Kuinka ruokkia kurkkuja kasvua varten kasvihuoneessa – 5 kansanreseptiä

Unelmoitko, että kurkut kasvavat hyvin ja antavat erinomaisen sadon? Mutta samalla et halua myrkyttää kasveja jälleen kerran ”kemialla”? Ota sitten kiinni 5 reseptiä kurkkujen ruokkimiseen kasvihuoneessa kasvamista varten. Tietenkin näitä luonnollisia pintakastikkeita voidaan käyttää paitsi kurkkuihin, myös muihin vihanneksiin.

Kokeneet kesäasukkaat yrittävät turvautua erilaisten ”kemian” käyttöön alueellaan mahdollisimman vähän. Tämä pätee erityisesti sellaiseen kulttuuriin kuin kurkku, koska sitä kulutetaan usein tuoreena. Kurkkujen hyvään kasvuun on olemassa monia tuttuja ja turvallisia pintakastikkeita. Opi käyttämään niitä oikein ja nauti hyvästä sadosta.

Pintakastike 1. Leipäpäällinen kastike kurkuille

Leivän lannoitetta voidaan perustellusti pitää yhtenä suosituimmista ja helppokäyttöisimmistä kurkkuista kasvua varten. Kaikilla on leipää kotona.

Kuinka valmistaa pintakastike leivästä?

Laadukkaan lannoitteen valmistamiseksi kurkulle leivästä täytä tavallinen ämpäri 2/3 tavallisen mustan leivän viipaloiduilla kuorilla, täytä se vedellä ja laita puristimen alle lämpimään paikkaan noin 7-10 päiväksi. .

Ennen kuin syötät kurkkuja kasvuun, tuloksena oleva leipähapantaikina laimenna se kolme kertaa ja lisää 1 tulitikkurasia yleislannoitetta 12 litraa nestettä kohti.

Tällä työkalulla voit kastella kurkkuja kukinnan alusta lakastumisen alkamiseen 7 päivän välein.

Leipähapantaikina on hapanta ja sopii siksi erityisen hyvin emäksiseen maaperään. Hapon neutraloimiseksi voit lisätä alkupalaan liitua tai dolomiittijauhoja ennen vedellä laimentamista.

top dressing 2. Kurkkujen päälle kastike tuhkalla

Tuhka on erinomainen orgaaninen lannoite, jonka tarkkaa kemiallista koostumusta on vaikea määrittää etukäteen. Tosiasia on, että se riippuu palaneen kasvin tyypistä ja iästä. Tuhkassa on kuitenkin aina kalsiumia, joka on niin välttämätöntä kurkkujen kasvulle.

Miten ja milloin tuhkaa käytetään?

Tuhkaa lisätään vain 5-6 kertaa kurkkujen kasvukauden aikana. Ensimmäistä kertaa tämä tehdään aivan kasvin muodostumisen alussa, kun varrelle ilmestyy 2-3 lehteä, seuraavan kerran – kukinnan alussa ja vasta sitten, kun hedelmät kasvavat 14 välein. päiviä päällystysten välillä.

Voit käyttää tuhkaa kurkkujen kasvattamiseen kahdessa muodossa:

 • kuivaa tuhkaa;
 • tuhka-infuusio.

Ripottele kuivaa tuhkaa maaperään ennen kasvien kastelua. Tuhka-infuusion valmistamiseksi kaada 10 rkl. tuhka 5 litraa vettä ja anna seistä 8-10 päivää sekoittaen koostumusta säännöllisesti.

Ammatinharjoittajan neuvoja kurkkujen tuhkan syöttämiseen

Kurkkujen pintakäsittely tulisi suorittaa vain lämpimällä säällä kasvien kastelun jälkeen, jotta kasvien juuristo ei vahingoitu.

 • Tuhkaa ja typpeä sisältäviä yhdisteitä on mahdotonta lisätä samanaikaisesti – vapautuu paljon ammoniakkia ja kasvit voivat kuolla.
 • Pintakäsittelyyn on ehdottomasti kiellettyä käyttää polymeerien, kumin, paperin, roskien jne palamisesta syntyvää tuhkaa.

Hiivakastike kurkkuihin

Kurkkujen hiivakastiketta käytetään melko usein, koska sillä on paljon etuja:

 • lisää taimien kestävyyttä valon puutteella;
 • parantaa juurien muodostumista;
 • on luonnollisten bakteerien lähde, jotka lisäävät kasvien immuniteettia;
 • on erinomainen kasvien kasvua stimuloiva aine.

Kuinka valmistaa hiivakastike kurkkujen ruokintaan?

Hiivan valmistaminen kurkkujen kasvattamiseen on helppoa ja yksinkertaista:

 • ota 10 g kuivahiivaa ja liuotetaan se 10 litraan lämmintä vettä;
 • lisää noin 2 rkl liuokseen. Sahara;
 • anna hautua 2-2,5 tuntia ja laimenna 50 litralla vettä.

Miten ja milloin hiivaravintoa käytetään?

Kurkut reagoivat hyvin hiivakastikkeisiin; levityksen jälkeen ne lisäävät nopeasti kasvullista massaa ja hedelmän munasarjoja. Tämä on loistava tapa nopeuttaa kurkkujen kasvua sekä kasvihuoneessa että avopellolla. Käytä tätä lannoitetta enintään 2 kertaa koko kurkkujen kasvun ajan:

 • noin 12-14 päivää sen jälkeen, kun taimet on istutettu maahan;
 • fosforin lisäyksen jälkeen.

