksen valmistus kurkkujen syöttämiseksi jodilla

Kurkkujen käsittelyä maidolla jodilla pidetään tehokkaana. Tuotteen valmistamiseksi ota 1 litra maitoa, kefiiriä tai heraa, 1 rkl murskattua pyykkiä tai nestesaippuaa ja 30 tippaa jodia 10 litraa vesiämpäriä kohden.

Valmistettu liuos käsitellään kurkuilla maidolla ja jodilla 10 päivän välein. Tätä seosta käytetään ehkäisyyn.

Kurkkujen oikea-aikainen käsittely seerumilla ja jodilla auttaa suojaamaan viljelykasveja juurimädän leviämiseltä ja homesieniä ja bakterioosia aiheuttavien loisten itiöiden leviämiseltä.

Käsittely soodalla harmaamädästä

Harmaamätä on bakteeritauti, joka vaikuttaa kaikkiin kasvin elimiin. Se ilmenee harmaina tai ruskeina täplinä, jotka kasvavat ajan myötä ja peittävät kokonaan lehdet, hedelmät ja varret harmaalla pinnoitteella. Suuri määrä kosteutta edistää taudin kehittymistä.

Ruokasooda auttaa harmaahomeen kanssa. Valmistelu kurkkujen ruiskuttamiseksi sairauksista soodalla. Kurkkujen käsittely soodalla suoritetaan heikolla liuoksella (75 g soodaa liuotetaan 10 litran vesiämpäriin). Kasveja ruiskutetaan kolmen päivän välein.

Kurkkujen hoito Trichopolumilla bakterioosista

Kurkun bakterioosi tai kulmapilkku ilmaantuu korkean kosteuden olosuhteissa avopenkissä ja kasvihuoneissa, ilmenee ruskeina kulmikkaana täplinä lehdissä, sirkkalehdissä ja hedelmissä. Sairaus on erityisen vaarallinen kurkkujen kukinnan aikana.

Kurkkujen käsittely Trichopolumilla

Kasvien käsittelyyn käytetään ruiskutusta ja kastelua Trichopolum-liuoksella. Suihkutusta varten kaksi tablettia lääkettä liuotetaan 1 litraan vettä; kasteluun käytetään viisi tablettia 10 litran vesiämpäriin. Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä Trichopolum-tabletti asetetaan reikään ennen istutusta, ja muutama päivä istutuksen jälkeen se ruiskutetaan juuri valmistetulla liuoksella.

Kurkkujen käsittely kirkkaanvihreällä homeesta

Peronosporoosi eli homesieni on yksi kurkkujen vaarallisimmista sienitaudeista. Ensimmäiset oireet ilmaantuvat useimmiten kukinnan ja hedelmänmuodostuksen aikana kellertävänvihreinä täplinä lehden yläosassa ja harmaina, joissa on violetti sävy pohjassa.

Ajan myötä täplät lisääntyvät, ja lehdet muuttuvat hauraiksi ja murenevat. Tämän seurauksena hedelmien kehitys hidastuu, jo kypsyneet hedelmät menettävät makunsa.

Peronosporoosin vaarana on, että sienen itiöt voivat olla maassa useita vuosia ja saastuttaa kasveja vuosittain. Hoitoon käytetään vihreää. Valmisteeseen kuuluvan kuparin ansiosta liuos ei toimi vain antiseptisenä, vaan myös ruokkii kurkkuja.

Liuoksen valmistus ja kurkkujen käsittely briljanttivihreällä. Vihreän parantavat ominaisuudet.

Harvat ihmiset tietävät, että vahingoittuneet kurkut voidaan säilyttää. Jos sikiön iho on hieman vaurioitunut taudista tai tuholaisista, käsittele se varovasti briljanttivihreällä. Jos pinnalla on mätää tai hometta, se on ensin leikattava pois. Briljanttivihreällä käsitelty haava peitetään kalvolla ja sikiö voidaan säilyttää useita kuukausia.

Kurkkujen käsittely briljanttivihreällä suoritetaan seuraavalla liuoksella: 50 g ureaa, 2 litraa heraa ja 10 ml briljanttivihreää liuotetaan ämpäriin vettä (10 l), ruiskutetaan 10 päivän välein.

Ennalta ehkäisevänä ruiskutus toistetaan kolme kertaa kauden aikana kukinnan alkamisen jälkeen, kerran viikossa.

