Kuinka puristaa paprikaa ja pitääkö minun nipistää paprikaa?

Usein puutarhurit ajattelevat, että paprikan puristaminen on turha ja aikaa vievä tehtävä. Onko pippuria tarpeen puristaa? Varmista, että jos haluat saada hyvän pippurisadon, sinun ei tarvitse vain kastella ja ruokkia kasveja säännöllisesti, vaan myös muodostaa persialainen pensas sen kasvaessa. Onko pippuria tarpeen puristaa? Välttämättä

Tietyt paprikalajikkeet eivät tarvitse puristamista: pensaat kasvavat tiiviiksi, sivuversoja ei muodostu kasvin alaosaan ja enintään kymmenen munasarjaa pääoksille. Mutta jos paprikat kasvavat rehevissä pensaissa, et voi tehdä ilman puristamista, muuten kaikilla hedelmillä ei ole aikaa kypsyä ennen kylmän sään alkamista.

Mikä antaa nipistää pippuria?

  • Siteiden määrä kasvaa.
  • Pippurin hedelmät kasvavat isommiksi.
  • Pippurisato kypsyy nopeammin.
  • Pensaat ovat paremmin valaistuja ja tuuletettuja.

Pitäisikö minun poistaa ”kruunun” kukat pippurista?

Pippurin ensimmäistä silmua kutsutaan ”kruunuksi” tai ”kuninkaaksi”. Se muodostuu pääverson haaraan ja putoaa hyvin usein itsestään sen jälkeen, kun kasvi on istutettu maahan. Jos ensimmäinen kruunukukka on ilmestynyt taimien istutuksen jälkeen pysyvään paikkaan, se tulee poistaa varovasti, koska se estää luuston oksien kehittymisen.

Monet puutarhurit jättävät kruunukukan saadakseen ensimmäiset hedelmät mahdollisimman aikaisin. Kasvi käyttää kuitenkin liikaa energiaa muodostukseensa, ja jäljellä oleviin versoihin muodostuu vähemmän munasarjoja ja osa niistä putoaa kasvukauden aikana.

Toisen luokan kruunukukat muodostuvat usein kunkin luuston haaran haaraan. Ne voidaan poistaa osittain: osa jätetään aikaisemman sadon saamiseksi ja osa poistetaan, jotta versoihin muodostuu lisää munasarjoja.

Pippuripensaa muodostettaessa on otettava huomioon istutusten tiheys, lajikkeen ominaisuudet ja sääolosuhteet.

Kuinka puristaa paprikaa

Paprikan pensaalla erotetaan yleensä 2-3 pääversoa, joihin koko sato muodostuu. Kaikki alemmat lapset ensimmäiseen haarukkaan asti on poistettava, koska ne estävät luuston oksien kehittymisen. Lapsilapsia voidaan leikata alempien lehtien mukana jättäen muutaman millimetrin pituisia kantoja. Tässä tapauksessa sinun on toimittava erittäin huolellisesti yrittäen olla vahingoittamatta päävartta.

Älä odota, kunnes alemmille lastenlapsille muodostuu silmuja. Mitä nopeammin poistat ylimääräiset versot, sitä parempi kasville.

Tarkista sitten huolellisesti pippurin luurankooksat. Jos niissä on versoja, joihin ei ole muodostunut munasarjoja, ne on myös poistettava. Tällaiset lapset ottavat pois vain kasvin voiman ja paksuntavat pensasta.

Pitäisikö minun jättää kaikki versot, joissa on silmuja, pensaan latvaan?

Voimakkailla rehevillä pippuripensailla silmuja voi muodostua ehdottomasti kaikkiin versoihin. Oletetaan, että kasvilla on kolme luurankohaaraa. Ne haarautuvat, ja saamme jo kuusi versoa, joista jokaiseen voi muodostua 3-5 silmua. Tämä on liian paljon kuormaa pensaalle, ja kaikilla pippurin hedelmillä ei ole aikaa kypsyä. Mitä tässä tapauksessa pitäisi poistaa?

Muista kiinnittää huomiota pensaan keskiosaan, niihin versoihin, jotka ”näkevät” sisäänpäin. Ne eivät saa tarpeeksi valoa, ja siellä olevat hedelmät muodostuvat myöhemmin. Siksi pensaan sisälle suuntautuneisiin versoihin tulisi jättää vain yksi silmu, ja yläosa on leikattava pois. Näin ollen poistamme kasvupisteen. Ja luuston päähaara kehittyy edelleen.

Kun riittävä määrä munasarjoja muodostuu, sinun on puristettava pippurin pääversojen yläosat, pysäyttämällä pensaan kasvu ja ohjaamalla sen voimat sadon muodostumiseen.

Tältä oikein muotoiltu pippuripensas näyttää:

Pippurin puristamisen jälkeen puutarhan maaperä kuivuu paljon nopeammin, koska lisävarjoa antavat versot poistetaan. Siksi on suositeltavaa multaa sänky kosteuden säilyttämiseksi, maaperän suojaamiseksi ylikuumenemiselta ja istutuksen jatkohoidon helpottamiseksi. Pasynkovat paprikat tarvitsevat koko kauden. Ja kun kasvit alkavat kantaa hedelmää, älä unohda sitoa pensaat ajoissa, jotta ne eivät katkea.

Mitä tehdä mansikoilla keväällä talven jälkeen – upeita mansikoita, jos noudatat näitä vinkkejä.

Miksi kylvän niin monta kehäkukkapuuta puutarhaan