Kuinka ruokkia porkkanoita elokuussa

Elokuu on tämän sadon maaliviiva, koska juuri elokuussa porkkana kasvattaa aktiivisesti juurisatoa varastoimalla siihen ruokaa ja mehuja. Puhutaan porkkanoiden ruokinnasta elokuussa Elokuun ensimmäinen vuosikymmen on optimaalinen aika tehdä porkkanoiden viimeinen, ratkaiseva ruokinta: oikeiden elementtien ansiosta juurikasvit kasvavat tasaisesti, ”kauniiksi”, suuriksi, mehusiksi.

Kalium ja fosfori ovat vastuussa porkkanoiden koosta ja muodosta. Muuten, kalium vaikuttaa edelleen vihannesten sokerien lisääntymiseen, joten ruokinta näillä alkuaineilla on kaksinkertainen. Typpi on nyt kielletty, koska se edistää terveiden, smaragdilehtien muodostumista, ja porkkanoiden suhteen ja jopa 3-4 viikkoa ennen sadonkorjuuta tämä on täysin hyödytöntä.

Kuinka ruokkia porkkanoita elokuussa? Suosituimmat reseptit

1. Porkkanoiden lannoitus tuhkalla elokuussa

Kaikkien suosikki Cinderella – puutuhka tulee tarpeeseen. Jos porkkanakärpänen on voittanut, ”jauheta” käytävät, löysää ja kastele petti. Tuhka karkottaa hyönteisiä.

Voit käyttää tuhkatinktuuria: kaada 2 kupillista puutuhkaa ämpäriin kiehuvaa vettä ja jätä päivä. Kaada sitten porkkanat saadulla infuusiolla.

Tuhka on mestari kasvien ravintoaineiden sisällössä, se ei ainoastaan ​​​​ravitse maaperää, vaan myös deoksidoi sen ja muuttaa happamuuden lähemmäksi neutraalia.

2. Boorihappo

Boorihappo tekee makeista porkkanoista. Laimenna pussi (10 g) litraan kuumaa vettä ja kaada sitten liuos vesiämpäriin. Suihkuta kasveja latvojen päälle tuloksena olevalla seoksella: boori edistää sokerien kertymistä juurikastoon.

3. Kaliummonofosfaatti

Vanha kunnon kaliummonofosfaatti olisi loistava vaihtoehto tuhkalle. Laimenna lannoite pakkauksen ohjeen mukaan ja syötä porkkanat.

Jos puutarhassasi kasvaa myöhään kypsyviä porkkanalajikkeita, jotka poimit myöhään syksyllä, ota aikaa pintakastikkeen käyttöönotolla. Ei ole liian myöhäistä tehdä se edes elokuun 20. päivänä. Olet myös kiinnostunut tietämään, milloin porkkanat kaivetaan.

Mansikoiden kasteleminen kukinnan aikana – 3 todistettua reseptiä mansikoiden ruokkimiseen.

Hankala tapa kasvattaa asterien taimia ilman vaivaa.