Kuinka päästä eroon kurkkujen lehtien keltaisuudesta

Kun kasvatetaan kurkkua sängyssä, on tällainen ongelma – kurkkujen lehdet alkavat muuttua keltaisiksi. Tämä on huono merkki kasvien kehityksestä, ja siihen on puututtava. Tässä on joitain reseptejä, kuinka päästä eroon kurkun lehtien keltaisuudesta.

1. Itämisen jälkeen 3–4 lehden kehitysvaiheessa kurkut on käsiteltävä seuraavalla koostumuksella:

Lisää ämpäriin vettä 30 tippaa jodia, 20 g pesusaippuaa ja 1 litra maitoa. Kurkkujen ruiskuttaminen tällä koostumuksella voidaan suorittaa 10 päivän välein.

2. Liota illalla leipää vesiämpäriin, vaivaa leipää aamulla, lisää pieni injektiopullo jodia, laimenna 1 litra nestettä vesiämpäriin ja ripottele päälle kurkkuja. Jäljelle jäänyt neste voidaan säilyttää viileässä paikassa. Käsittele sänkyjä tällä liuoksella 2 viikon välein, ja kurkut ja topit pysyvät vihreinä syksyyn asti.

3. Laimenna 2 litraa heraa ja 150 g sokeria vesiämpäriin. Suihkuta ja kastele kurkut. Tällaisen käsittelyn jälkeen kurkkuihin ja paprikoihin muodostuu jälleen munasarjat ja ne kantavat hedelmää.

4. Kaada 700 gramman purkki sipulinkuorta 10 litran vesiämpäriin ja kiehauta, poista lämmöltä, sulje kansi ja anna hautua 12-14 tuntia. Siivilöi, purista kuori pois. Laimenna vedellä: 1 litraa infuusiota varten – 4 litraa vettä. Suihkuta runsaasti kurkkujen latvoja ja ruiskuta ja kaada maaperää.

5. Suihkuta ja kastele kurkut heraliuoksella: 1 litra heraa 5 litraa vettä kohden.

6. Säädä kastelua: kurkuissa ei ehkä ole tarpeeksi vettä tai kasteluvesi on liian kylmää.


Miksi kylvän niin monta kehäkukkapuuta puutarhaan

Mansikoiden istuttaminen siemenillä taimia varten. Milloin kylvää mansikoita taimille vuonna 2021.