Kuinka peittää pionit ja hostat talveksi

Haluatko, että puutarhan hostat ja pionit ovat aina kauniita ja herättävät ihailevia katseita? Muista valmistaa ne kunnollista talvea varten. Kasvit lepäävät ja saavat voimaa seuraavaa hyötykautta varten kukkapenkissä.

Yleinen puhdistus: älykäs lähestymistapa lehtien leikkaamiseen

Jotkut kukkaviljelijät toimivat hyvin holtittomasti. Jos haluat saada kukkapuutarhan kuntoon mahdollisimman pian, leikkaa varret ja lehdet liian aikaisin – ensimmäisen syksyn kylmän tullessa.

Kiireen vuoksi puutarhakasvi ei pääse loppuun luonnollisella tavalla kehitysnsä luonnollista kiertokulkua. Perennoja, jotka on leikattu etukäteen, tulee heikoksi, epäselväksi, ja niiden juuret eivät ole kypsyneet ennen kylmää. Ja koko seuraavan kauden he ajattelevat vain entisöintiä, mutta eivät suuntaa koristeluun.

Pionit ja hostat leikataan vasta, kun pakkanen on napannut niiden lehdet. Musttuminen ja kuihtuminen on varma merkki siitä, että kasvit eivät enää tarvitse vihreää massaa ja sen poistaminen ei häiritse monivuotisen elämän vuosikiertoa.

Ensimmäinen pionien karsiminen – LITE-versio – tapahtuu kukinnan jälkeen. Kesällä leikataan vain kuihtuneet kukat. Puutarhuri ei anna puutarhakasvin tuhlata ruokaa siemenpalkojen kypsymiseen, vaan säästää huolellisesti kukan voimaa ja ohjaa sen uusiutuvien silmujen kehittymiseen.

Ennen talvea pionien varret leikataan pois, jolloin kannot jäävät 5-7 cm korkeiksi.. Varren jäännökset pitävät lunta rungon ympyrässä – paras suoja. Hänen tyynynsä suojaa juuria pakkastalvien miinusyllätyksiltä.

suojahosteja talveksi

Isännän leikkaaminen syksyllä tai ei, on viljelijän henkilökohtainen asia. Sen lehdet, vaikkakin pakkasen runtelemat, toimivat erinomaisena luonnollisena suojana vakavia haittoja vastaan ​​ja orgaanisen aineksen lähteenä.. Mutta kukkavarret syyskuussa, jos ne jatkavat kukintaa lämpimän sään vuoksi, on parempi leikata ne pois.

Talven aikana vihreä massa muuttuu arvokkaaksi humukseksi. Mutta viljelijä, joka esteettisistä syistä katkaisee kylmyyden jo saaneen isännän, ei vahingoita kasvia.

Tärkeä! Jos hostan lehdissä havaittiin merkkejä taudeista ja tuholaisista, kaikki viheriöt leikataan pois turvallisuussyistä.

Kuinka peittää pionit ja hostat talveksi

suojahosteja talveksi

Huomasin, että useimmat lukijat pelkäävät sanaa ”Shelter”. He kehuvat: ”En tee yhtään mitään ja kaikki kasvaa” (tämä pätee kuitenkin kaikkiin neuvoihin yleensä – kastelusta, karsimisesta ja erityisesti pintakäsittelystä).

Aivan kuten naapurini maalla, joka itse asiassa kasvattaa ”sarvet ja jalat”, mutta ilman tarpeeton toimii ja ylistetään epämaalliseksi rikkaudeksi.

Tuntuu kuin pakottaisin jotakuta)))) Lisäksi suoja ei välttämättä ole monimutkainen rakenne kaareista ja spandbobista. Pionit ja hostat talvehtivat hyvin suurimmassa osassa Venäjää rakentamatta ”kasvihuonetta”. He tarvitsevat 2 suojaa: kasan irtonaista substraattia, jos juuret olivat esillä, ja lunta.

Isännät tekevät usein syntiä paljailla juurakoilla. Ne on ripotettava ennen talvea, jotta osa juurijärjestelmästä ei jäädy. Muuten pensaan osia voi jäädä huomaamatta.

Kurkkujen käsittely maidolla jodilla on resepti tuholaisten torjuntaan ja ruokintaan.

Kuinka istuttaa valkosipulia syksyllä pullolla. Yksinkertaista ja nopeaa!