Kuinka levittää mansikoita viiksillä | Kaunis koti ja puutarha

Kuka tahansa kesäasukas ei halua ostaa suurta määrää saman lajikkeen mansikkapensaita. Koska hän tietää, että lajike, josta hän pitää, on riittävän helppo levittää. Tämä johtuu siitä, että kaikki tietävät mansikoiden levittämisestä viiksillä. Loppujen lopuksi jokainen, edes vähän tuttu tämä marja, on nähnyt, että viikset kasvaa sen pensaasta. Ja ne puolestaan ​​​​antavat nopeasti juuret kosketuksesta maaperään.

Miksi viikset ovat paras tapa lisätä mansikoita?

  1. Viikset kasvavat itsestään, niitä ei tarvitse valmistaa etukäteen tai ostaa.
  2. Viisten kautta kaikki lajikkeen merkit välittyvät pensaisiin. Eli voit olla varma, että uudet pistorasiat antavat saman sadon kuin emopensas.
  3. Mansikkaviikset kasvavat hyvin, ja ruusukkeet juurtuvat nopeasti.
  4. Kasvatusmenetelmä on yksinkertainen ja ymmärrettävä aloitteleville puutarhureille ja kokeneille puutarhureille.

Voidaanko samoilla pensailla poimia marjoja ja kasvattaa viiksiä?

Sallittu. Mutta silloin joudut uhraamaan suurimman osan sadosta, eikä viiksien juurtumisesta ole hyvää mahdollisuutta. Jotta riskiä ei otettaisi, on suositeltavaa päättää prioriteeteista. Mikä nyt on tärkeämpää: kesällä marjojen tai mansikkapensaiden poimiminen jätetään lisääntymään viiksien kanssa.

Jos entinen, kaikki viikset tulee poistaa heti, kun ne ilmestyvät. Kun ne saavat pensasta elinvoimaa, marjat kutistuvat.

Mitä viiksiä mansikoista otetaan jalostukseen?

Ensin määritetään, mitä pensaita käytetään emokasveina. Tätä varten ne on sadonkorjuun jälkeen merkittävä, jotta ensi vuonna tiedetään, että mansikoita niistä lisätään. Jos mahdollista, puutarhurit suosittelevat istuttamaan ne toiseen puutarhasänkyyn, jotta ne eivät hämmentyisi ensi vuonna.

Ensi vuonna nämä pensaat tarvitsevat erityistä hoitoa. Ensimmäinen ehto lisääntymiselle on poistaa kaikki silmut heti, kun ne alkavat ilmestyä. Tämä antaa pensalle mahdollisuuden olla tuhlaamatta energiaa hedelmien kypsymiseen, vaan sijoittaa ne kasvulliseen lisääntymiseen.

Seuraava sääntö mansikoiden oikeasta levittämisestä viiksillä on poistaa heikoimmat. Vain vahvat ja vahvat viikset-idut oletetaan jättävän. Niistä mansikoita levitetään viiksillä.

Eikä heitä myöskään tarvitse jättää täysin yksin. Niiden ei pitäisi kasvaa käsistä. On suositeltavaa lyhentää niitä heti ensimmäisen ulostulon ilmestymisen jälkeen. Jos tarvitset melko paljon taimia, niin jokaiseen lonkeroon saa jättää yksi ulostulo lisää. Mutta ei enempää. Kyse on siitä, mitkä mansikkaviikset pitää säilyttää jalostusta varten. Nyt sinun on hallittava tekniikka, jolla varmistetaan, että suurin mahdollinen määrä myyntipisteitä juurtuu.

Kuinka levittää mansikoita viiksillä?

Kun ensimmäiset juuret ilmestyvät pistorasiaan, sinun on autettava niitä juurtumaan hyvin. Ja tämä on mahdollista kahdella tavalla. Ensimmäinen liittyy mansikan ulostulon kiinnittämiseen suoraan vanhempainsänkyyn. Tätä varten itse ulostulon lähellä olevat antennit on kiinnitettävä maahan ja syvennettävä sitä hieman maahan. Sitten sinun on huolehdittava siitä samalla tavalla kuin emopensas.

mansikka viikset

Toinen skenaario: mansikoiden levittäminen viiksillä kupeissa. Kaikki toimet toistetaan kuten ensimmäisessä tapauksessa. Vain yhdellä erolla: sinun on kiinnitettävä se heti erillisestä kupista tai ruukusta, joka on syvennetty puutarhan maaperään. Tässä astiassa pensas muodostuu ja se on helpompi poistaa maasta istutusta varten.

