Kuinka päästä eroon kurkkujen tyhjistä kukista – 5 syytä

Loukkaavin syy kurkkusadon puutteeseen on tyhjä kukka kurkussa, mitä minun pitäisi tehdä? Kurkussa tiedetään olevan uros- ja naaraskukkia. Puutarhurit suosivat kuitenkin naisia. Miksi? Kuinka lisätä naaraskukkien määrää kasvia kohden? Mitä tehdä miesten kanssa? Kerromme sinulle kaikki salaisuudet.

Katsotaanpa ensin kasvitiedettä. Monilla kasveilla on uros- ja naaraskukkia. Ne eroavat toisistaan ​​jopa ulkonäöltään: uroksilla on heteitä, kun taas naarailla on emi. Vain naaraat antavat hedelmiä ja siemeniä. Mutta jotta tämä tapahtuisi, pölytys on välttämätöntä – ja täällä et voi tehdä ilman ”poikakukkia”. Osoittautuu, että sekä toinen että toinen ovat yhtä tärkeitä kurkkuperheen jatkumisen kannalta.

Kuinka määrittää kurkkujen tyhjä kukka

Katso tarkasti kurkun kukkaa. Jos sen alta löydät munasarjan, joka näyttää pieneltä pitkältä kurkulta, voit olla varma: tämä on naaraskukka. Jos keltainen kukka sijaitsee heti ohuella varrella – edessäsi on uros.

Kukkia kurkussa ei ole kahta tyyppiä, kuten monet uskovat, vaan kolmea. Uros- ja naaraskukkien lisäksi on myös hermafrodiittikukkia. Lisäksi juuri he seisoivat kasvin evoluution alkuperässä. Jokaisessa kukassa on sekä emiä että heteitä. Heillä on myös munasarja, mutta se ei ole pitkä, mutta pyöreä.

Syitä tyhjien kukkien ilmestymiseen kurkkuihin

Karuja kukkia kutsutaan kansan kukiksi, koska. ne eivät muodosta munasarjoja eivätkä siksi tuota hedelmiä ja siemeniä. Tyhjät kukat ilmestyvät kasvin kukinnan alussa ja ovat usein enemmän kuin naaraskukkia. Miksi nämä ”tarpeettomat” kukat muodostuvat? Tässä on 6 yleisintä syytä:

Syy 1 – huonolaatuiset siemenet

Viljelykasveille on suositeltavaa ottaa vähintään kolmen vuoden ikäiset kurkun siemenet. Kun ostat niitä, kiinnitä huomiota keräyspäivään. ”Nuoret” siemenet tuottavat yleensä vähemmän versoja ja enemmän tyhjiä kukkia. Yritä auttaa heitä seuraavalla tavalla: laita lämmittimen viereen 2-3 viikoksi. 25-28 ° C: n lämpötilassa siemenet lämpenevät hyvin, ja tämä lisää niiden itävyyttä.

Vastaus: Osta siemeniä todistetusta maatalousyrityksestä tai kasvata lähistöllä vain lajikekurkkuja ja kerää niistä siemenet.

Syy 2 – epäsuotuisat sääolosuhteet

Kasvukurkut pitävät kovasti lämmöstä. Heille miellyttävin lämpötila on päivällä 23-25°C ja yöllä noin 20°C. Matalammissa lämpötiloissa kasvien kasvu hidastuu ja naaraskukkien muodostuminen pysähtyy. Tässä tilanteessa sinun tulee peittää istutus ja lopettaa kastelu.

Jos ilman lämpötila on paljon korkeampi, tämä on jo haitallista uroskukille. Tosiasia on, että yli 27 ° C:n lämpötiloissa siitepöly steriloidaan ja hedelmöityskyky katoaa.

Vastaus: Lämmitä siemenet ennen kylvöä. Aluksi ne desinfioidaan liottamalla 1-prosenttisessa (vaaleanpunaisessa) kaliumpermanganaattiliuoksessa 20-30 minuuttia. Sen jälkeen he kuivaavat sen hyvin ja pitävät sitä keskuslämmitysakun vieressä kuukauden ajan (ilman lämpötilan tulisi olla tässä paikassa 25-28 ° C).

