Kuinka pitää kurpitsa talveksi asunnossa: paljastamme kurpitsan säilytyksen salaisuudet.

Kurpitsan säilyttämisessä talveksi asunnossa sinun tarvitsee vain tietää kaikki säilytysolosuhteet ja noudattaa niitä. Tämä ei ole vaikea asia. Huomaamme heti, että kaikki kurpitsalajikkeet eivät voi valehdella yhtä pitkään, kevääseen asti. Useimmiten nämä ovat myöhään tai puolivälissä kauden lajikkeita, väriltään kirkkaan oranssia, tiheä kuori ja maukas hedelmäliha.

Kurpitsa on kaunis ja hyödyllinen. Talvella pöydällämme siitä voi muodostua monia mielenkiintoisia ruokia, jotka sopivat kaikille, myös lapsille ja diabeetikoille. Jos syöt kurpitsaa jatkuvasti, mieliala paranee, väsymys ja ärtyneisyys katoavat. Ja jos noudatat kuviota, sinun on varastoitava kurpitsa talveksi. Hän auttaa polttamaan rasvaa ja stimuloi aineenvaihduntaa.

Koska kurpitsan hyödyt ovat ilmeisiä, eikä turhaan kasvatettu sitä puutarhassamme. Tärkeintä on pystyä säästämään kurpitsasato. Siksi sivuston editori dom-v-sadu.ru keräsi käytännöllisimpiä vinkkejä kurpitsan säästämiseen talveksi asuntoon, kellariin, kellariin ja muihin paikkoihin. Jos osaat säilyttää kurpitsan kotona ja tehdä sen oikein, voit säästää kaikki maut ja hyödylliset ominaisuudet kevääseen asti.

Mikä kurpitsa kannattaa jättää säästämään kurpitsa talveksi

Parhaiten säilytetään pyöreitä, keskikokoisia, puolikypsyviä tai myöhäisiä, paksukuorisia hedelmiä, jotka on korjattava ennen ensimmäistä pakkasia. Myöhäisiä lajikkeita pidetään herkullisimpina ja lezhkiyeinä. Jos ne eivät ole vielä kypsiä, ne jätetään kypsymään.

Sinun on kypsytettävä kurpitsa kuivassa, lämpimässä huoneessa noin 2 viikkoa. Tänä aikana kurpitsan varsi kuihtuu ja kuori kovettuu.

Milloin kurpitsa on poistettava puutarhasta säilytystä varten

Paras aika kurpitsan sadonkorjuulle on syyskuun puolivälissä-lokakuussa, ennen ensimmäisiä pakkasia. Kun kurpitsaa korjataan talvisäilytystä varten, säilytä varsi, älä katkaise sitä, jotta vihannekset eivät ala huonontua. Hyvin kypsyneen kurpitsan varren tulee olla kova ja kuiva. Kokeneet puutarhurit osaavat säästää kurpitsan talveksi, ja siksi he poistavat kurpitsan puutarhasta 8-10 cm pituisen varren kanssa valitsemalla hedelmät ilman mekaanisia vaurioita ja naarmuja terveellä kuorella.

kuinka säilyttää kurpitsa talvella

Mutta vaikka kurpitsan kuori ei ole täydellinen ja siinä on uria, tällä ei ole väliä. Kurpitsan säilyttämiseen talveksi, jossa on matalia naarmuja, on pieni hienovaraisuus. Ne on suljettava bakteereja tappavalla laastarilla ja syötävä ensin.

Kurpitsan valmistus- ja säilytysolosuhteet

Talvisäilytykseen tarkoitetut hedelmät tulee poimia kuivina ja lämpiminä päivinä, ja on erittäin tärkeää seurata varren turvallisuutta sekä sadonkorjuun että kuljetuksen aikana. Varren alla oleva paikka on melko haavoittuvainen ja jos se on vaurioitunut, vihannes todennäköisesti mätänee.

Ennen varastointia kurpitsan hedelmät on kuivattava auringossa. Tämä antaa niiden kuoren kuivua, ja pienet vauriot ehtivät korkkiutua tänä aikana.

Kun kurpitsa on kuivunut, voit laittaa sen talvisäilöön. Kurpitsan säilytyspaikan on täytettävä tietyt ehdot. Vain tässä tapauksessa tämän vihanneksen turvallisuus voidaan taata kevääseen asti. Joten kurpitsan varastoinnin on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Huoneen, jossa vihannekset säilytetään, on oltava kuiva ja pimeä.
 • Viileä. Optimaalinen säilytyslämpötila on +5° – +10°.
 • Hyvällä ilmanvaihdolla.
 • Jos vähintään yhtä näistä ehdoista ei noudateta, kurpitsan säilyvyys lyhenee merkittävästi. Esimerkiksi korkea kosteus lyhentää tätä ajanjaksoa 2 tai jopa 3 kuukaudella.

