Kuinka saada hyvä mansikasato – suurimman mahdollisen marjasadon salaisuudet.

Pieniä salaisuuksia kesäasukkaille hyvän mansikkasadon saamiseksi. Jotta mansikat miellyttäisivät joka päivä koko kesäkauden, sivustollesi on istutettava viidestä seitsemään mansikkalajiketta.

Joka vuosi sinun on istutettava yksi lajike ja poistettava vanhimmat pensaat, koska keskimäärin yksi mansikkapensas pystyy kantamaan hedelmää täydellisesti ja tuomaan hyvän sadon enintään neljän tai viiden vuoden ajan. Jotta tämä vaikuttaisi kivuttomasti mansikkasatoon, istutetaan joka vuosi uusi lajike ja mieluiten mansikkapenkit sijoitetaan eri paikkoihin.

Hyvin tärkeä multaa kasvit, ilman tätä iso mansikasato ei ole mahdollista. Neulat soveltuvat hämmästyttävän mansikoiden multaamiseen, ne suorittavat useita hyödyllisiä tehtäviä: ne säilyttävät ja säilyttävät kosteutta, suojaavat kasveja taudeilta ja tuholaisilta, ja myös ne itse mätänevät ja lannoittavat mansikoita pitkän ajan kuluessa. Jos ei ole mahdollista saada neuloja ja peittää maata sillä, niin heinää, leikattuja kasveja ja leikattuja rikkaruohoja voidaan käyttää näihin tarkoituksiin. Syksyllä se voi olla pudonneita lehtiä tai jopa itse mansikan kaukaisia ​​versoja.

Nuorissa, enintään vuoden ikäisissä kasveissa silmut on poistettava, koska pensaan on kehitettävä hyvä juuristo ja kehittyvä kunnolla, kukkien ja marjojen muodostuminen on tässä toisella sijalla, koska tällainen kasvi kantaa hedelmää, joka tapauksessa huono. Mutta jos kasvin annetaan kehittyä hyvin, kulttuuri miellyttää toisena olemassaolovuonnaan hyvällä, rikkaalla, laadukkaalla sadolla.

Jos mansikat on multaa, tämä yksinkertaistaa huomattavasti kastelutarinaa. Mansikat pitävät kovasti vedestä. On suositeltavaa suorittaa runsas kastelu keväällä, kun pensaat ovat vasta alkamassa, kukinnan aikana (on tärkeää tietää, että kukinnan aikana kasveja on käsiteltävä mahdollisimman huolellisesti, kasteltava vain juuren alla, jotta silmut eivät lennä ympäri), sekä hedelmän ja syksyn aikana.

Jos mansikkasänkyä ei ole multaa, joudut kastelemaan sänkyä mansikoilla kolmen päivän välein tai jopa useammin. Ja yksi välttämättömistä edellytyksistä hyvän mansikkasadon saamiseksi on asianmukainen kastelu. Sen ei pitäisi olla paljon (ylimääräisellä vedellä marjoista tulee vetisiä ja mauttomia), eikä vähän (veden puutteessa marja kasvaa pieneksi).

Hyvän sadon saamiseksi mansikoita on tietysti ruokittava, hän rakastaa lannoitteita erittäin paljon. On tarpeen ruokkia sitä vähintään neljä kertaa vuodessa – keväällä, pensaiden muodostumisen aikana; kukinnan aikana; kun mansikat kantavat hedelmää syksyllä.

Voit ruokkia marjaa mineraalilannoitteilla sekä orgaanisilla lannoitteilla, esimerkiksi ruohoinfuusiolla, biohumusilla tai tavallisella tuhkalla.

Biohumusinfuusio valmistetaan hyvin yksinkertaisesti – laimenna lasillinen biohumusta kymmeneen litraan puhdasta vettä, anna hautua 24 tuntia.

Yrtti-infuusion valmistamiseksi ämpäri on täytettävä kokonaan ruoholla ja kaada siihen lämmintä vettä, anna sen hautua pimeässä paikassa noin neljä päivää.

Tuhkaa tulee ripotella pensaiden alle jokaisen sadonkorjuun jälkeen.

Mansikat ovat hyvä sato – vaatii viiksien oikea-aikaista leikkaamista. On erittäin tärkeää poistaa mansikoista viikset, koska ne vetävät itseensä mahdollisimman paljon energiaa ja marjat kasvavat mauttomia, vetisiä ja säilyvät erittäin huonosti. Paras ratkaisu olisi poistaa mansikoiden viikset kukinnan aikana, on parasta poistaa viikset saksilla tai litteillä leikkurilla, ei ole toivottavaa vetää käsiäsi, koska voit vahingoittaa pensasta tai, mikä vielä pahempaa, sen juurijärjestelmää.

On tarpeen suojata mansikoita tuholaisilta. Tämä on välttämätöntä, jos mietit, kuinka saada hyvä mansikasato. Keväällä peitemateriaali auttaa tässä – se ei auta tuholaisia ​​pääsemään mansikoiden lähelle. Mansikoille on suositeltavaa istuttaa voimakkaasti tuoksuvia kasveja, esimerkiksi valkosipulia, sipulia, kehäkukkasia – ne pelottelevat tuholaisia ​​pois marjoista. Mansikoiden hoidossa ei ole mitään vaikeaa; sellaisella huolella mansikat palkitsevat jokaisen puutarhurin hyvällä sadolla!

Mitä ei voida istuttaa puutarhaan porkkanoiden jälkeen

Perennoja kauniilla lehdillä: 10 parasta puutarhakasvia