Kuinka ruokkia sisäkukkia – siksi valitsen vetyperoksidin

Katsoin välinpitämättömästi kaikkia vihreitä huonekasveja. Mutta ilmeisesti ennemmin tai myöhemmin jokainen kotiäiti tulee tekemään asunnosta mukavamman. Nyt keittiötäni koristaa kaksi kaunista siemenistä kasvatettua avokadovauvaa. Nyt tiedän kuinka ruokkia sisäkukkia ja miten niitä parhaiten hoidetaan.

Ystäväni neuvoi minua aloittamaan yksinkertaisimmalla, mutta tehokkaimmalla apteekkilääkkeellä. Kuten kävi ilmi, tämä on tavallinen vetyperoksidi, jota todennäköisesti löytyy kodistasi. Ja kuinka sitä tarkalleen käyttää, kerron lisää.

GREEN HUONE KASVILLA

Vetyperoksidiliuos soveltuu erilaisiin tarkoituksiin. Ensinnäkin sitä voidaan käyttää lehtien ja maaperän desinfiointiin. Toiseksi apteekki soveltuu kasvien siementen käsittelyyn. Lisäksi peroksidia käytetään usein estämään mätää.

kuinka ruokkia huonekasveja

Uskotaan, että tällainen huonekasvien käsittely johtaa usein kukkimiseen ja sairauksien todennäköisyys vähenee. Jos päätät käyttää vetyperoksidia, muista, että vain 3-prosenttinen liuos on sallittu.

Kuinka käyttää vetyperoksidia

Apteekkia voidaan käyttää eri tavoin. Käytä sitä esimerkiksi sisäkasvien kasteluun. Sadevesi toimii tähän parhaiten. Mutta jos et saa sitä, käytä tavallista vettä ilman klooria. Laimenna 2 rkl. l. vetyperoksidia 1 litraan vettä ja sekoita huolellisesti. Kastele sitten vihreää ystävääsi sinulle tavalliseen tapaan.

kuinka ruokkia huonekasveja

Jos haluat käsitellä maaperää, laimenna 3 ml peroksidia 1 litraan vettä. Lisäksi apteekkituotteella voidaan ruiskuttaa kasveja. Tässä tapauksessa liuoksen suhteet pysyvät samoina, mutta sinun on lisättävä siihen ripaus sokeria. Suihkuta sisäkasveja ulkopuolelta. Älä kuitenkaan unohda varsia. Tämän seurauksena vihreiden ystävienne ulkonäkö paranee merkittävästi.

kuinka ruokkia huonekasveja

Sisäkasvit on muun muassa suojattava tuholaisilta. Esimerkiksi kääpiöt, hämähäkkipunkit, kärsäiset ja muut. Älä lisää tätä varten sokeria, vaan 40 tippaa jodia valmistettuun liuokseen. Kuvaamaamme ratkaisua suositellaan käytettäväksi enintään 1 kerran 4-5 päivässä.

Annostus

Vetyperoksidin annoksen kanssa tulee olla varovainen. Sinun on ymmärrettävä, mihin tarkoitukseen aiot käyttää sitä. Esimerkiksi päivittäiseen kasteluun riittää vain pari tippaa litraa vettä kohti. Jos haluat desinfioida siemenet ennen istutusta, apteekkia ei voi laimentaa. Mutta tämä kohde on merkityksellisempi vihannesten istuttamiseksi puutarhaan. Samassa tapauksessa voit valmistaa maaperän. Tätä varten tarvitset 1 pullon peroksidia ja 5 litraa vettä.

kuinka ruokkia huonekasveja

Sisäkasvien lannoitus

Vetyperoksidi on yleinen lääke sisäkasveille. Tosiasia on, että se sisältää kasvun ja kukinnan kannalta tärkeitä hivenaineita. Siksi sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä lannoitetta, jos aloitat peroksidin käytön. Ole varovainen, koska liiallinen lannoite voi päinvastoin vahingoittaa kasvia.

kuinka ruokkia huonekasveja

On hienoa, että näin yksinkertainen apteekkihoito voi parantaa huonekasvien kuntoa ja ulkonäköä. Ja kaikki tämä kuluttamatta ylimääräisiä erikoislannoitteita ja pintakäsittelyä. Lisäksi kokeneet puutarhurit vakuuttavat, että peroksidin tulos on havaittavissa hyvin pian.

Mietin, oletko koskaan käyttänyt vetyperoksidia sellaisiin tarkoituksiin? Jaa kokemuksesi kommenteissa!

Kaalin ruokinta istutuksen jälkeen: tuhka ja hiiva

Kurkun siementen istutuksen ehdot taimille. Sadonkorjuu toukokuussa!