Kuinka ruokkia kesäkurpitsaa heinäkuussa

Pintakastike on tärkeä osa hoitoa kesäkurpitsaa kasvatettaessa. Tässä on pintakastikkeita, jotka lisäävät kesäkurpitsan satoa. Niiden avulla saat hyvänmakuisia hedelmiä. Loppujen lopuksi ravintoaineet on otettava käyttöön vaiheittain annostusta noudattaen.

Mitä ravinteita kesäkurpitsa tarvitsee heinäkuussa

Maaperän koostumus on tärkeä viljelylle koko kasvukauden ajan. Kesäkurpitsat kasvavat nopeasti, ne vaativat ravintoa. Suotuisalla säällä ja oikea-aikaisella istutuksella ensimmäiset silmut ilmestyvät kesäkuun lopussa, ja massakukinta ja hedelmien muodostuminen alkavat heinäkuun alussa. Lannoitteita tulee käyttää erittäin huolellisesti ja tasapainoisesti tänä aikana.

  • ilman riittävää määrää booria kesäkurpitsan ulkokuori peittyy viivoilla ja viivoilla;
  • jodin puute johtaa sadon mätänemiseen;
  • kaliumin puute edistää pallomaisen kärjen muodostumista kesäkurpitsassa; kalsiumin puute johtaa hedelmän keskiosan kapenemiseen;
  • kaventunut valokärki kertoo typen puutteesta. Fosfori parantaa makua ja vahvistaa vastustuskykyä.

Mikä on paras lannoite käytettäväksi

Heinäkuussa kasvi antaa kaiken voimansa hedelmien asettumiseen ja kasvuun, ravinteiden tarve kasvaa merkittävästi. Kasvava kesäkurpitsa tarvitsee ennen kaikkea kaliumia ja fosforia. Tänä aikana typpeä tarvitaan vähimmäismäärä. Kesäkurpitsan ruokkimiseen käytetään mineraalilannoitteiden yhdistelmää kansanlääkkeiden kanssa.

Heinäkuun alussa kesäkurpitsa voidaan lannoittaa vihreällä infuusiolla tai nitrophoskalla. Hedelmien aktiivisen muodostumisen aikana fosfori-kaliumlisäaineiden tarve kasvaa, mikä ei vain vahvista kasveja, vaan auttaa myös vähentämään tyhjien kukkien määrää. On parempi käyttää superfosfaattia ja booria.

lannoittaa kesäkurpitsaa heinäkuussa

Kuinka valmistaa koostumus kesäkurpitsan lannoittamiseksi heinäkuussa

Vihreä infuusio valmistetaan vähintään viikkoa ennen ruokintaa: 1/2 ämpäriä hienonnettua ruohoa ilman siemeniä kaadetaan vedellä, peitetään kannella ja jätetään käymään 7 päivää.

Saatu konsentraatti laimennetaan vedellä suhteessa 1:10, lisätään 1 lasillinen seulottua puutuhkaa ja sekoitetaan.

Nitrofoskaan perustuvan ravitsemuskoostumuksen valmistamiseksi kesäkurpitsalle heinäkuussa on tarpeen liuottaa 30 g rakeita 10 litraan vettä. Booriin ja superfosfaattiin perustuva vesiliuos valmistetaan kaavion mukaisesti: 1 g happoa + 30 g superfosfaattia laimennetaan pieneen määrään kuumaa vettä ja tilavuus säädetään 10 litraan.

Kesäkurpitsan lannoitussäännöt heinäkuussa

Kesäkurpitsaa lannoitaessa on tärkeää muistaa lannoituksen kohtuus, sekä ravinteiden puute että liika ovat haitallisia kasveille, joten annostusta tulee noudattaa.

Infuusiota kastellaan kasvien alle, kostutetussa maassa, aamulla tai illalla, määrä 1-2 litraa per pensas.

Nitrophoska-liuosta levitetään kastelemalla välttäen joutumista varsiin ja lehtiin, kuluttamalla 1 litra ravinnekoostumusta jokaiselle pensaalle.

Kesäkurpitsaa kastellaan boorin ja superfosfaatin ravinnekoostumuksella ilta- tai aamukostutuksen jälkeen, kulutus on 3 litraa kasvia kohden.

Kuinka valmistaa herkullisia marinoituja kesäkurpitsaa – paras kesävälipala.

Mitä tehdä, jos kesäkurpitsa on sidottu löyhästi

On useita syitä, miksi kesäkurpitsalla ei ole munasarjoja tai niitä on hyvin vähän. Yksi todennäköisimpiä on, että naaraskukat eivät pölyty mehiläisten puuttumisen vuoksi. Tällaisessa tilanteessa on tarpeen ruiskuttaa kukat sokerisiirappilla: liuotetaan 0,5 hiekkaa 1 litraan huoneenlämpöistä vettä ja lisätään öljyä (apila, espresso, phacelia, mustelma, lehmus). Toinen yleinen syy on ravinteiden puute, jopa säännöllisellä lannoituksella.

Viljelmän, kukinnan ja hedelmän kasvun aktivoimiseksi Budta käytetään lehtien pintasidoksena suhteessa 20 g lääkettä 10 litraa vettä kohti. Hyvä stimuloiva vaikutus saadaan urean lisäämisellä kukinnan ja hedelmien kaatamisen aikana: 10 g lääkettä liuotetaan vesiämpäriin ja levitetään juuren alle kastelun kanssa 1 kerran 10-12 päivää, kunnes paraneminen tapahtuu.

Siderat, jonka jälkeen melkein kaikki tuholaiset ja taudit katoavat.

Mansikoiden kasteleminen kukinnan aikana – 3 todistettua reseptiä mansikoiden ruokkimiseen.