Sen on tarkoitus istuttaa uudet mansikkapensaat pysyvään paikkaan heinäkuun lopulla tai elokuun alussa. Juuri tämä aika antaa kasveille aikaa muodostaa vahvat juuret ja selviytyä rauhallisesti talvesta. Pari viikkoa ennen elinsiirtoa sinun on leikattava viikset emopensaasta ruusukkeisiin. Tämä antaa heille aikaa siirtyä kokonaan ravintoon omien juuriensa kautta.

Muita tapoja mansikoiden levittämiseen

On olemassa mansikkalajikkeita, jotka antavat alikehittyneitä viiksiä, kun taas remontanteissa mansikoissa niitä ei ole ollenkaan. Siksi sen lisääntymiseen on käytettävä muita menetelmiä.

Ensimmäinen tällainen menetelmä mansikoiden lisääminen siemenillä. Mansikoiden kasvattamiseksi siemenistä sinun on otettava kypsimmät. Ja niiden pitäisi kasvaa pensaan keskiosasta. Niiden siemenillä on korkea itävyys.

Tällaisen marjan yläkerros on leikattava pois ja kuivattava hyvin imukykyiselle paperille. Täydellisen kuivumisen jälkeen sitä on hierottava varovasti kämmeniin, jotta massa erottuu siemenistä. Kaada mansikansiemenet lasipurkkiin ja säilytä, kunnes on aika valmistautua kylvöä varten.

mansikoiden kasvattaminen siemenistä

Mansikoiden kasvatus siemenistä kotona alkaa syksyllä. Loka-marraskuussa sinun on aloitettava istutusvalmistelut. Tätä varten ne siirretään huoneeseen, jossa lämpötila pidetään 2-4 celsiusasteessa. Samalla ne on pidettävä jatkuvasti hieman kosteina. On suositeltavaa sekoittaa niitä kahden viikon välein. Ja ennen istutusta mansikan siemenet on kuivattava.

Milloin istuttaa mansikoita siemenistä.

Tammi-helmikuussa valmistele maaperä kylvöä varten. Kaada paisutettua savea säiliön pohjalle, kerrospaksuuden tulee olla noin 2 cm, sitten 10 cm hedelmällistä kerrosta. Tiivistä maaperä ja tee siihen rivit puolen senttimetrin syvyyteen. Kylvä mansikat ja peitä rivit mullalla.

Mansikansiemenillä varustettu maaperä tulee aina pitää kosteana, taimien tulee seisoa hyvin valaistussa paikassa ja lämpimänä. Kolmen viikon kuluttua ensimmäiset versot ilmestyvät.

Kun mansikan taimilla on ensimmäiset todelliset lehdet, sen oletetaan lentävän alas. Mutta ei eri ruukuissa, vaan yhdessä. Niin, että jokainen pensas oli 2-3 cm etäisyydellä yhdessä rivissä. Ja laske ne toukokuun lopussa pysyvään paikkaan.

kuinka kasvattaa mansikoita siemenistä

Toinen tapa: mansikoiden lisääminen jakamalla pensas. Se on mahdollista siitä syystä, että kauden loppuun mennessä jokaisella pensaalla voi olla jopa 10 kasvupistettä. Siksi se voidaan jakaa osiin ja istua. Pääehto: jokaisella osalla on oltava useita juuria.

Kuinka levittää remontantteja mansikoita?

He haluavat ostaa sen sivustolleen, koska se tuottaa kaksi satoa yhdessä vuodessa. Ensin kesä-heinäkuussa ja sitten elo-syyskuussa. Yleensä hänellä on heikot viikset tai ne puuttuvat kokonaan. Siksi remontanttien mansikoiden lisääminen tapahtuu siemenillä tai jakamalla pensas. Molemmat menetelmät on kuvattu aiemmin.

Mitä laittaa reikään, kun istutetaan tomaatteja ja paprikaa, jotta saadaan suuria hedelmiä

Suosikkitapojani ruokkia kurkkuja hedelmän aikana