Kuinka ruokkia mansikoita syksyllä | Kaunis koti ja puutarha

Oikea-aikainen syksyinen mansikoiden (puutarhamansikoiden) pintakäsittely on avain hyvään satoon ensi kaudella. Kerromme tämän päivän materiaalista, mitä lannoitteita valita, orgaanisia tai mineraalilannoitteita, ja kuinka niitä levitetään oikein.

Mansikoiden syksyinen pintakäsittely voidaan suorittaa syyskuusta lokakuuhun yhdistämällä se lehtien karsimiseen. Samaan aikaan joidenkin lannoitteiden käyttöönotto syyskuun jälkeen ei ole toivottavaa, koska. tämä voi heikentää kasvien talvikestävyyttä.

Orgaaniset lannoitteet mansikoiden syksyn ruokinnassa

Orgaanisina lannoitteina pintakäsittelyyn käytetään useimmiten mansikoita. lintujen ulosteet, laimennettuna vedellä 1:15-20. Seosta vaaditaan 2 päivää ja pensaiden väliin levitetään uria. Infuusiota ei saa missään tapauksessa päästää lehtiruusukkeen sisään.

Lintujen jätökset ovat melko aggressiivinen lannoite, joka voi polttaa kasvien juuria, joten sitä ei tule levittää maaperään kuivassa muodossa. Peitteen päälle kastelu on yhdistettävä runsaaseen kasteluun.

Kasveihin vaikuttavan suotuisan vaikutuksen lisäksi lintujen ulosteet auttavat palauttamaan mikroflooran ja maaperän happamuuden. On kuitenkin muistettava, että tämän orgaanisen lannoitteen yliannostus edistää nitraattien kertymistä.

Pidän mansikoista ja kevätesikko. Halutun pitoisuuden lannoitteen saamiseksi on tarpeen kaataa 1 osa valmiista mullein-infuusiota 10 osalla vettä. Jos maaperä vaatii sitä, voit lisätä jokaista 10 osaa kohti mulleinia 1 osan hiiltä. Liuosta on pidettävä lämpimänä noin vuorokausi, jonka jälkeen sitä voidaan käyttää mansikkapenkissä (1 litra per 1 pensas).

Vaihtoehto mulleinille voi olla lannan liete, laimennettuna vedellä 1:8. Liuosta on infusoitava noin 2 päivää ja sen jälkeen saa käyttää enintään 1 litra kutakin mansikkapensasta kohden.

Jotkut puutarhurit multaa käytävät mätäneillä lehmän lantajoka hajoaa useiden vuosien aikana ja tarjoaa kasveille ravinteita.

Älä missään tapauksessa ruoki kasveja tuoreella lannalla, koska sen hajoamisen aikana vapautuu metaania ja ammoniakkia, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti kasveihin

Voidaan käyttää myös orgaanisena lannoitteena nokkosen infuusiojoka sisältää runsaasti typpeä, kaliumia ja rautaa. Tämän rikkaruohon infuusion valmistamiseksi suuri astia täytetään 2/3 nokkosilla, jotka täytetään vedellä, jolloin jää vähän tilaa säiliön reunaan käymiselle. Nokkosta vaaditaan 7-10 päivää, laimennetaan sitten vedellä 1:10 ja kasvit kastellaan juuren alle.

Voit lisätä ylimääräistä leipää nokkosen varsiin infuusiota varten. Tällainen pintakäsittely auttaa kasveja muodostamaan terveitä versoja, ja myös merkittävän kaliumpitoisuuden vuoksi parantaa tulevan sadon makua.

Lokakuun lopussa on suositeltavaa ruokkia kasveja fosforilla ja kaliumilla. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää monimutkaisia ​​valmisteita. Voinko – puutuhka. Sitä käytetään kuivassa muodossa, lannoittamalla maaperää kasvien juurella tai lisäämällä tuhkaa kaivamiseen syksyn sänkyjen valmistelun aikana (enintään 1 kuppi tuhkaa 1 neliömetriä kohti).

Tämä menetelmä auttaa suojaamaan kasveja edelleen tietyiltä tuholaisilta ja toimii ennaltaehkäisevänä aineena harmaan mädäntymisen estämiseksi.

Voit myös kokata tuhka-infuusio (100-150 g tuhkaa liuotetaan 10 litraan vettä ja kunkin pensaan alle lisätään enintään 0,5 litraa).

syötä mansikoita syksyllä

lehtipuiden tuhka sisältää enemmän kaliumia ja havupuiden tuhka enemmän fosforia

Syksyllä jotkut puutarhurit levittävät niitettyä ruohoa ilman siemeniä penkkeihin mansikkapensaiden väliin sekä pilkotut lupiinin varret ja lehdet ripottelemalla niitä pienellä kerroksella maata tai hiekkaa. Nämä talvella hajoavat kasvit rikastavat maaperää hyödyllisillä aineilla.

Jos olet myöhässä syksyn pintakäsittelyn käyttöönotosta, on parempi lykätä sitä ensi vuodelle, koska ylimääräinen typpi voi estää kasveja valmistautumasta talveen ja sen seurauksena ne yksinkertaisesti jäätyvät.

Mineraalilannoitteet mansikoiden syksyn ruokinnassa

Jos jostain syystä jouduit luopumaan orgaanisesta lannoituksesta, mineraalilannoitteista voi tulla vaihtoehto. Niitä käytetään sekä kuivana että laimennettuna. Joka tapauksessa niiden käyttö on yhdistettävä kasteluun.

syötä mansikoita syksyllä

kaliumsuolaa laimennettuna suhteessa 20 g/10 litraa vettä, superfosfaatti – 10 g / 10 litraa vettä. Näitä lannoitteita saa levittää vain rivien välissä.

Juuren sidontaa varten 2 ruokalusikallista voidaan liuottaa 10 litraan vettä. nitrofossi ja 20 vuotta kaliumsuolaa. Tee yhden pensaan alle enintään 1 litra liuosta.

Nitrophoscu voidaan käyttää myös puutarhamansikoiden istuttamiseen. Tässä tapauksessa jokaiseen kuoppaan voidaan lisätä noin 40 g lannoitetta. On tärkeää, että juuret eivät joudu kosketuksiin rakeiden kanssa, muuten kasvit voivat palaa.

syötä mansikoita syksyllä

Jotkut mineraalilannoitteet voidaan sekoittaa orgaaniseen aineeseen. Esimerkiksi toinen vaihtoehto syksyn ruokinnassa voi olla sekoitus laimennettua lehmänherne (1 litra 10 litraa vettä kohti), superfosfaatti (2 ruokalusikallista) ja puutuhka (1 lasi).

Voit myös sekoittaa 2 rkl. nitroammophosic 1 lasilla tuhka (tämä määrä riittää ruokkimaan 1 neliömetriä sänkyä).

Nestemäistä pintakastiketta ei ole toivottavaa tehdä myöhemmin kuin syyskuussa.

Tai voit mennä yksinkertaisin tapa ja käyttää syyskuun alussa Kemiran syksy tai mikä tahansa monimutkainen mansikoiden lannoite (ohjeiden mukaan).

Syksyinen pintakäsittely on ehkä vuoden tärkein, sillä sen avulla hedelmöittyneet mansikkapensaat voivat toipua ja talvehtia miellyttääkseen sinua jälleen ensi kaudella runsaalla sadolla.

syötä mansikoita syksyllä

Kuinka istuttaa talvivalkosipulia. Naapurit istuttavat nyt aivan kuten minä.

Säilytän porkkanoita asunnossa koko talven ja ne eivät pilaannu. Jakamassa tietäni