Kuinka säästää kurpitsa talveksi asunnossa

On erittäin tärkeää ylläpitää vakiolämpötilajärjestelmää vihannesten varastoinnissa. Missä lämpötilassa kurpitsa säilytetään – kurpitsa säilytetään hyvin 5 – 15 ° C: n lämpötilassa.

Parhaat paikat kurpitsojen säilyttämiseen talvella:

 1. kuiva, pimeä ja viileä kellari tai kellari;
 2. ei-kuuma ruokakomero, jonka lämpötila on vakio;
 3. asunnossa sängyn alla, kaukana lämpöpattereista;
 4. pimeässä kuivassa paikassa keittiössä;
 5. eristetty parveke, jonka lämpötila on vakio, vähintään +5 astetta.

Mikä tärkeintä, kurpitsan säilytyspaikka ei saa olla korkean kosteuden ja pakkasen talvella.

 • Kuinka säilyttää kurpitsa kellarissa Kellari on täydellinen paikka kurpitsojen säilytykseen. Täällä kurpitsa on parasta pinota varastointia varten telineille olkien kanssa, varsi ylöspäin ja jättää välimatka hedelmien väliin. Jos yksi hedelmä alkaa mädäntyä, mätä leviää toiseen. Siksi on välttämätöntä jättää väliä ja tarkistaa säännöllisesti ruokakomero vaurioiden varalta.

 • Asunnon eristetyllä parvekkeella, voit säilyttää kurpitsan telineissä, jotka on peitetty oljella, heinällä tai kuivilla rievuilla. Mutta kylmän sään alkaessa hedelmät on peitettävä lämpimällä materiaalilla.
 • Toinen vaihtoehto säilytä kurpitsa talvella parvekkeella – eristä iso laatikko vaahdolla ja tee vihannesten säilytysastia, joka säilyttää saman lämpötilan.
 • Kurpitsan asunnon säilytyksen salaisuus on levittää kurpitsa lattialle, pimeään paikkaan, useimmiten sängyn alle, jättäen raot hedelmien väliin.

Jos jokin alkaa mätää, tällainen kurpitsa on leikattava. Leikkaa pois kaikki mätät osat ja syö tai pakasta jäljellä oleva leikattu kurpitsa.

Vastaus kysymykseen – kuinka kauan kurpitsaa voidaan säilyttää, ei. Jos kurpitsa varastoidaan oikein, sitä voidaan syödä koko talven ja kevään huhtikuuhun asti. Syötävä kurpitsa tuoksuu leikattuna herkulliselta, siinä ei ole jälkiä ja se haisee mätälle.

Jos leikkaat kurpitsaa keväällä, näet sisällä itäneitä siemeniä, se maistuu katkeralta eikä sitä suositella syötäväksi.

Kuinka säilyttää leikattu kurpitsa

Usein kurpitsat kasvavat niin isoiksi, että suuri perhe ei pysty syömään sitä viikossakaan, joten sinun on päätettävä, kuinka leikattu kurpitsa säilytetään ja mitä sillä tehdään.

 1. On parasta leikata koko kurpitsa paloiksi, kääriä kelmulla ja laittaa jääkaappiin. Joten se valehtelee helposti 14 päivää.
 2. Jos käärit leikatun kurpitsan paloja folioon, se makaa jääkaapissa 30 päivää. Folio on vaihdettava aika ajoin.
 3. Hieromalla kurpitsaa ison päälle ja laittamalla se pakastimeen pikettiin, voit säilyttää kurpitsan erittäin pitkään. Lisäksi tämä menetelmä säästää aikaa ruoanlaitossa.
 4. Voitele kurpitsan palat kasvirasvalla, se ei kuivu.

kuinka leikattua kurpitsaa säilytetään

Alkuperäiset reseptit kurpitsojen tekemiseen talveksi

Kurpitsa-aihiot ovat erittäin erilaisia ​​ja maukkaita, ja ne säilytetään täydellisesti tulevaa käyttöä varten pitkään. Ja jotta voit nauttia kirkkaan punaisista ruoista ympäri vuoden, tässä on todistettuja reseptejä kurpitsa-aihioille talveksi. Olemme laatineet alkuperäisiä reseptejä kurpitsojen tekemiseen talveksi yllättääksemme sinut. Kokeile ja nauti. Onnea ja hyvää mieltä!

1. Kurpitsahillo talveksi sitruunalla

Kurpitsa on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotta se olisi hyödyllisempää ja mielenkiintoisempaa, suosittelemme lisäämään siihen sitruunoita ja valmistamaan kurpitsahilloa sitruunalla talveksi! Valmistele tätä varten kannelliset purkit hilloa varten etukäteen. Steriloi ne kätevällä tavalla, kuivaa. Kun valitset kurpitsaa hillon valmistukseen, anna etusija makeille puutarhalajikkeille. Kurpitsan on oltava täysin kypsä.

Mitä tarvitset kurpitsahilloon talveksi:

 • Sitruuna – 0,5 kpl.
 • Kurpitsa – 800 gr
 • Sokeri – 700 gr
 • Vesi – 150 ml.

