Kuinka ruokkia mansikoita | Kaunis koti ja puutarha

Jotkut kesäasukkaat uskovat, että puutarhamansikat voivat kasvaa ilman toistuvaa lannoitusta. Itse asiassa mansikoiden ruokinta on välttämätön prosessi, jos puutarhurille on tärkeää saada sato, joka miellyttää sekä kesää että talvea.

Kuinka lannoittaa mansikoita oikein

Erilaisten mansikoiden lannoitteiden lisääminen maaperään tulee suorittaa kasvin tarpeiden mukaisesti. Jos et noudata perussääntöjä, lannoitteet ovat hyödyttömiä.

Esimerkiksi kukinnan aikana ei ole järkevää ruokkia typpi-, kalium- tai fosforipohjaisia ​​lannoitteita. Ja mansikoiden lannoite syksyllä, ja jopa kiinteässä muodossa, antaa kasveille mahdollisuuden saada riittävästi ravinteita tulevaisuutta varten.

Jopa asianmukaisella ja täydellisellä hoidolla kasvien pensaat vanhenevat ja rappeutuvat, joten ne on siirrettävä. Heti kun tulee hetki, jolloin marjojen koko pienenee huomattavasti ja pintakäsittely ei auta, tämä tarkoittaa, että on aika siirtää. Tietenkään ei pidä unohtaa mansikoiden lannoitteita uuteen paikkaan istutettaessa. Ihanteellinen ruokintavaihtoehto tällä hetkellä on mansikoiden orgaaninen lannoite. Tällä hetkellä jokainen kesäasukas päättää itse, kuinka ruokkia mansikoita: lantaa, humusta tai humusta.

Jos pensaat istutettiin syksyllä tai aikaisin keväällä, mansikoiden pintakäsittelyä keväällä ei tarvita. Hän saa tarpeeksi ravinteita, jotka olivat lannoitteessa istutuksen aikana. Ensimmäisen kerran mansikoita voi lannoittaa keväällä seuraavana vuonna istutuksen jälkeen.

Marjasta tulee poistaa viime vuodesta jääneet roskat ennen mansikoiden lannoitusta keväällä. Vanhat lonkerot ja lehdet, puiden pudonneet lehdet voivat olla sairauksien lähde. Sadonkorjuun jälkeen maaperä on multaa. Tätä tarkoitusta varten voit käyttää sekä sahanpurua että sammalta. Ajan myötä multa mätänee ja muuttuu humukseksi.

Ihanteellinen vastaus kysymykseen: kuinka ruokkia mansikoita keväällä, on vastaus – orgaaninen lannoite. Ravinneseos on parasta tehdä lannasta tai jätöksestä. Tätä varten ne on laimennettava veteen suhteessa 1:15 lannan ja 1:30 kanan ulosteiden osalta. Ja anna asettua pariksi viikoksi. Kun asetettu aika on kulunut, seokseen on lisättävä tuhkaa tai ureaa. Niiden määrä määritetään seuraavasti: tuhka – puoli lasia 10 litraa seosta kohti, urea – 1 tulitikkurasia samalle tilavuudelle liuosta. Pensaat on tarkoitus kastella sellaisella lannoitteella ensimmäisten silmujen ilmestymisen jälkeen.

Puutarhan mansikkakasvien lannoitus keväällä ja syksyllä lisää satoa ja nopeuttaa marjojen kypsymistä.

Kuinka lannoittaa mansikoita

Rehuaineet voidaan luokitella kahteen ryhmään: mineraali- ja orgaaniset. Jokaisella näiden kahden ryhmän lannoitteella on oma aikansa levittää maaperään.

Typpipitoiset lannoitteet auttavat kasvattamaan marjojen kokoa ja parantamaan niiden makua, jos pintakäsittely suoritetaan keväällä. Jos mansikoita ruokitaan syksyllä saman aineen avulla, on mahdollista lisätä seuraavan kauden satoa.

Tuhkaa käytetään kahdesti kauden aikana mansikoiden lannoitteena. Ensimmäinen ruokinta on suoritettava keväällä. Toinen mansikoiden ruokinta syksyllä puutuhkalla olisi varsin sopiva. Lisäksi tuhkaa voidaan levittää sekä kuivana että veteen laimennettuna.

Orgaaniset lannoitteet parantavat maaperän laatua ja kyllästävät sitä ravinteilla. Siksi kysymys: onko mahdollista lannoittaa mansikoita lannalla – ei pitäisi syntyä. Se on mahdollista ja jopa välttämätöntä. Sitä on kuitenkin käytettävä varoen. Muista laimentaa vedellä ja vedellä tarkalleen maassa, jotta lehdet eivät polta.

Toinen orgaaninen lannoite on kananlanta. Mansikoiden kananlannan lannoitusmenetelmää koskevat samat vaatimukset kuin lantaa. Vain ne lisääntyvät vahvistettuina, koska tämän aineen pitoisuus on suurempi.

Toinen tapa vaikuttaa marjojen satoon on ruokkia mansikoita hiivalla. 1 kg painava pakkaus elävää hiivaa on laimennettava veteen, jonka tilavuus on 5 litraa. Pensaan alle on kaadettava puoli litraa tällaista liuosta. Samanlainen toimenpide suositellaan suoritettavaksi kahdesti kevät-kesän aikana.

Pintakastike kaliumlannoitteilla, kuten urealla, antaa marjoihin runsaasti sokeria. Ilman näitä aineita kasvit kuihtuvat ja saattavat kadota kokonaan syksyyn mennessä. Mutta ylimääräinen kalium ei anna hyvää vaikutusta, koska hedelmät muuttuvat vetisiksi ja mauttomia.

Jokainen kesämökin omistaja päättää itse parhaan tavan lannoittaa mansikoita. Vain kaikessa, mitä sinun on tiedettävä, äläkä liioittele sitä mansikoiden oikean lannoituksen suhteen.

Mansikoiden syksyinen pintakastike

Syksy on aikaa, jolloin puutarhureilla on paljon työtä valmistaakseen mansikoita ensi vuodelle. Maaperän löystymisen, lehtien korjuun ja viiksien lisäksi tärkeä asia on mansikoiden ruokinta talveksi.

Päättääksesi, kuinka mansikoita lannoittaa syksyllä, sinun on muistettava kaikki, mitä ruokittiin muina kuukausina. Mikä tahansa näistä toimii. Ja on parempi käyttää kiinteitä pintasidoksia, jotta saavutetaan pitkäaikainen tulos. Koska vaikutusta tarvitaan vasta muutaman kuukauden kuluttua.

Parempi kuin mansikoiden ruokinta syksyllä on luomua. Lisäksi se voidaan yhdistää suojaaviin pensaisiin talveksi. Voit lämmittää kasveja oljella, turpeella tai kompostilla, jotka asetetaan pensaiden alle tai niiden päälle. Joten mansikat kestävät hyvin huonoa säätä ja imevät hyödyllisiä hivenaineita, jotta ne voidaan antaa uudella kaudella herkullisten marjojen muodossa.

Revin tomaatit juuristani, ja naapuri tämän nähdessään nuhteli minua ja käski minun tehdä seuraavan kerran toisin

Kurkkujen kastelu hyvän sadon saavuttamiseksi: Anoppini resepti