Nopeutettu, vaikkakin riskialtisempi tapa on lämmittää siemeniä uunissa 50–60 °C:n lämpötilassa kaksi tuntia. Ennen kylvöä voit myös liottaa siemeniä immunomodulaattoriliuoksessa (Novosil, Zircon jne.), mikä lisää kasvien satoa.

Syy 3 – kurkkujen väärä kastelu

Kurkut ovat kosteutta rakastavia kasveja. Ylikastelu tai kylmällä vedellä kastelu on kuitenkin haitallisempaa munasarjojen muodostumiselle kuin lievä kuivuus.

Järjestä heille stressihoitoa, jotta kurkun versoihin muodostuisi enemmän naaraskukkia. Jätä kasvi kastelematta muutamaksi päiväksi. Kosteuden puutteen vuoksi se alkaa tuottaa runsaasti naaraskukkia. On tärkeää olla liioittelematta ja jatkaa kastelua ajoissa.

Vastaus: Huolimatta siitä, että kurkku on kosteutta rakastava kasvi, liiallinen kastelu, varsinkin märällä tai kylmällä säällä, ei tee hänelle mitään hyvää. Siksi kastelutiheyttä säädellään sääolosuhteiden mukaan.

Kurkut tulee kastaa vain lämpimällä vedellä (lämpötila noin 25-28 ° C). Tämä tulisi tehdä joko aamulla tai illalla, kun päivän lämpö on laantunut.

Syy 4 – kurkkujen väärä ruokinta

Jos maaperän ravitsemustasapaino häiriintyy, typpipitoisia lannoitteita voi olla liikaa. Tämä johtaa siihen, että vihreän massan lisääntynyt kasvu alkaa, mutta kyky muodostaa munasarjoja vähenee. Jos näin tapahtuu, sinun on ryhdyttävä välittömästi toimiin:

  • jätä kasvit viikoksi kastelematta ja suihkuta niiden lehtiä superfosfaattiliuoksella (3 ruokalusikallista 10 litraa vettä kohti);
  • 7 päivän kuluttua kastele kasvit juuren alle samalla koostumuksella – 1 litra kunkin pensaan alla;
  • Poista yksi lehti jokaisesta kasvista 2-3 päivän välein.

Syy 5 – hyönteispölyttäjien puute

Tämä ongelma voi johtua pitkittyneistä sateista tai mehiläisten pölyttämien kurkkulajikkeiden viljelystä kasvihuoneessa. Kasvihuoneen asukkaiden auttamiseksi ruiskuta kasveja makealla liuoksella. Sen haju houkuttelee hyönteisiä sinne.

Ja sateiseen säähän liittyvä ongelma voidaan ratkaista keinopölytyksellä: siirrä siitepölyä uroskukista naaraskukkiin manuaalisesti sateiden välillä.

Syy 6 – tiheät istutukset

Optimaalinen etäisyys kurkkupensaiden välillä on 20-30 cm, riveissä – vähintään 50 cm. Useammin järjestetyssä kasveissa ei ole tarpeeksi valoa. Tämä ei johda vain suuren määrän tyhjien kukkien muodostumiseen kurkkuihin, vaan myös muihin ongelmiin: putoaviin munasarjoihin, hitaaseen kasvuun ja kurkkujen sairauksiin. Kuten esi-isämme sanoivat, ”älä istuta paksusti – se on tyhjä!”.

Vastaus: Kurkkujen istutusohjelman (40 × 40 cm) noudattaminen. Jos kasvit on jo istutettu maahan, jää vain ”tyhjentää” versojen välinen tila niin paljon kuin mahdollista. Purista tätä varten taimien pääripset. Tämä pysäyttää liikakasvun ja stimuloi naaraskukkien ulkonäköä.

Kuinka päästä eroon tyhjistä kukista kurkussa

Jotkut puutarhurit poistavat armottomasti nämä tarpeettomat kukat. Älä missään tapauksessa saa tehdä tätä! Kyllä, he eivät itse muodosta munasarjoja. Mutta ilman heidän osallistumistaan ​​naaraskukat eivät myöskään pysty tekemään tätä. Ja seurauksena – hedelmien puuttuminen. Haluan vain sanoa: ”Pidä huolta miehistä!”

Top dressing mansikoita keväällä | Kaunis koti ja puutarha

Istutin väärät kehäkukkapuut puutarhaan