Pintakastike 3. Kurkkujen lannoitus kananlannalla

Tämän tyyppistä lannoitetta voidaan perustellusti pitää yhtenä edullisimmista sivuston omistajille. Lisäksi kananlanta sisältää suuren määrän sellaisia ​​kasveille tärkeitä ja välttämättömiä ravinteita kuten fosforia, typpeä, sinkkiä ja kuparia.

Miten ja milloin käyttää kananlantaa?

Voit käyttää tätä lannoitetta kurkkujen kasvattamiseen sekä laimennettuna että kuivana.

Kokeneet kesäasukkaat neuvovat käyttämään kananlantapohjaista lannoitetta 3 kertaa kauden aikana:

 • ensimmäistä kertaa – touko-kesäkuussa (kasvukauden alussa);
 • toisen kerran – kukinnan aikana;
 • kolmas kerta – aktiivisen hedelmän aikana.

Kuivan kananlannan levittäminen on helppoa ja yksinkertaista. On parempi tehdä tämä kauden alussa tai lopussa. Voit käyttää kokonaisia ​​tai murskattuja kuivikkeita.

Levitä sitä maaperään kaivamista varten 500 g per 1 neliömetriä.

Usein kesäasukkaat käyttävät tonttillaan kananlannan infuusiota. Se on helppo valmistaa:

 • täytä säiliö 1/3 kananlannalla ja täytä vedellä;
 • anna seoksen hautua 2-4 päivää sekoittaen sitä jatkuvasti;
 • laimenna valmis lannoite vedellä (1:3 tai 1:4) ja levitä sänkyihin 1,5 litraa 1 neliömetriä kohti.

Jotta kananlantaa hajoaisi nopeammin, voit lisätä siihen Tamir- tai Baikal-M-valmisteita (nopeudella 1 ruokalusikallinen lääkettä vesiämpäriä kohti).

4. Kurkkujen päällimmäinen kastike briljanttivihreällä ja jodilla

Turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja etsiessään kesäasukkaat löytävät tutuille keinoille ja asioille epätavallisia käyttökohteita. Joten kokeneet puutarhurit käyttävät menestyksekkäästi jodia ja briljanttivihreää torjuakseen erilaisia ​​​​kurkkusairauksia.

Päästäksesi eroon juurimädästä, laimenna ensin 10 tippaa briljanttivihreää vesiämpäriin ja kastele kasvit tällä liuoksella. Laimenna sitten 10 ml jodia 10 litraan vettä ja ruiskuta myös kurkkujen versoja ja lehtiä tällä koostumuksella.

Toinen vaihtoehto näiden tuotteiden käyttämiselle mahdollistaa myös kasvien suojaamisen juurimädältä: laimenna 1 osa jodia tai briljanttivihreää 2 osaan vettä ja rasvaa kurkun varsi 10 cm maasta saadulla liuoksella. Vain kaksi tällaista hoitoa riittää päästämään eroon taudin aiheuttavasta sienestä.

Briljanttivihreän salaisuus ja sen antiseptiset ominaisuudet kuparissa, joka on osa lääkettä. Kupari ei ainoastaan ​​suojaa kasveja, vaan on myös erinomainen lannoite kurkulle. Tämä lannoite on erityisen hyödyllinen soisella maaperällä.

Yksinkertainen resepti voi pelastaa sinut kurkkujen homeesta: sekoita 9 litraa vettä ja 1 litra vähärasvaista maitoa, liuotetaan niihin 10-12 tippaa jodia ja käsittele kasveja saadulla liuoksella.

Pintakastike 5. Kotitekoinen lannoite kurkulle

Sipulinkuoren infuusio voidaan katsoa myös tehokkaaksi ja yksinkertaiseksi kotilannoitteeksi kurkkuille. Tällainen pintakäsittely on erityisen tärkeä, jos kurkkujen lehdet alkavat muuttua keltaisiksi tai valkoisiksi.

Infuusion valmistamiseksi kaada lasillinen sipulinkuorta 8 litraan vettä, laita tuleen, kiehauta ja peitä kannella. Anna massan hautua 3-4 tuntia. Siivilöi sitten kaste ja kaada kurkkujen päälle juuren alle. Jos kastelet kasveja tällaisella koostumuksella, saat erinomaisen lehtien kastikkeen, joka lisäksi suojaa kurkkuja erilaisilta sairauksilta.

Lääke lehtien kellastumiseen kurkussa

 • From kurkun lehtien ennenaikainen kellastuminen voi säästää tavallisen soodaliuoksen. Laimenna vain 1 rkl. l. sooda 10 litraan vettä ja kaada liuos istutuksiisi.
 • Jos 1 tl. liuotetaan sooda 1 litraan vettä ja ruiskutetaan kurkkuja tällä koostumuksella, niin saat erinomaisen ennaltaehkäisyaineen härmäsientä vastaan.
 • Voit myös pysäyttää kurkun lehtien kellastumisen kefirillä. Tätä varten laimenna 2 litraa kefiiriä vesiämpäriin ja suihkuta kasveja tuloksena olevalla koostumuksella.

Kuten näette, kurkkujen ruokkimiseen kasvihuoneessa on tarpeeksi kansanvaihtoehtoja. Kurkkujen hyvän kasvun ja kehityksen vuoksi ei ole ollenkaan tarpeen käyttää monimutkaisia ​​yhdisteitä ja kemikaaleja. Usein arjessa tutut asiat sisältävät paljon hyödyllisiä ominaisuuksia.

Lannoite valkosipulin istutukseen – laitan sen 1 kerran enkä ruoki sitä enää

Vaatimaton monivuotinen keltainen kukka – näyttää löydön