Kuinka ruokkia liljaa toukokuussa muodostamaan suuri määrä silmuja

Lilja on sipuli, jota arvostetaan sen ylellisen kukinnan ja valtavan lajikevalikoiman vuoksi. Ei vain loisto, vaan myös kukinnan kesto riippuu suoraan maaperän kyllästymisestä tarvittavilla makro- ja mikroelementeillä. Liljoja on ruokittava oikein kausiluonteisilla lannoitteilla.

Ruokinnan tarkoitus

Liljojen ruokinta toukokuussa on välttämätöntä lajikkeesta riippumatta, mutta lannoitteisiin ei pidä jäädä, ne voivat sekä auttaa että vahingoittaa kasvia. Kevään lopussa levitetään lannoitteita suuren määrän silmujen muodostamiseksi kantaan ja kirkkaampien kukkien kehittämiseksi.

Kuinka ruokkia liljaa toukokuussa

Fosforia ja typpeä sisältävät lannoitteet toimivat optimaalisesti. Mineraalipinnoitteena atsofossi on osoittautunut hyvin, sillä on ihanteellinen typen ja fosforin suhde toukokuun pintakäsittelyyn. Maatalouskemikaalien rinnalla otetaan käyttöön myös orgaanisia yhdisteitä, erityisesti liljat reagoivat hyvin puutuhkaan ruokitukseen.

Koostumuksen valmistelu

Mineraalikoostumus valmistetaan liuottamalla 15 g atsofossia 10 litraan lämmintä vettä. Lämpimässä vedessä fosforikomponentti liukenee paremmin kuin kylmässä vedessä. On tärkeää, että vesi ei ole kuumaa, muuten typpi haihtuu voimakkaasti. Puutuhka liuotetaan veteen suhteessa 1 kuppi 10 litraa vettä kohti.

Hakemuksen säännöt

Azofos osallistuvat:

  • kuivassa muodossa, suhteessa 15 g 1 neliömetriä kohti. m, rakeiden istuttaminen maaperään 3-5 cm syvyyteen;
  • liuoksen muodossa, nopeudella 10 litraa ravinnekoostumusta 1 neliömetriä kohti. m sänkyä liljoilla.

Liuosta tulee sekoittaa ennen levittämistä, jotta sedimentti nousee pohjasta.

Atsofossin levittäminen nestemäisessä muodossa on parempi kuin pintakäsittely. Liuos kyllästää maakerroksen, jolloin lannoite kulkeutuu tasaisesti juurille.

Puutuhka levitetään nestemäisessä ja kuivassa muodossa:

  • puutuhkaa sisältävä liuos levitetään kerran, yhdessä kastelun kanssa tai kuivassa muodossa, määränä 250 g tuhkaa 1 neliömetriä kohti. m kukkaistutukset;
  • kuivaa pintakäsittelyä varten tuhkat levitetään kukkien ympärille, peitetään silppurilla 5 cm:n syvyyteen ja kastellaan varovasti tippuvalla vedellä ravinteiden pääsyn helpottamiseksi juurille.

Käyttötiheys

Toukokuun pintakäsittely suoritetaan kerran, noin kuukauden toisella puoliskolla, kun taimet saavuttavat 10 cm:n pituuden. Se tunkeutuu nopeasti juuriin ja sipuleihin ja kyllästää kasvin tarvittavilla ravintoaineilla.

liljan ruokinta

Mitä lisätä lannoitteisiin, jos lilja kasvaa huonolla maaperällä

Liljojen tarve tiettyihin lannoitteisiin riippuu suurelta osin kukkapenkin maaperän laadusta. Jos kasvi istutetaan hedelmällisille, levänneille maille, voit kieltäytyä toukokuun pintakäsittelystä. Muissa tapauksissa liljojen ruokintaa ei pidä jättää väliin. Jos liljojen kasvattamiseen tarkoitetun kukkapenkin maaperä on huonoa hiekkaista tai hiekkaista savea, kosteus pysyy siinä huonosti ja paristot huuhtoutuvat sillä.

Lannoitteiden käytön tehokkuuden lisäämiseksi on tarpeen muuttaa maaperän mekaanista koostumusta. Siksi pintakäsittelyn kanssa lisätään sapropelia tai jokilietettä 6-7 kg neliömetriä kohti. m. Kun olet tehnyt maaperän, sinun on löysättävä se huolellisesti mahdollisimman syvälle vahingoittamatta liljojen juurijärjestelmää. Irrotuksen lopussa on tarpeen kastella ja välittömästi multaa orgaanisella aineella (silputtu olki tai heinä, vasta leikattu ruoho, sahanpuru, humus).

Köyhillä raskailla savimailla päinvastoin on vähän ilmaa ja paljon kosteutta, jota kasvit eivät pysty imemään. Maaperän mikro-organismit kehittyvät huonosti tällaisissa maaperässä, ja liljoille saatavilla olevat ravinteet pidetään minimissä. Kuivatessaan tällaiset maaperät muodostavat tiheän kuoren.

Liljojen mineraaliravitsemuksen parantamiseksi hionta suoritetaan yhdessä pintakäsittelyn kanssa. Hienojakoista hiekkaa lisätään muuttamaan maaperän mekaanista koostumusta nopeudella 10 kg neliömetriä kohti. m, jonka jälkeen irrotetaan 5 cm:n syvyyteen. Irrotuksen jälkeen levitetään orgaanista multaa, joka estää maankuoren muodostumisen ja parantaa pintamaan ilmanvaihtoa.

Milloin kurpitsa poistetaan puutarhasta lähiöissä, Uralilla ja Siperiassa?

Miksi leikata lehtiä kurkuista?