Kurkkujen pintakastike kasvihuoneessa ja avopellolla

Kurkut, kuten kaikki penkkikasvit, tarvitsevat pintakäsittelyä. Suosittelemme juurisidosten käyttöä (ravinteiden vieminen maaperään, juuren alle), niiden tehokkuus on paljon suurempi, koska aineet tunkeutuvat nopeasti juurijärjestelmään.

Lehtiruokinta (ruiskutus) on tärkeää tautien ja hyönteisten leviämisen ehkäisyssä.

Kurkkujen ruokinta jodilla

Voimakkaan antiseptisen vaikutuksen lisäksi jodi, jopa pieninä määrinä, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja stimuloi kasvien kasvua, lisää hedelmien satoa ja makua sekä edistää C-vitamiinin kertymistä. Pintakastikkeeksi lisätään muutama tippa tuotetta. laskeutuneeseen veteen kasteluun.

Kurkkujen kastelu jodilla ehkäisee myös härmän ja juurimätän kehittymistä. Jodia voidaan käyttää yhdessä maidon tai heran kanssa. Liuota tätä varten 30 tippaa alkoholijodia, 1 litra maitoa vesiämpäriin ja anna hautua.

Kurkkujen kastelu maidolla jodilla suoritetaan 10-14 päivän välein. Kurkkujen kypsennys ja ruokinta maidolla jodilla Hera sisältää fosforia, kaliumia ja typpeä, jotka edistävät maaperän hedelmällisyyttä. Ja suuri määrä laktobasilleja – maitotuotteiden olennaisia ​​​​komponentteja – auttaa torjumaan loissieniä (homeen aiheuttajat, myöhäisrutto). Siksi on toivottavaa ruokkia kurkkuja heralla useita kertoja kauden aikana.

Kurkkujen päällystys viherkasveilla

Kurkkuja kannattaa käsitellä kiiltävänvihreällä paitsi silloin, kun kurkun lehtiin ilmestyy keltaisia ​​tai ruskeita pilkkuja, myös ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Lisää ruiskutusta varten 5 ml briljanttivihreää ämpäriin lämmintä vettä (puolen pullon sisältö). Tautien torjunnan lisäksi briljanttivihreä pintakäsittely edistää kuparin kertymistä maaperään, mikä on erityisen tärkeää suoisilla alueilla.

Tämä mikroelementti parantaa kasvien aineenvaihduntaa, edistää klorofyllin muodostumista, nopeuttaa hedelmien kehitystä. Liuoksen valmistamiseksi 10 litraan kylmää vettä lisää 10 tippaa briljanttivihreää. Kastele kurkut ensimmäisten lehtien ilmestymisen jälkeen 2 viikon välein.

Kurkkujen ruokinta soodalla

Ruokasooda on yksi hyödyllisimmistä ja edullisimmista kurkkulannoitteista. Se suojaa kasveja sienitaudeilta, mikrobeilta, hyönteisiltä, ​​lisää tuottavuutta ja parantaa hedelmien makua. Kurkkujen käsittely soodalla suoritetaan kirvojen ilmaantumisen ja härmän kehittymisen estämiseksi. Valmista tuote 5 litraan lämmintä vettä lisäämällä 1 rkl. l. kasviöljy, 1 rkl. ruokasoodaa ja 1 tabletti asetyylisalisiinihappoa (Aspirin-C). Ruiskutetaan valmiilla liuoksella kerran kuukaudessa auringonlaskun jälkeen tai pilvisellä säällä kasvien palovammojen todennäköisyyden vuoksi.

Kurkkujen kastelu soodalla ruokkimiseen ja sairauksilta suojaamiseen

Kurkkujen kastelu soodalla alkaa, jos munasarjoihin ilmestyy karuja kukkia. Seoksen valmistamiseksi liuotetaan 2 ruokalusikallista soodaa 10 litraan vettä, kastele kurkut muutaman päivän välein.

Kurkkujen käsittely jodilla, maidolla, soodalla ja briljanttivihreällä on erittäin suosittua ainesosien saatavuuden ja laajan vaikutusalueen vuoksi. Harvat kaupasta ostetut tuotteet voivat ylpeillä samanaikaisesti ruokkimalla ja suojautumalla sairauksia vastaan. Kansanlääkkeiden käyttäminen oikeissa suhteissa auttaa sinua kasvattamaan suuren sadon ja säästämään kalliiden lääkkeiden ostossa.

Kurkkujen istutus avoimeen maahan: Ensi vuonna istutan kurkut tällä tavalla

Kuinka peittää pionit ja hostat talveksi