Resepti, kurpitsahillo talveksi sitruunalla:

 • Ensin sinun on valmistettava kurpitsa. Poista terävällä veitsellä kuitumainen sisäreuna kiinteäksi massaksi. Leikkaa ulkokuori pois
 • Leikkaa kurpitsa viipaleiksi, peitä vedellä ja keitä 30 minuuttia, kunnes hedelmäliha pehmenee. Tässä vaiheessa voit jättää kurpitsan paloiksi tai tehdä siitä homogeeninen.
 • Lisää sokeri ja puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu. Laita hillo liedelle ja kiehauta. Tuli tätä varten, aseta minimi.
 • Keitä hilloa paksuksi vielä 30 minuuttia. Sekoita välillä, jotta se ei pala. Sekoitus onnistuu parhaiten puulusikalla.
 • Kaada steriileihin purkkeihin ja ruuvaa steriileillä kansilla. Käännä ylösalaisin, kääri ja anna jäähtyä vuorokausi. Sen jälkeen voit kääntää purkit ympäri ja lähettää ne viileään säilytykseen.

2. Kurpitsasose talveksi lapsille ja aikuisille

Kaunista ja kirkasta kurpitsasosetta talveksi lapsille ja aikuisille voidaan käyttää paitsi hillona myös avopiirakoiden täytteenä.

Kurpitsasosetta varten tarvitset:

 • Kurpitsa – 1 kg
 • Sokeri – 700-900 g
 • Vesi – 1 rkl

Kurpitsasose talvireseptiin:

 • Ota kypsä ja kirkkaan oranssi kurpitsa. Poista sisäkuidut ja kuori.
 • Leikkaa kurpitsa suuriksi paloiksi.
 • Keitä kurpitsaa vesilasillisen kanssa pehmeiksi. Aikanaan se kestää 20-30 minuuttia (kurpitsalajeesta riippuen). Jos vesi ei ole haihtunut kokonaan, ei hätää: soseuta kurpitsa tehosekoittimella sen mukana.
 • Kaada sokeri, sekoita saatu sose huolellisesti.
 • Kuumenna sose kiehuvaksi, keitä usein sekoittaen, kunnes se tulee halutun paksuiseksi. Kypsennyksen aikana kurpitsa tummenee ja perunamuusi paksuuntuu.
 • Valmistele steriilit purkit ja kannet etukäteen. Kaada kuuma kurpitsasose, sulje tiiviisti. Säilytä sose viileässä paikassa.

3. Kuinka valmistaa kurpitsa talveksi kaviaarin muodossa

Kurpitsan kaviaari ei ole yhtä maukasta kuin munakoiso tai kurpitsa. Ja jos käännät vihannekset lihamyllyyn, se näyttää hyvin samanlaiselta. Mutta kurpitsa ei ole huonompi kuin kesäkurpitsa tai munakoiso! Tämän reseptin suuri plussa, kuinka valmistaa kurpitsa talveksi, on se, että kaviaaria voidaan syödä tuoreena ja valmistaa talveksi. Se säilyy hyvin viileässä pimeässä, metallikansien alla tai jääkaapissa muovisten alla. Katso!

Jotta voit valmistaa kurpitsaruokia talveksi kaviaarin muodossa, tarvitset:

 • Kurpitsa – 700 gr
 • Porkkanat – 350 gr
 • Sipuli – 350 gr
 • Tomaatti – 150 gr (tai tomaattipyree 3 tl ja 70 ml vettä)
 • Valkosipuli – 30 gr
 • Suolaa maun mukaan
 • Pippuri – maun mukaan (mustajauhettu)
 • Kasviöljy – 50 ml
 • Pöytäetikka 9% – 25 ml

Kurpitsan kaviaarin resepti:

 • Valmista vihannekset: pese ja kuori ne, leikkaa pieniksi paloiksi lihamyllyä varten.
 • Kierrä ensin sipuli ja lähetä se kuumaan öljyyn paistamaan 5 minuuttia.
 • Kierrä seuraavaksi porkkanat ja lisää se sipuliin, sekoita ja paista vielä 5-6 minuuttia.
 • Laita kurpitsa lihamyllyn läpi, lisää vihanneksiin, paista 10 minuuttia välillä sekoittaen lusikalla.
 • Jauha tomaatit tai käytä tomaattipastaa veden kanssa. Lisää vihanneksiin, suolaa maun mukaan, pippuria. Hauduta kannen alla 20 minuuttia.
 • Lisää hienonnettu valkosipuli, etikka, sekoita ja hauduta kurpitsakaviaaria 5 minuuttia. Asettele steriileihin purkkeihin ja rullaa. Tai jäähdytä ja tarjoile pöytään siroteltuna tuoreilla hienonnetuilla yrteillä. Nauttia!

Lifehack kuinka saada iso mansikasato.

Siderat, jonka jälkeen melkein kaikki tuholaiset ja taudit katoavat.